Belépés
Pikáns epersaláta
... textúrái kiegyensúlyozzák egymás: édes-csípős-sós, krémes-ropogós, lédús-száraz összetevők játszanak egymással.

A rukkolát a tányérokra szórom, ráteszem az oregánós krutonokat, a negyedelt epreket, a darabokra vágott avokádót. Egy serpenyőt kikenek az olajjal és a vastagabb háromszögekre/hasábokra vágott sajtot rövid ideig mindkét oldalán grillezem, majd átpakolom a sal...
2008-04-25 13:43:07
Tehén kéne megint....
... dédunokáink már egy szót se szólnak németül. Erre változik a világ...
- Osztán merre? –...
2008-03-22 21:21:14
Káposzta sokféleképpen
... szegfűszeg,

1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 evőkanál ecet, cukor, só, bors.

Elkészítése:

A torzsájától megtisztított vöröskáposztát vékony csíkokra vágjuk, a negyedelt almát vékony szeletekre vágjuk, a tisztított hagymát pedig megtűzdeljük a szegfűszeggel és a babérlevéllel. A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a káposztát és az almát, el...
2007-09-14 00:29:59
mai recept
... lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, és az egyenletesen felcsíkozott filét közepesen erős lángon fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, szója- és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a negyedelt, vékonyan felkarikázott paprikadarabokat, a durván felkockázott hagymát, a lecsöpögtetett ananászt és az apróra felkockázott sárgarépát. Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd ...
2007-09-02 17:15:09
Grillezett csirkemell
... szedjük le, ha fiatalnak és zsengének találjuk, akkor csak a nagyobb leveleit szedjük le. Vágjuk a retkeket négyfelé. Serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, tegyük bele a negyedelt retkeket, az ujjnyi darabokra vágott újhagymát, és erős lángon forrósítsuk össze. Darált borssal fűszerezzük és csorgassuk rá a balzsamecetet. Jól keverjük össze.

Egy másik serpe...
2007-07-24 00:37:02
Nektarin granita
HOZZÁVALÓK:

2 citrom
2 kg nektarin
2 dl fahéjas cukorszirup
1 narancs
5 dkg cukor

A díszítéshez:
negyedelt őszibarack
sárga húsú szilva
ribizli
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A citromok levét kinyomjuk, és leszűrjük. A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk, húsukat felkockázzuk. A gyümölcsko...
2006-10-02 07:32:25
Földieper-tortácska Carte d
... Sütéskor nehezékként érdemes egy másik formát (...
2006-09-14 06:57:54
Fahéjas kiwisaláta
... kihűtjük. 6 kivit meghámozunk és felszeletelünk. A maradék kiviket hámozás nélkül négyfelé vágjuk. Tálaláskor a gyümölcskompótot tálkákba öntjük, a hámozott kiviszeletekkel befedjük, a negyedelt kivikkel és mentalevelekkel díszítjük. Őrölt fahéjjal megszórjuk.


Jó tudni

A kivi négyszer több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és ásványi anyagokban is ...
2006-09-12 15:23:01
1 2 3 .9 10 .14 15 .17 18 19 
Címkék: Földieper-tortácska Carte, tányérokra szórom, oregánós krutonokat, negyedelt epreket, darabokra vágott, serpenyőt kikenek, vastagabb háromszögekre, torzsájától megtisztított, negyedelt almát, tisztított hagymát, zsírt felforrósítjuk, egyenletesen felcsíkozott, durván felkockázott, lecsöpögtetett ananászt, apróra felkockázott, nagyobb leveleit, retkeket négyfelé, evőkanálnyi vajat, negyedelt retkeket, ujjnyi darabokra, másik serpe, citromok levét, nektarinokat meghámozzuk, másik formát, maradék kiviket, gyümölcskompótot tálkákba, hámozott kiviszeletekkel, negyedelt kivikkel, kivi négyszer, kiegyensúlyozzák, paprikadarabokat, gyümölcskompótot, kiviszeletekkel, mentalevelekkel, felforrósítjuk, vöröskáposztát, lecsöpögtetett, felszeletelünk, felkarikázott, sokféleképpen, babérlevéllel, balzsamecetet, szegfűszeggel, háromszögekre, megtisztított, megtűzdeljük, felkockázzuk, egyenletesen, forrósítsunk, felkockázott, nektarinokat, felcsíkozott, mentalevelek, nehezékként, elkészítése, torzsájától, forrósítsuk,
© 2013 TVN.HU Kft.