Belépés
Almás-diós francia pite (galette)
... A töltelékhez először 1,25 dl vizet felforralunk a cukorral és a fahéjjal, majd fedő nélkül sűrű sziruppá főzzük kb. 20 perc alatt. Közben a diót durvára aprítjuk. A meghámozott és negyedelt almákat a magház eltávolítása után vékony cikkekre vagy kockákra vágjuk, és azonnal meglocsoljuk a citromlével. A szirupot selymesre keverjük az 1,25 dkg vajjal, majd beleforgatjuk a diót és...
2018-01-14 00:53:17
Egyedényes bolognai spagetti
... passzírozott paradicsom
1/2 dl vörösbor
bors
frissen reszelt parmezán vagy pecorino sajt


Elkészítés

A megtisztított és hosszában negyedelt sárgarépát nagyon vékony szeletekre, a zellert kb. 1 cm-es kockákra, a megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk. A megtisztított salottát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A ...
2017-12-13 23:32:13
Ricottás cannelloni édesen
... formához
5 dkg marcipánmassza
2 dl tej

Elkészítés

A ricottát összekeverjük 5 dkg cukorral, a dióval és 1 db tojással. A meghámozott és negyedelt almát a magház eltávolítása után nagyon apróra kockázzuk, majd a ricottás masszába forgatjuk.
A ricottás masszát habzsákból a cannellonikba nyomjuk. A megtöltött cannellonikat k...
2017-11-28 22:57:23
Tallóztam
... vöröshagyma
1/2 db karalábé
5-6 szem fekete bors
2 db babérlevél



Elkészítés

A libanyakat hideg vízben átöblítjük, majd egy nagy fazékba tesszük a negyedelt zellergumóval, az egész karalábéval és a félbevágott hagymával együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és a szemes borsot és felöntjük bő vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt főzni kez...
2017-11-13 16:21:42
Ropogós libasült hagymás burgonyával
... óra alatt aranybarnára, ropogósra sütjük. (A sütési idő nagyban függ a combok méretétől, érdemes félidőben ellenőrizni.) Kb. félidőben egy másik sütőedényben tesszük a combok mellé a negyedelt almákat, amelyeket kevés mézzel megcsurgatunk.
Amíg a liba és az alma sül, elkészítjük a hagymás törtburgonyát. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd lobogó sós vízben puhá...
2017-11-10 23:24:03
Libanyakleves
... karalábé
5-6 szem fekete bors
2 db babérlevél



Elkészítés

A libanyakat hideg vízben átöblítjük, majd egy nagy fazékba tesszük a negyedelt zellergumóval, az egész karalábéval és a félbevágott hagymával együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és a szemes borsot és felöntjük bő vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt főzni kezdjük...
2017-11-10 23:20:58
Körtebefőtt
Körte, ahogy elrakom: meghámoztam, és negyedeltem, úgy raktam az üvegekbe, dobtam bele üvegenként 2 db szegfűszeget, fahéjrúd darabokat, kis citromsavat is szórtam bele, és 1 evőkanál cukrot, mert édes volt a körte, felengedtem vízzel, majd celofánt raktam rá, és a tetejét. Egy nagy tepsibe tettem egy sütőpapírt, félig engedtem hideg vízzel, beleállítottam az üvegeket, majd berakta...
2017-08-30 11:15:03
Vegetáriánus lasagne csípősen
... megtisztított sárgarépát, hagymát és padlizsánt durvára daraboljuk, a fokhagymát késpengével megroppantjuk. A megmosott csilipaprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk és finomra aprítjuk, a negyedelt és kicsumázott zöldpaprikákat hosszanti csíkokra metéljük.
A répát, a hagymát és a padlizsánt a fokhagymával együtt 4-5 ek felhevített olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a par...
2017-08-27 00:48:48
Édesanyám olasz raguja
... összekötött petrezselyem zöldet és a borsot. Kicsit megsózzuk, és addig főzzük, amíg a csirkemell megpuhul.
Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét és a lehéjazott, kimagozott, negyedelt paradicsomot, valamint a vajat. További pár percig főzzük, majd hozzáadjuk az előfőzött babot. Pár perc után hozzáadjuk az előfőzött sárgarépát, majd az előfőzött káposztát is.
...
2017-06-26 22:02:18
Meggyes piskótatallér torta
... tej
15 dkg margarin
1 evőkanál keserű kakaópor
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
színes szórócukor A piskótatallérból 60 dekányit elnegyedeltem, a többiből raktam egy sort a tortaforma aljába.
A tejet melegíteni kezdtem, hozzáadtam a margarint és a kakaóport is, egyneművé főztem.
Miután levettem a tűzről, hozzáadtam ...
2017-05-26 11:12:49
1 2 3 4 .9 10 .14 15 .17 18 19 
Címkék: töltelékhez először, diót durvára, magház eltávolítása, szirupot selymesre, megtisztított salottát, ricottát összekeverjük, ricottás masszába, ricottás masszát, cannellonikba nyomjuk, megtöltött cannellonikat, libanyakat hideg, nagy fazékba, negyedelt zellergumóval, egész karalábéval, félbevágott hagymával, szemes borsot, combok méretétől, másik sütőedényben, combok mellé, negyedelt almákat, hagymás törtburgonyát, krumplit meghámozzuk, nagy tepsibe, fokhagymát késpengével, megmosott csilipaprikákat, fokhagymával együtt, csirkemell megpuhul, előfőzött babot, előfőzött sárgarépát, előfőzött káposztát, többiből raktam, tortaforma aljába, tejet melegíteni, piskótatallérból, paradicsompürét, csilipaprikákat, beleállítottam, felszeleteljük, marcipánmassza, zöldpaprikákat, megtisztított, megcsurgatunk, libanyakleves, zellergumóval, törtburgonyát, összekeverjük, beleforgatjuk, piskótatallér, cannellonikba, megroppantjuk, cannellonikat, elnegyedeltem, sütőedényben, vegetáriánus, szegfűszeget, meglocsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.