Belépés
Lelkiismeretem nem engedi meg, hogy hallgassak
... nacionalizmusoknak és az abból fakadó etnikai viszályoknak. Mint egy mozaiktáblán, szükség van arra, hogy a régió minden alkotó elemének biztosítsák politikai, nemzeti, kulturális és vallási önazonossága védelmét."

Tudatában annak, hogy a sebek begyógyulásához időre van szükség, II. János Pál négy jelképes épületre mutatott rá Szarajevóban: a katolikus székesegyhá...
2020-07-12 07:19:01
Kövér László Szabadkán az anyaország támogatásáról biztosította a vajdasági magyarságot
... amikor a trianoni békeszerződés aláírásának 100.évfordulójáról emlékeztek meg a magyarok, egyebek mellett az is cél volt, hogy egy tágabb, közép-európai keretbe helyezve bemutassák: az önazonosság megőrzéséért zajló százesztendős törekvés, az itteni magyarok önszerveződése, a nyelv és kultúra megőrzéséért zajló küzdelem "nem valaki ellenében, hanem a közös érdekeink jegyében törté...
2020-06-11 15:44:47
Krónika 11. rész (a nemzeti önazonosság védelméről, napirend után)
...

A nemzeti önazonosság védelme

Székely Sándor: legyen a magyar Országgyűlésnek egy 200. képviselője, külhonból!

Székely Sándor (független) azt mondta, nem ért egyet a jobboldal Trianon-értelmezésével, azt azonban jó volt hallani a kormányoldal részéről, hogy nem a környező országok ellenében, hanem velük együtt szeretné megoldani a problémákat. Felv...
2020-06-08 20:13:12
Krónika 10. rész (a nemzeti önazonosság védelméről)
... önfeladás egy sajnálatos formája - folytatta. "Önmagában nem terem szövetséges sem, szövetségeseket megkeresni, megtalálni érdemes" - hangsúlyozta.
Egymás mellett élő nemzetek önazonosságtudatának kibékítése, vagy ennél több is lehetséges? Van-e európai identitás? - sorolta a kérdéseit, majd azt mondta: létezik európai identitás, és ha ezt elfogadjuk, akkor a tényleges megol...
2020-06-08 19:43:20
Folytatódik a trianoni békeszerződésre emlékező politikai nyilatkozat vitája
... javaslata alapján interpellációkra egy óra áll majd rendelkezésre, míg az azonnali kérdések két órában, a kérdések fél órában hangozhatnak el.
Az ülésnap végén folytatódik a nemzeti önazonosság védelméről című politikai nyilatkozat - június 4-én kezdődött - összevont vitája.
Kedden kilenc általános vitát folytatnak le a képviselők, majd szerdától péntekig a kormány 202...
2020-06-08 07:05:04
A jövő évi költségvetést kezdik tárgyalni a képviselők
... rendelkezésre, míg az azonnali kérdések két órában, a kérdések fél órában hangozhatnak el.
Az első ülésnap végén a trianoni békeszerződés századik évfordulójára készült, A nemzeti önazonosság védelméről című politikai nyilatkozat összevont vitája folytatódik a képviselői felszólalásokkal.
Kedden kilenc általános vitát folytatnak le. Szó lesz a bűncselekménnyel okozott ...
2020-06-07 15:42:07
Trianon 100 - MKP: a magyar közösségek veszély helyett erőforrást kell jelentsenek a térség államai számára
...
Az elmúlt évszázadban a külhoni, így a felvidéki magyarság is fájdalmas veszteségek, áldozatok és nagyszerű teljesítmények árán őrizte meg identitását, és ezt a jövőben a nemzeti önazonossághoz való joggal kell szavatolni - mutattak rá a közleményben, amellyel az MKP csatlakozott a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának hasonló üzenetet megfogalmazó felhívásához.
A ...
2020-06-04 17:56:25
Krónika 1. rész (emlékülés)
...
Az emlékülés - amelyen a Demokratikus Koalíció nem vett részt - a történelmi zászlók bevonulásával és fanfárral kezdődött. Ezt követően megkezdődött a nemzeti önazonosság védelméről szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott politikai nyilatkozat vitája.

Házelnök:
Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitóbeszédében kiemelte: a nemzeti önazonossághoz val...
2020-06-04 13:11:59
Trianon 100 - Kövér: a nemzeti önazonossághoz való jognak az egyetemes emberi jogok részévé kell válnia (1. rés
...
A parlament ülése a történelmi zászlók bevonulásával és fanfárral kezdődött. Ezt követően megkezdték a nemzeti önazonosság védelméről szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott politikai nyilatkozat vitáját.
Kövér László nyitóbeszédében kiemelte: a politikai nyilatkozatot olyan okokból javasolják elfogadásra, amelyek a múltban, a jelenben és a jövőben rejlenek....
2020-06-04 12:22:21
OGY/Trianon 100 - Emlékülést tart az Országgyűlés
...
A parlament aktuális ülésének zárónapja délelőtt 10 óra 30 perckor kezdődik a történelmi zászlók bevonulásával és fanfárral.
Az emlékülésen megkezdik a nemzeti önazonosság védelméről szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott politikai nyilatkozat vitáját, majd Áder János köztársasági elnök is felszólal.
Az ülésnap további részében hét előterjesztésről, köztük ...
2020-06-04 07:05:28
1 2 3 ....16 17 ..24 25 .31 32 33 
Címkék: Kövér László Szabadkán, János Pál, Székely Sándor, Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának, Demokratikus Koalíció, Kövér László, Áder János, anyaország támogatásáról, vajdasági magyarságot, nemzeti önazonosság, trianoni békeszerződésre, magyar közösségek, térség államai, nemzeti önazonossághoz, egyetemes emberi, abból fakadó, régió minden, sebek begyógyulásához, katolikus székesegyhá, trianoni békeszerződés, önazonosság megőrzéséért, itteni magyarok, közös érdekeink, magyar Országgyűlésnek, kormányoldal részéről, környező országok, sajnálatos formája, tényleges megol, azonnali kérdések, ülésnap végén, első ülésnap, képviselői felszólalásokkal, bűncselekménnyel okozott, elmúlt évszázadban, felvidéki magyarság, történelmi zászlók, parlament ülése, politikai nyilatkozatot, jövőben rejlenek, parlament aktuális, emlékülésen megkezdik, ülésnap további, bűncselekménnyel, interpellációkra, felszólalásokkal, előterjesztésről, nyitóbeszédében, szövetségeseket, békeszerződésre, begyógyulásához,
© 2013 TVN.HU Kft.