|
|
|
... pirított dió,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál méz.
Elkészítése:
Pároljuk meg a kelbimbót enyhén sós vízben, majd várjuk meg amíg kihűl, negyedeljük fel és tegyük egy salátástálba. Vágjuk apróra a mogyoróhagymát és adjuk a kelbimbóhoz. Keverjük össze a mézet, a mustárt és a citromlevet, és adjuk a salátához. Pirítsuk meg a diót, és ... |
2024-01-10 05:47:07 |
|
|
|
|
|
|
... pirított dió,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál méz.
Elkészítése:
Pároljuk meg a kelbimbót enyhén sós vízben, majd várjuk meg amíg kihűl, negyedeljük fel és tegyük egy salátástálba. Vágjuk apróra a mogyoróhagymát és adjuk a kelbimbóhoz. Keverjük össze a mézet, a mustárt és a citromlevet, és adjuk a salátához. Pirítsuk meg a diót, ... |
|
2024-01-07 21:54:12 |
|
|
|
|
|
|
... rozsdamentes acél kést, mivel a zöldségben lévő fitovegyületek reakcióba lépnek a szénacéllal, és a levelek megfeketednek.
• Ha kis darabokra szeretné felvágni, először negyedelje el, majd távolítsa el a torzsát.
Főzési tippek:
A káposzta számtalan mód elkészíthető zöldség, így saláták, levesek és raguk hozzávalója is lehet. Figyeljen arra, hogy... |
2018-08-08 13:07:48 |
|
|
|
|
|
|
... nagyobb alma, 0, 5 citrom leve, 5 dkg puha vaj, 7, 5 dkg finom kristálycukor, 1 cs. kész leveles tészta (25 dkg), tejszínhab a tálaláshoz.
A sütőt előmelegítjük. Az almákat héjastól negyedeljük és kicsumázzuk, citromlébe tesszük.
A vajat szétkenjük egy vastag aljú, sütőbe is tehető serpenyőben (én ezt 1x sütöttem - nagy jénai tetőben, mert más vastag aljú alkalmatosságom... |
|
2014-11-13 12:18:50 |
|
|
|
|
|
|
... Sütés előtt, ha szükséges, még egy kicsit lazítjuk a palacsintatésztát. Szép, vékony palacsintákat sütünk.
A töltelékhez
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd negyedeljük, de vághatjuk kisebb darabokra is.
Az ecetet a cukorral és a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a mozsárban nagyjából összetört fűszereket, pár percig rotyogni hagyjuk.
Egy... |
|
2014-09-14 11:34:34 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlt darához hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, citromhéjat és a keményre vert tojásfehérjét. A tölteléket a tésztán elsimítjuk.
A barackokat megmossuk, és félbevágjuk vagy negyedeljük (én negyedeltem), és lefordítva a túrós töltelékre tesszük.
A baracklekvárt egy kevés vízzel kikeverjük, és ecsettel a barackokat lekenjük.
180-200 fokos sütőben meg... |
2014-08-21 12:46:19 |
|
|
|
|
|
|
... dkg vajon vagy zsíron a vöröshagyma és a fokhagymagerezdek társaságában, a majoránnával megszórva megsütjük. A kemény tojást megtisztítjuk, és negyedekbe vágjuk. A maradék vajat szintén negyedeljük. A májat a kemény tojással és a vajjal négy adagban turmixgépben teljesen simára, habosra pépesítjük, és sóval, mustárral meg a pástétomfűszerrel ízesítjük. Legalább fél napra hűtőszekr... |
2014-06-13 17:10:18 |
|
|
|
|
|
|
... csemege készíthető, mely megédesítheti a szürke őszi és téli napokat. Az érett birsalmákat alaposan meg kell mosni, héjukról el kell távolítani a szürkés bevonatot. Ezek után negyedeljük és távolítsuk el a magházat. A “kukacos" birseket is nyugodtan felhasználhatjuk, de természetesen a furkált részeket vágjuk ki a húsból. Forró vízben puhára kell fõ... |
2014-05-07 13:55:00 |
|
|
|
|
|
|
... elosztjuk rajta, majd a forró sütőbe toljuk és 20-30 perc alatt tetszés szerinti mértékben aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt az epreket megmossuk, kicsumázzuk, negyedeljük vagy felezzük; mérettől függően. A cukrot a vajon meg karamellizáljuk egy tapadásmentes serpenyőben, majd hozzáadjuk az epret, összeforgatjuk - sisteregni fog és összeáll a ... |
2014-04-21 09:09:12 |
|
|
|
|
|
|
...
2 banán,
2 vérnarancs,
2 mandarin,
2 tasak vaníliás cukor,
2 dl natúr joghurt,
2 ek. virágméz
Elkészítés:
Az epret felezzük vagy negyedeljük.
Apróra felkockázzuk a magházától megszabadított almát.
A banánt felkarikázzuk.
A vérnarancsot és a mandarint gerezdekre szedjük.
A gyümölcsöket üvegtálba tessz... |
2013-12-23 09:29:35 |
|
|
|
|