Belépés
Agrármarketing Centrum: várakozáson felüli sikerrel zárult az őszi mézkampány
...
A közlemény szerint az október 15. és december 9. közötti őszi kampányban az agrártárca, az AMC, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mézes reggelivel, rádiókampánnyal és jótékonysági akcióval is népszerűsítette a mézfogyasztást.
A november 17-én, Tatán megnyitott "Mézes reggeli" programhoz országszerte rekordszámú, 1011...
2018-12-12 10:31:41
Nagy István: a méhészetnek fontos szerepe van a vidékfejlesztésben
... (mézhamisítás, méhhullás) küzdő nemzetközi mézpiacon komoly versenyelőnyt jelent a hazai termelők és kereskedők számára a kiváló minőségű és előnyös biológiai tulajdonságokkal rendelkező magyar méhészeti termékek előállítása, de arra kell törekedni, hogy a magyar méz a magyar vásárlók körében is népszerű legyen, növelni kell a hazai eladás mennyiségét.
Nagy István elmondta: a...
2018-12-02 14:21:37
Költségvetés - Az agrárkiadásokra közel 206 milliárd forint jut jövőre
... megőrzésére jövőre az idei költségvetéshez hasonlóan 492,7 millió forintot szán a kormány.
Az uniós fejlesztési programok kiegé...
2018-06-13 19:32:22
Stratégiai megállapodást kötött az agrártárca és a méhészek egyesülete
... kívánnak dolgozni, együttműködnek a szakmai kérdésekben. Rögzíti azt is, hogyan juttassák érvényre a magyar méhészek érdekeit itthon és külföldön egyaránt, és miként osszák fel a Magyar Méhészeti Nemzeti Programból jutó forrásokat.
Bross Péter elmondta, a megállapodás arról szól, hogy az Európai Parlament által elfogadott mézjelentésben foglaltakon tovább kell dolgozni, el k...
2018-03-23 14:11:25
Erdős Norbert: az EP állásfoglalásával a mézhamisítás ügye a figyelem középpontjába került
... amelyek bizonyítottan veszélyt jelentenek a méhek egészségére, valamint hozzanak létre a permetezési időszakokra vonatkozó korai előrejelző rendszert.
A dokumentum szerint a nemzeti méhészeti programokra elkülönített uniós költségvetési támogatás összegét 50 százalékkal meg kell emelni és új támogatási rendszert kell bevezetni a 2020 utáni közös uniós agrárpolitika keretében....
2018-03-01 15:32:30
V. Németh Zsolt: a magyar kormány a méhészek pártján áll a mézvitában
... egyre jobban felértékelődik a világban. Hangsúlyozta, hogy Magyarországon a méz minőségének fenntartását szolgálják a méhészek számára nyújtott növekvő támogatások, és ezt segítik elő a Méhészeti nemzeti program keretében elvégzett vizsgálatok, valamint a génmegőrzés is. Szavai szerint a méhészet és a természetvédelem harmonikus kapcsolatban áll.
V. Németh Zsolt szólt arról, ...
2018-02-10 12:50:24
A klímaváltozás hatásainak enyhítésében segít a magyar akác Távol-Keleten
... elején került Magyarországra, a magyar erdők több mint 23 százalékát alkotja, faanyagának körülbelül 50 százalékát tűzifaként hasznosítják, de sokrétű ipari célú hasznosítása mellett méhészeti jelentősége is van.
Ezzel szemben Ázsiában az akácot talajmegkötő tulajdonsága miatt honosították meg, az erózió elleni védekezésben töltött be jelentős szerepet, illetve méhészeti és ...
2017-11-14 12:32:15
FM államtitkár: a globális élelmiszer-ellátási láncoknak összetett kihívásokkal kell szembenézniük
... elmondta, hogy Magyarország idén is részt vesz a szombaton kezdődő szlovéniai AGRA nemzetközi vásáron. Szlovénia fontos partnere Magyarországnak - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy egyebek közt a méhészeti termékek előállításában fontos szerepet játszik.
Jelezte, hogy támogatják Dejan Zidan szlovén mezőgazdasági miniszter azon felvetését, hogy a méhek nemzetközi napját ismerje e...
2017-08-25 14:22:08
A kormány ösztönzi a mézfogyasztást
...
A politikus a Kaposvár és Térsége Méhészeti Egyesülete által szervezett 19. Dunántúli Regionális Méhésztalálkozón újságírókkal közölte, a fogyasztás az ágazatért tett erőfeszítéseknek is köszönhetően nőtt 50 dekagrammról 70-re az elmúlt időszakban, de így is messze elmarad a nyugat-európai 2,5-2,7 kilós átlagtól.
Hangsúlyozta: a Magyar Méhészet Nemzeti Program arra hivat...
2017-01-28 13:41:54
Államtitkár: méhészeti szövetkezeteket kellene létrehozni
... tartott előadásában kifejtette: a szövetkezéssel a magyar méhészek ármeghatározó képessége és értékesítési lehetősége jelentősen javulna. A magyar kormány 5 évre 150 millió forintot szán a méhészeti szövetkezetek létrehozásának támogatására.
Elmondta azt is: az FM dolgozik azon, hogy védjeggyel jelölhessék a magyar méhészek a terméküket, jelezve, hogy az GMO-mentes területrő...
2016-12-09 18:16:17
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Agrármarketing Centrum, Nagy István, Erdős Norbert, Németh Zsolt, Országos Magyar Méhészeti Egyesület, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Magyar Méhészeti Nemzeti Programból, Bross Péter, Európai Parlament, Dejan Zidan, Térsége Méhészeti Egyesülete, Dunántúli Regionális Méhésztalálkozón, Magyar Méhészet Nemzeti Program, őszi mézkampány, méhészetnek fontos, agrárkiadásokra közel, méhészek egyesülete, mézhamisítás ügye, figyelem középpontjába, magyar kormány, méhészek pártján, klímaváltozás hatásainak, magyar akác, kormány ösztönzi, közlemény szerint, november 17-én, hazai termelők, kiváló minőségű, magyar vásárlók, hazai eladás, idei költségvetéshez, uniós fejlesztési, szakmai kérdésekben, magyar méhészek, megállapodás arról, méhek egészségére, permetezési időszakokra, dokumentum szerint, nemzeti méhészeti, 2020 utáni, méhészek számára, természetvédelem harmonikus, magyar erdők, akácot talajmegkötő, erózió elleni, szombaton kezdődő, méhészeti termékek, méhek nemzetközi, ágazatért tett,
© 2013 TVN.HU Kft.