Belépés
Potápi: a magyar történelem elképzelhetetlen a németség nélkül
... nemzetiségi és etnikai kisebbségekről szóló törvénnyel a 13 magyarországi nemzetiség lehetőséget kapott arra, hogy települési szinten kulturális autonómiát építsen ki. "A nemzetiségi önkormányzatok azóta is jól működnek, hatáskörüket folyamatosan tudtuk bővíteni" - mondta.
A német az egyetlen nemzetiség Magyarországon, amelynek képviselője van az Országgyűlésben - jegyezte me...
2020-08-01 18:12:41
Alapítványoknak és egyesületeknek szóló öntesztet tett elérhetővé az ÁSZ
... feladatellátásához is hozzájárul az ÁSZ legújabb öntesztje.
Az ÁSZ fontos tanácsadó eszközei a 2014 novembertől kiadott és folyamatosan megújított öntesztek. Ezek több célcsoportnak (önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, egyházi intézmények, civil szervezetek, pártok és pártalapítványok, központi költségvetési szervek, európai uniós forrásokat felhasználó szervezetek, n...
2020-07-10 12:51:52
Krónika 9. rész (költségvetés)
... felszólalások

Hohn Krisztina (LMP) az öregségi nyugdíjminimum emelése mellett érvelt és az ökológiai beruházások fontosságát hangsúlyozta.
Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) az önkormányzatok támogatásának növelését szorgalmazta, szerinte ugyanis a kormányoldal "kivérezteti" az önkormányzatokat.
Bősz Anett (DK) az egészségügyi dolgozók halaszthatatlan bérrende...
2020-06-29 19:02:49
Krónika 7. rész (költségvetés megalapozása)
... elsősorban nem az határozza meg, hogy mikor tárgyalják, és nem is azok voltak a legmegalapozottabb büdzsék, amelyeket decemberben hagyott jóvá az Országgyűlés.
Azt mondta, az önkormányzatok pénzügyi helyzete most más, mint korábban volt. Az önkormányzatok hitelösszegeire vonatkozóan most is vannak korlátozások az alaptörvényből és az önkormányzatokra vonatkozó törvényből leve...
2020-06-12 18:23:15
Krónika 3. rész (költségvetés)
... csökkentette.

Az önkormányzati szektor finanszírozásáról szólva elmondta: a korábbi években 1300 milliárdos adósságkonszolidációt hajtottak végre, valamint átstrukturálták az állam és az önkormányzatok közötti feladatmegosztást, így stabilizálódott az önkormányzatok finanszírozása, sőt az elmúlt években többleteket tudtak felhalmozni.
Felhívta a figyelmet arra: 20...
2020-06-11 12:32:30
Krónika 5. rész (költségvetés, vezérszónokok, nemzetiségi szószóló, független)
... szociális dolgozók bére.
Úgy értékelt: a költségvetésből nem csak a rászoruló emberek és jövő generációk magára hagyása látszik, hanem az is, hogy Orbán Viktor bosszút akar állni az önkormányzatokon, amiért a Fideszt Budapesten és több más településen is megverte egyesült ellenzék a választásokon. A kormány jövőre 29 milliárdot ad Budapestnek, miközben 36 milliárdot vesz el -...
2020-06-10 15:13:30
Krónika 9. rész (köznevelési törvény)
... lépni ellene, az indítvány ezért megteremti annak a lehetőségét, hogy az iskolarendőrséget be lehessen vonni a pedagógusok védelmében - tette hozzá Nacsa Lőrinc.
A nemzetiségi önkormányzatok kérésére létrejön a kiegészítő nemzetiségi óvoda - hívta fel a figyelmet.
MSZP: a módosítás kidolgozatlan
Gurmai Zita (MSZP) azt mondta, hogy a javasolt módosítás kidolgozatlan....
2020-06-04 20:23:26
Krónika 8. rész (dohányzásellenőrzési keretegyezmény, köznevelési törvény)
... újraszabályozását, valamint azt, hogy a módosítás bővíti az alapfokú művészetoktatásra ingyenesen jogosult speciális nevelési igényű gyerekek körét, valamint teljesíti a nemzetiségi önkormányzatok azon kérését, hogy hozzák létre a kiegészítő nemzetiségi óvodák rendszerét.
Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: a módosítással a pedagógusok végzettségi követelményei nem változnak, de eze...
2020-06-04 20:22:58
Az Emmi benyújtotta az Országgyűléshez a köznevelési törvény módosítására vonatkozó javaslatát, amelynek középp
... biztosításához szükséges jogszabályi módosításokat is, valamint kibővíti az alapfokú művészetoktatásra ingyenesen jogosult sajátos nevelési igényű tanulók körét.
A nemzetiségi önkormányzatok kérésére a nemzetiségi oktatást szolgáló intézményrendszer egy új intézménytípussal egészül ki, a kiegészítő nemzetiségi óvodával.
Kitértek arra is, hogy a pedagógusok végzettségi ...
2020-05-27 09:51:50
Krónika 12. rész (bizottsági jelentések, napirend után)
... megvalósítását, más részeivel pedig támogatja a mezőgazdasági termelés növelését, új munkahelyek teremtését.
Napirend után

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) "a kivéreztetett ellenzéki önkormányzatok" érdekében szólalt fel napirend után, arra hívva fel a kormányt, ne vegyen el bevételeket a településektől.
Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló a népcsoportjának adott ...
2020-05-18 21:22:34
1 2 3 .......26 27 ....39 40 ...52 53 54 
Címkék: Hohn Krisztina, Potocskáné Kőrösi Anita, Bősz Anett, Orbán Viktor, Fideszt Budapesten, Nacsa Lőrinc, Gurmai Zita, Maruzsa Zoltán, Kárpát Dániel, Farkas Félix, magyar történelem, németség nélkül, köznevelési törvény, nemzetiségi önkormányzatok, egyetlen nemzetiség, 2014 novembertől, öregségi nyugdíjminimum, ökológiai beruházások, önkormányzatok támogatásának, egészségügyi dolgozók, önkormányzatok pénzügyi, önkormányzatok hitelösszegeire, önkormányzatokra vonatkozó, önkormányzati szektor, korábbi években, önkormányzatok közötti, önkormányzatok finanszírozása, elmúlt években, figyelmet arra, rászoruló emberek, kormány jövőre, indítvány ezért, pedagógusok védelmében, kiegészítő nemzetiségi, módosítás kidolgozatlan, javasolt módosítás, módosítás bővíti, alapfokú művészetoktatásra, pedagógusok végzettségi, nemzetiségi oktatást, mezőgazdasági termelés, kivéreztetett ellenzéki, népcsoportjának adott, pártalapítványok, elképzelhetetlen, önkormányzatokra, önkormányzatokon, önkormányzatokat,
© 2013 TVN.HU Kft.