Belépés
Párolt kelbimbó
... pirított dió,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál méz.

Elkészítése:
Pároljuk meg a kelbimbót enyhén sós vízben, majd várjuk meg amíg kihűl, negyedeljük fel és tegyük egy salátástálba. Vágjuk apróra a mogyoróhagymát és adjuk a kelbimbóhoz. Keverjük össze a mézet, a mustárt és a citromlevet, és adjuk a salátához. Pirítsuk meg a diót, és ...
2024-01-10 05:47:07
A párolt kelbimbó sok módon szolgálja az egészségünket
... pirított dió,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál méz.

Elkészítése:
Pároljuk meg a kelbimbót enyhén sós vízben, majd várjuk meg amíg kihűl, negyedeljük fel és tegyük egy salátástálba. Vágjuk apróra a mogyoróhagymát és adjuk a kelbimbóhoz. Keverjük össze a mézet, a mustárt és a citromlevet, és adjuk a salátához. Pirítsuk meg a diót, ...
2024-01-07 21:54:12
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt hatása
... rozsdamentes acél kést, mivel a zöldségben lévő fitovegyületek reakcióba lépnek a szénacéllal, és a levelek megfeketednek.
• Ha kis darabokra szeretné felvágni, először negyedelje el, majd távolítsa el a torzsát.

Főzési tippek:

A káposzta számtalan mód elkészíthető zöldség, így saláták, levesek és raguk hozzávalója is lehet. Figyeljen arra, hogy...
2018-08-08 13:07:48
Gyümölcsök, gyümölcsös receptek
... nagyobb alma, 0, 5 citrom leve, 5 dkg puha vaj, 7, 5 dkg finom kristálycukor, 1 cs. kész leveles tészta (25 dkg), tejszínhab a tálaláshoz.
A sütőt előmelegítjük. Az almákat héjastól negyedeljük és kicsumázzuk, citromlébe tesszük.
A vajat szétkenjük egy vastag aljú, sütőbe is tehető serpenyőben (én ezt 1x sütöttem - nagy jénai tetőben, mert más vastag aljú alkalmatosságom...
2014-11-13 12:18:50
Szilvával töltött tejfölös sült palacsinta
... Sütés előtt, ha szükséges, még egy kicsit lazítjuk a palacsintatésztát. Szép, vékony palacsintákat sütünk.

A töltelékhez

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd negyedeljük, de vághatjuk kisebb darabokra is.
Az ecetet a cukorral és a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a mozsárban nagyjából összetört fűszereket, pár percig rotyogni hagyjuk.
Egy...
2014-09-14 11:34:34
Barackos-túrós kocka
... kihűlt darához hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, citromhéjat és a keményre vert tojásfehérjét. A tölteléket a tésztán elsimítjuk.
A barackokat megmossuk, és félbevágjuk vagy negyedeljük (én negyedeltem), és lefordítva a túrós töltelékre tesszük.
A baracklekvárt egy kevés vízzel kikeverjük, és ecsettel a barackokat lekenjük.
180-200 fokos sütőben meg...
2014-08-21 12:46:19
x
... dkg vajon vagy zsíron a vöröshagyma és a fokhagymagerezdek társaságában, a majoránnával megszórva megsütjük. A kemény tojást megtisztítjuk, és negyedekbe vágjuk. A maradék vajat szintén negyedeljük. A májat a kemény tojással és a vajjal négy adagban turmixgépben teljesen simára, habosra pépesítjük, és sóval, mustárral meg a pástétomfűszerrel ízesítjük. Legalább fél napra hűtőszekr...
2014-06-13 17:10:18
x
... csemege készíthető, mely megédesítheti a szürke őszi és téli napokat. Az érett birsalmákat alaposan meg kell mosni, héjukról el kell távolítani a szürkés bevonatot. Ezek után negyedeljük és távolítsuk el a magházat. A “kukacos" birseket is nyugodtan felhasználhatjuk, de természetesen a furkált részeket vágjuk ki a húsból. Forró vízben puhára kell fõ...
2014-05-07 13:55:00
Így hasznosítsd a maradék kalácsot!
... elosztjuk rajta, majd a forró sütőbe toljuk és 20-30 perc alatt tetszés szerinti mértékben aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt az epreket megmossuk, kicsumázzuk, negyedeljük vagy felezzük; mérettől függően. A cukrot a vajon meg karamellizáljuk egy tapadásmentes serpenyőben, majd hozzáadjuk az epret, összeforgatjuk - sisteregni fog és összeáll a ...
2014-04-21 09:09:12
x
...
2 banán,
2 vérnarancs,
2 mandarin,
2 tasak vaníliás cukor,
2 dl natúr joghurt,
2 ek. virágméz
Elkészítés:
Az epret felezzük vagy negyedeljük.
Apróra felkockázzuk a magházától megszabadított almát.
A banánt felkarikázzuk.
A vérnarancsot és a mandarint gerezdekre szedjük.
A gyümölcsöket üvegtálba tessz...
2013-12-23 09:29:35
1 2 3 
Címkék: párolt kelbimbó, káposzta bőrre, maradék kalácsot, kelbimbót enyhén, zöldségben lévő, levelek megfeketednek, káposzta számtalan, sütőt előmelegítjük, almákat héjastól, vajat szétkenjük, vastag aljú, kicsit lazítjuk, szilvákat megmossuk, vízzel felfőzzük, mozsárban nagyjából, vaníliás cukrot, keményre vert, tésztán elsimítjuk, barackokat megmossuk, túrós töltelékre, kevés vízzel, barackokat lekenjük, fokhagymagerezdek társaságában, majoránnával megszórva, kemény tojást, maradék vajat, kemény tojással, vajjal négy, pástétomfűszerrel ízesítjük, szürke &otilde, érett birsalmákat, szürkés bevonatot, furkált részeket, forró sütőbe, epreket megmossuk, tapadásmentes serpenyőben, epret felezzük, magházától megszabadított, banánt felkarikázzuk, mandarint gerezdekre, gyümölcsöket üvegtálba, felhasználhatjuk, karamellizáljuk, alkalmatosságom, mogyoróhagymát, megszabadított, összeforgatjuk, fitovegyületek, felkarikázzuk, egészségünket, megtisztítjuk, baracklekvárt, palacsintákat, természetesen, tojásfehérjét,
© 2013 TVN.HU Kft.