|
|
|
... textúrái kiegyensúlyozzák egymás: édes-csípős-sós, krémes-ropogós, lédús-száraz összetevők játszanak egymással.
A rukkolát a tányérokra szórom, ráteszem az oregánós krutonokat, a negyedelt epreket, a darabokra vágott avokádót. Egy serpenyőt kikenek az olajjal és a vastagabb háromszögekre/hasábokra vágott sajtot rövid ideig mindkét oldalán grillezem, majd átpakolom a sal... |
2008-04-25 13:43:07 |
|
|
|
|
|
|
... dédunokáink már egy szót se szólnak németül. Erre változik a világ...
- Osztán merre? –... |
|
2008-03-22 21:21:14 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg,
1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 evőkanál ecet, cukor, só, bors.
Elkészítése:
A torzsájától megtisztított vöröskáposztát vékony csíkokra vágjuk, a negyedelt almát vékony szeletekre vágjuk, a tisztított hagymát pedig megtűzdeljük a szegfűszeggel és a babérlevéllel. A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a káposztát és az almát, el... |
2007-09-14 00:29:59 |
|
|
|
|
|
|
... lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, és az egyenletesen felcsíkozott filét közepesen erős lángon fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, szója- és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a negyedelt, vékonyan felkarikázott paprikadarabokat, a durván felkockázott hagymát, a lecsöpögtetett ananászt és az apróra felkockázott sárgarépát. Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd ... |
|
2007-09-02 17:15:09 |
|
|
|
|
|
|
... szedjük le, ha fiatalnak és zsengének találjuk, akkor csak a nagyobb leveleit szedjük le. Vágjuk a retkeket négyfelé. Serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, tegyük bele a negyedelt retkeket, az ujjnyi darabokra vágott újhagymát, és erős lángon forrósítsuk össze. Darált borssal fűszerezzük és csorgassuk rá a balzsamecetet. Jól keverjük össze.
Egy másik serpe... |
|
2007-07-24 00:37:02 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2 citrom
2 kg nektarin
2 dl fahéjas cukorszirup
1 narancs
5 dkg cukor
A díszítéshez:
negyedelt őszibarack
sárga húsú szilva
ribizli
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A citromok levét kinyomjuk, és leszűrjük. A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk, húsukat felkockázzuk. A gyümölcsko... |
2006-10-02 07:32:25 |
|
|
|
|
|
|
... Sütéskor nehezékként érdemes egy másik formát (... |
2006-09-14 06:57:54 |
|
|
|
|
|
|
... kihűtjük. 6 kivit meghámozunk és felszeletelünk. A maradék kiviket hámozás nélkül négyfelé vágjuk. Tálaláskor a gyümölcskompótot tálkákba öntjük, a hámozott kiviszeletekkel befedjük, a negyedelt kivikkel és mentalevelekkel díszítjük. Őrölt fahéjjal megszórjuk.
Jó tudni
A kivi négyszer több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és ásványi anyagokban is ... |
2006-09-12 15:23:01 |
|
|
|
|