Belépés
Még keresik az elkóborolt medvét
... emberrel szemben nem tanúsított agressziót, ennek ellenére "semmilyen körülmények között nem javasolt szándékosan a közelébe menni" - emelték ki.
A Duna-Ipoly, a Kiskunsági és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálata, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a térségi polgárőrségek, és a helyi vadásztársaságok összefogásával folyamatosan nyomon követik a medv...
2018-06-06 15:10:04
Nagy István: önálló államtitkárságot kap a környezetügy
...
Nagy István hozzátette, hogy az államtitkárságon belül önálló helyettes államtitkárságot alakítanak ki a természetvédelemnek és a környezetvédelemnek.
A tárca tervezi a nemzeti park igazgatóságok tízéves vagyonkezelési és fejlesztési terveinek elkészítését, amelyek középtávon hatékony természetvédelmet tesznek lehetővé a védett területeken.
A nemzeti parki igazgatós...
2018-05-16 07:18:10
Ők működtetik a NER üzleti hátországát: bemutatjuk az oligar
... irányába, másokról ellenben alig hallani. Ezt a második vonalat mutatjuk most be, hiszen a maguk módján majdnem olyan fontosak, mint azok, akik a network tetején ülnek. Nélkülük nem működne a Nemzeti Együttműködés.

Egyikük sem eredeti szakterülete ismert kiválósága, a jobbakat is a középszerbe sorolják ismerőik. Az életrevalóbbja pedig inkább ügyeskedett, mint sem marad...
2018-05-07 11:02:12
Minden eddiginél több nevezés érkezett a gödöllői természetfilm-fesztiválra
... nyilvánosságra a versenyprogramba beválogatott filmek listáját.
A fesztivál győzteseit május 26-án hirdetik ki. A fesztivál fődíját, az Európa Kék szalagja díjat 2018-ban immár hagyományosan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatja 1 millió forint értékben.
A Gödöllői Királyi Kastélyban a filmvetítések mellett a szervezők szemléletformáló szabadtéri ...
2018-03-01 13:42:05
Fazekas: A nemzeti parki védjegyes termékek terjedése támogatja a gazdasági növekedést
...
A tárcavezető elmondta, áprilisban indították az országjárást azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a nemzeti parkok természeti értékeire, valamint az azokból előállított termékek jelentőségére. A sajtokról, mézekről, szalámikról és kolbászokról, sörökről, borokról - amelyek sikeres pályázat esetén megkaphatják a védjegyet - szólva elmondta: ezek hagyományos technikával,...
2017-11-14 16:23:04
FM: az erdőgazdaságok több mint 16 milliárdot költöttek az erdei turizmus fejlesztésére
... az is, hogy sorra épülnek, illetve újulnak meg a kilátók is.
Az állami földekért felelős helyettes-államtitkár fontosnak nevezte az erdei iskola mozgalom újraindulását. Közölte, a nemzeti parki igazgatóságoknál 15, az erdőgazdaságoknál 36 minősített erdei iskola szolgálja a környezeti nevelést.
Elmondta azt is, hogy az erdőgazdaságok 1800 hektár erdőt telepítettek, és tö...
2017-11-06 13:42:56
Orbán: minden adott, hogy a következő évek a gazdasági sikerekről szóljanak
... logisztikát.
"Abban bízom, hogy a Kühne + Nagel mostani beruházása is kapcsolódik egy új fejezet megnyitásához a magyar gazdaság történetében" - zárta szavait Orbán Viktor.
A nemzeti ipari parki program tavaly vette kezdetét a pátyi beruházással, amikor lerakták a világ egyik vezető szállítmányozó és logisztikai vállalata, a Kühne + Nagel regionális autóalkatrész-elosztó...
2017-10-10 11:52:40
Hét év alatt 16 milliárdot fordított a kormány erdészetek és nemzeti parkok turisztikai fejlesztésére
... Magyar Természetjáró Szövetség partnereként részt vett az Országos Kékkör vonalának megújításában, illetve a Prédikálószék kilátó létesítésében.
Hozzátette, egyre többen kíváncsiak a nemzeti parkok ökoturisztikai szolgáltatásaira is, a regisztrált látogatók száma 2016-ban már megközelítette a 1,6 milliót, amely 75 százalékos növekedés a 10 évvel ezelőttihez képest.
Révés...
2017-10-06 11:42:02
Helyettes államtitkár: Több mint hatvanmilliárd forint jut természetvédelmi fejlesztésekre Magyarországon
... a magyar kormány, melyből 90 projektet terveznek megvalósítani szintén százezer hektáron. Emellett ökoturisztikára, látogatóközpontok építésére több mint négymilliárd forintot kapnak a nemzeti parkok, valamint további infrastrukturális fejlesztésekre is lehet pályázni a különböző programokban.
A fesztiválon Tihany több pontján is kulturális rendezvényeket, kézműves vásárt tar...
2017-06-23 13:54:17
Fazekas: 600 terméknek van nemzeti parki védjegye
...
Az M1 aktuális csatornán arról is beszámolt, hogy a termékek megismertetésére, népszerűsítésére szolgál az úgynevezett Nemzeti Parki Termék Védjegy körút, amely két hónappal ezelőtt a Balaton-felvidékről indult és az ország mind a 10 nemzeti parkját érinti.
Fazekas Sándor a Kossuth rádió műsorában közölte: a nemzeti parki termékek minőségi, de nem tömegtermékek, ezekkel ...
2017-06-07 10:31:38
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: Nagy István, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, Nemzeti Együttműködés, Európa Kék, Nemzeti Média-, Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, Gödöllői Királyi Kastélyban, Orbán Viktor, Magyar Természetjáró Szövetség, Országos Kékkör, Nemzeti Parki Termék Védjegy, Fazekas Sándor, elkóborolt medvét, nemzeti parki, gazdasági növekedést, erdőgazdaságok több, erdei turizmus, következő évek, gazdasági sikerekről, kormány erdészetek, közelébe menni, térségi polgárőrségek, helyi vadásztársaságok, államtitkárságon belül, tárca tervezi, nemzeti park, védett területeken, második vonalat, maguk módján, network tetején, középszerbe sorolják, életrevalóbbja pedig, versenyprogramba beválogatott, fesztivál győzteseit, fesztivál fődíját, filmvetítések mellett, szervezők szemléletformáló, tárcavezető elmondta, országjárást azzal, nemzeti parkok, azokból előállított, állami földekért, erdei iskola, környezeti nevelést, erdőgazdaságok 1800, magyar gazdaság, nemzeti ipari, pátyi beruházással,
© 2013 TVN.HU Kft.