|
|
|
... citromfűlevél
30 dkg gesztenyemassza
15 dkg narancslekvár
NARANCSLIKÔRÖS KRÉMSZELET
Mózes Péter
A Danubius Hotel Astoria mesterszakács konyhafônökének ajánlásával
Elkészítés:
Piskóta:
4 tojás sárgáját ... |
2011-12-11 22:10:49 |
|
|
|
|
|
|
... ● 3 dkg cukor
● 5 dkg darált mandula
● 1 tojás
A töltelékhez:
● 60 dkg mirelit áfonya
● 1 dl sötét ribizlilé
● 4 cl narancslikőr
● 1 mokkáskanál fahéj
● 6 dkg cukor
● 8 lap zselatin
Elkészítés:
A lisztet deszkára szitáljuk, rászórjuk a sót és a cukrot. A vajat d... |
|
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... fehérbor, 3 cl narancsszörp, 1 db narancs, törött bors, só
a narancsmártáshoz: 8 dkg vaj, 3 dkg cukor, 2 dl húsleves, 2 db narancs, 1 dl tejszín, 2 dkg burgonyakeményítő, 5 cl narancslikőr
A kacsát kívül-belül megsózzuk, bedörzsöljük törött borssal. Egy edényben vajat hevítünk, a kacsát beletéve, minden oldalára átfordítva elősütjük. Ráöntjük a borok... |
2010-10-23 08:29:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Izesitesek: konyak-whisky vagy rum 1-2 teaskanal
vagy porra dörzsölt neszkave 1-2 teaskanal
vagy vanilias cukor 1 teaskanal
vagy reszelt narancshej 1-2 teaskanal
es / vagy narancslikör 1 evökanal
A tejszint felmelegited a vajjal, es az aprora tördelt csokoladet belekevered. Egesz idö alatt kevergeted, mert a csokoladenak fel kell olvadnia... |
|
2009-12-04 01:46:49 |
|
|
|
|
|
|
... Kékfrankos 1999
Női vágy
Hozzávalók
50 dkg filézett pulykamell, 1 doboz ananász, 10 dkg mandarin, 10 dkg dióbél, 2 dl tejszín, 2 cl narancslikőr, 1 dl étolaj, 1 evőkanál KNORR Delikát Szárnyas Fűszerkeverék, őrölt curry
A megmosott, lecsepegtetett pulykamellfiléből 4-5 dkg-os szeleteket vágunk. Besózzuk, meghintjük Deli... |
|
2008-12-01 23:12:14 |
|
|
|
|
|
|
...
Sárgadinnyeleves vadárvácskával
Hozzávalók (5 személyre):
3 sárgadinnye
3 evőkanálnyi porcukor
1 evőkanálnyi citromlé
2 dl paradicsomlé
2 evőkanálnyi narancslikőr
30 db árvácska virág
A dinnyéket félbevágjuk, kivájjuk. A kivájt dinnyehúsból legalább 30 db gömböt formázunk, mélyhűtőbe tesszük és lefagyasztjuk. A... |
2008-11-29 17:16:12 |
|
|
|
|