Belépés
Balogh Csaba: Magyarország történelmének egyik legfüggetlenebb korszakát éli
... közvetlen szomszédjaival békében élő, az integrált Európa szerves részét képező állam. Ezen az úton fontos mérföldkőnek számít 1991, amikor a visegrádi nyilatkozat aláírásával Közép-Európa nemzetei a korábbiaknál szorosabb együttműködésbe fogtak - tette hozzá.
Az elmúlt néhány - pénzügyi, majd migrációs válsággal nehezített - év tapasztalatai azt mutatják, hogy az összeurópai...
2018-10-24 15:14:48
Október 23. - Czaputowicz: a lengyel-magyar együttműködés meghatározza Európa szerepét
... Alapítvány, valamint a lengyelországi Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet idei létrehozását. "Nagy reményeket fűzünk ezen intézményekhez, számítunk arra, hogy hozzájárulnak a nemzeteink közötti kapcsolatok még szorosabbra fűzéséhez" - jelentette ki.
A külügyminiszter beszélt a két országnak a regionális együttműködésben betöltött szerepéről is. A visegrádi cs...
2018-10-23 18:51:33
Bemutatják a Waclaw Felczakról szóló dokumentumfilmet halála 25. évfordulóján
... gerincet, mert minden nemzetnek erős személyiségekre van szükség".
Waclaw Felczak a közép-európai történelem szakértőjeként azt próbálta megértetni tanítványaival: amennyiben térségünk nemzetei nem akarják "a nagyhatalmi játéktér" szerepét betölteni, politikai együttműködésre kell törekedniük, megszabadulni egymással szembeni előítéletektől - emlékszik a filmben Wojciech Fraz...
2018-10-23 13:25:38
Tőkés: Trianonra az autonómia a válasz
... nem tartja be, hanem szándékosan azon munkálkodik, hogy feszültséget generáljon a kapcsolatokban. Mint mondta, abban érdekeltek, hogy Magyarország és az utódállamok kormányai, többségi nemzetei között jó legyen a viszony. Jelezte: szolidaritást vállalnak a kárpátaljai magyarokkal, káros, ha az ottani magyarok választási kampány célpontjává válnak.
Hozzátette: Erdély vonatkozá...
2018-10-05 15:42:18
Iráni külügyminiszter: Mike Pompeo csakis rossz lépéseket tett eddig Irán ügyében
... kedden, az ENSZ-közgyűlés ülésszakán elmondott beszé...
2018-09-30 21:02:19
Kövér: ismét el akarják vonni a jogot, hogy megvédjük határainkat
... fogalmazott, a századok során sokan hoztak hősies és tragikus áldozatot a magyar szabadságért, de senki nem küzdött azért lényeglátóbban Kossuth Lajosnál.
"Ébredjetek fel, ó, népei s nemzetei a szabad és keresztyén Európának, (...) Magyarország terén Európa szabadsága döntetik el" - idézett Kövér László, hangsúlyozva, nem a múlt héten született ez a vészkiáltás, hanem 1849-b...
2018-09-19 12:01:36
Szili Katalin: közösségeink szülőföldön maradása az egyik legfontosabb korparancs
... tudjuk-e tartani a kozmopolitává váló, globális világban azokat a sajátosságokat, amelyek csak a mieink, így hagyományainkat, kultúránkat, nyelvünket, illetve azt a sokszínűséget, amit Európa nemzetei, népei, közösségei jelentenek.
Pontosan ezt teszi fesztivált szervező Fontos Vagy Nekünk Egyesület, amikor hat évvel ezelőtt létrejött - emelte ki. A politikus az eseménysorozat...
2018-09-14 18:12:13
Prágában megemlékeztek a Csehszlovákia 1968-as megszállása ellen önégetéssel tiltakozó "élő fáklyákról"
... teljes volt az elnyomás, az egyén kilátástalansága" - hangsúlyozta a magyar politikus.

"A fél évszázaddal ezelőtti események is bebizonyították, hogy milyen nagy az összefonódás nemzeteink között. Ez példaértékű" - mutatott rá Petr Fiala cseh képviselőházi alelnök.

"Olyan emberekre emlékezünk, akik drámai körülmények között saját magukat is képesek voltak f...
2018-09-10 18:52:24
Orbán: a most beköszöntő zsidó újév is közös kultúránk megvédése és gyarapítása jegyében teljen
... azt írja: a legtöbb ember saját születésétől számítja a maga történetét, a családok, nemzedékek múltja azonban jóval messzebbre, évszázadokra nyúlik vissza.
"Önök pedig, a világ nemzetei között egyedülálló módon, mindenek kezdetétől, az ember teremtésétől tartják számon az időt" - fogalmazott Orbán Viktor.
"A zsidó újév alkalmából engedje meg, hogy tisztelettel köszönts...
2018-09-09 08:01:03
A diktatúrák áldozataira emlékezett Latorcai Csaba
... Európa jelenével építi a jövőt, a jelent ugyanakkor meghatározza az, hogyan viszonyulunk múltunkhoz, hagyományainkhoz, értékeinkhez és gyökereinkhez. Az a kérdés, hogy Európa és Európa nemzetei képesek-e tanulni a múlt hibáiból, bűneiből - mondta.
Példaként említette, hogy a kontinens nyugati feléről naponta érkeznek hírek antiszemita incidensekről, amelyek rettegésben tartan...
2018-08-22 23:46:50
1 2 3 .......23 24 ....35 36 ...46 47 
Címkék: Balogh Csaba, Waclaw Felczakról, Mike Pompeo, Szili Katalin, Latorcai Csaba, Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet, Waclaw Felczak, Wojciech Fraz, Kossuth Lajosnál, Kövér László, Fontos Vagy Nekünk Egyesület, Petr Fiala, Orbán Viktor, lengyel-magyar együttműködés, egyik legfontosabb, most beköszöntő, diktatúrák áldozataira, integrált Európa, úton fontos, visegrádi nyilatkozat, korábbiaknál szorosabb, elmúlt néhány, lengyelországi Waclaw, nemzeteink közötti, külügyminiszter beszélt, regionális együttműködésben, közép-európai történelem, nagyhatalmi játéktér, filmben Wojciech, utódállamok kormányai, kárpátaljai magyarokkal, ottani magyarok, századok során, magyar szabadságért, múlt héten, kozmopolitává váló, egyén kilátástalansága, magyar politikus, összefonódás nemzeteink, legtöbb ember, maga történetét, világ nemzetei, ember teremtésétől, zsidó újév, jelent ugyanakkor, múlt hibáiból, kontinens nyugati, kilátástalansága, dokumentumfilmet, hagyományainkhoz, együttműködésben,
© 2013 TVN.HU Kft.