Belépés
Donald Trump: az amerikai drónt "ostoba" emberi hiba miatt lőtték le
... Twitter-üzenetében fogalmazott meg: a drón lelövésével Irán nagyon nagy hibát követett el. Arra az újságírói kérdésre, hogy vajon ezek után Washington csapást mér-e Iránra, azt válaszolta: "majd nemsokára meglátják".
Az elnök leszögezte, hogy a drón "egyértelműen" nemzetközi légtérben mozgott, szemben Irán állításával. Mint mondta: a repülőgép fegyvertelen volt és nem volt r...
2019-06-20 22:04:27
Mária Út - zarándoklat
... meghallgatásra találtak. A falu lakói többször bevitték magukkal a faluba a képet, de az csodálatos módon mindig visszatért a tölgyfára.
Mivel a képnél több csodás imameghallgatás történt, nemsokára fakápolnát építettek számára, melyet Sarlós Boldogasszony tiszteletére szenteltek. Plébániáját 1787-ben alapították, és 1793-ban felépítették a mai templomot. A kegyképet a tölgyf...
2019-06-19 11:31:18
Egyszer mindenkinek nyílnak a virágok...
... kínja, reménye,
s eljut a romlás peremére,
ártatlanul,
aztán nem vágyik, csak az égbe,
s a mélybe hull.

Ki könnyet ontasz e virágra,
rád is e vég vár nemsokára,
a Pusztulás ekevasára
kerülsz hamar:
aztán rád omlik a barázda
és eltakar.

/Ford.:Szabó Magda/


Csokonai...
2019-06-13 22:15:09
Magyar vállalkozások amerikai piacra lépését segítő központ nyílt Washingtonban
... mintaprogram, sikere esetén más magyar nagykövetségeken - például Helsinkiben vagy Sanghajban - is szeretnének hasonló vállalkozásfejlesztési centrumokat nyitni.
A jelentkezők kiválogatása nemsokára megkezdődik, s mint Joó István közölte, az első vállalkozók várhatóan már az ősszel megérkeznek Washingtonba.
A központ megnyitásán részt vett David Cornstein, az Egyesült Ál...
2019-06-13 08:10:52
Roland Garros - Babosék a bajnokok
... elbukta az adogatását. Hamarosan újabb brék következett, majd Babos remek szervagémjével 4:1 állt az eredményjelzőn. Két labda következett az 5:1-ért de a kínaiak feljöttek 4:2-re, majd nemsokára 5:2 volt az állás. Cseng adogatásai után Babos kiszerválta a meccset, amely 1 óra 10 percig tartott.
A 26 éves Babos Tímea 22. tornagyőzelmét aratta párosban, ez a második Grand Sla...
2019-06-09 13:11:19
Juncker támogatja Horvátország schengeni csatlakozását és az euró bevezetését
... akkor már nem ő lesz az EB elnöke.
A horvát kormányfővel egyet értettek abban, hogy fenn kell tartani a az európai perspektívát a nyugat-balkáni országok számra. Leszögezte, ezért nemsokára megkezdik a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával.
Juncker 2004-ben járt legutóbb Horvátországban. A bizottság elnöke látgatása első napján Dubrovnikba érkezett,...
2019-06-07 14:41:44
Roland Garros - Makk Péter a negyeddöntőig jutott a junioroknál
... második olasz Lorenzo Musettit. Az idei felnőtt fedettpályás ob győztese - aki 27. a junior világranglistán - 7:6 (7-5), 4:6, 7:5-re nyert az Australian Open junior bajnoka ellen, és nemsokára már a tizedik kiemelt Martin Damm várt rá. Az amerikai ellenféllel Makk már nem boldogult, és egy óra alatt 6:1, 6:4-re kikapott.
A januári Australian Openen junior páros bajnok Nagy Ad...
2019-06-06 17:52:29
Az Ikarus-gyár történetéről nyílt kiállítás Székesfehérváron
... történetének megőrzése az utókor számára nemcsak a múltról, hanem a jövőről is szól, hisz bőven van benne használható tudás, amit lehet és kell is hasznosítani.
A főigazgató jelezte, hogy nemsokára új közlekedési múzeum lesz Kőbányán, a volt Északi Járműjavítóban, s ott az Ikarus-történetnek, a legrégebbi és a legújabb buszoknak is kiemelt helye lesz.
Székesfehérvár elmú...
2019-05-29 06:57:54
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képek
... a magyar sereg elpáholása alkalmából. Milyen érdekes, hogy egy ilyen dicstelen esemény emlékét is ennyire hűen - szinte büszkén? - őrizzük.
Szívesen sétálnánk még, de nemsokára beszélgetés kezdődik Böjte Csabával, ezért visszasietünk a kertbe: Várkonyi Borbála, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkárságának munkatársa (az egyik volt kolléganőm) és Kálmán Im...
2019-05-26 22:30:15
A kővedrek csodája
A kővedrek csodája

Zúdul a víz.
A hat kőveder már
nemsokára színültig tele...
A meghökkentett józan értelem
tanácstalan: - mit kezdjen majd vele?

Odabent a lakodalmas házban
a suttogás jókedvet rabol,
a vőlegény arca ég a lázban,
kínos valóság: elfogyott a bor!

A szolgákat a gond nem érdekli,
ők parancsot tel...
2019-05-24 19:29:38
1 2 3 ................778 779 ........1167 1168 ........1555 1556 1557 
Címkék: Donald Trump, Mária Út, Roland Garros, Makk Péter, Sarlós Boldogasszony, Szabó Magda, David Cornstein, Egyesült Ál, Babos Tímea, Grand Sla, Lorenzo Musettit, Australian Open, Martin Damm, Australian Openen, Nagy Ad, Északi Járműjavítóban, Böjte Csabával, Várkonyi Borbála, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Kálmán Im, amerikai drónt, euró bevezetését, negyeddöntőig jutott, templomi képek, kővedrek csodája, drón lelövésével, újságírói kérdésre, elnök leszögezte, repülőgép fegyvertelen, falu lakói, csodálatos módon, képnél több, romlás peremére, mélybe hull, jelentkezők kiválogatása, első vállalkozók, ősszel megérkeznek, központ megnyitásán, kínaiak feljöttek, második Grand, horvát kormányfővel, nyugat-balkáni országok, csatlakozási tárgyalásokat, bizottság elnöke, idei felnőtt, junior világranglistán, tizedik kiemelt, amerikai ellenféllel, januári Australian, utókor számára, főigazgató jelezte, volt Északi, legújabb buszoknak, magyar sereg, ilyen dicstelen, egyik volt, meghökkentett józan, lakodalmas házban,
© 2013 TVN.HU Kft.