Belépés
Alapjogi biztos: egyre fontosabb a nemzetiségi terület
... nemzetiségek bizottságának ülésén az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2019-es tevékenységéről szóló beszámoló bevezetőjében kiemelte: 2014-hez képest tavaly 250 százalékkal több nemzetiségi érintettségű ügy volt.
Emlékeztetett: Szalayné Sándor Erzsébetet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettest első hatéves ciklusa után tavaly ú...
2020-06-29 15:22:21
Krónika 9. rész (köznevelési törvény)
... szigorúan fel kell lépni ellene, az indítvány ezért megteremti annak a lehetőségét, hogy az iskolarendőrséget be lehessen vonni a pedagógusok védelmében - tette hozzá Nacsa Lőrinc.
A nemzetiségi önkormányzatok kérésére létrejön a kiegészítő nemzetiségi óvoda - hívta fel a figyelmet.
MSZP: a módosítás kidolgozatlan
Gurmai Zita (MSZP) azt mondta, hogy a javasolt módos...
2020-06-04 20:23:26
Krónika 8. rész (dohányzásellenőrzési keretegyezmény, köznevelési törvény)
... alapító okiratok újraszabályozását, valamint azt, hogy a módosítás bővíti az alapfokú művészetoktatásra ingyenesen jogosult speciális nevelési igényű gyerekek körét, valamint teljesíti a nemzetiségi önkormányzatok azon kérését, hogy hozzák létre a kiegészítő nemzetiségi óvodák rendszerét.
Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: a módosítással a pedagógusok végzettségi követelményei nem ...
2020-06-04 20:22:58
Az Emmi benyújtotta az Országgyűléshez a köznevelési törvény módosítására vonatkozó javaslatát, amelynek középp
... tankönyvellátás biztosításához szükséges jogszabályi módosításokat is, valamint kibővíti az alapfokú művészetoktatásra ingyenesen jogosult sajátos nevelési igényű tanulók körét.
A nemzetiségi önkormányzatok kérésére a nemzetiségi oktatást szolgáló intézményrendszer egy új intézménytípussal egészül ki, a kiegészítő nemzetiségi óvodával.
Kitértek arra is, hogy a pedagógu...
2020-05-27 09:51:50
A nemzetiségi ombudsmanhelyettes vizsgálja a gyöngyöspatai eseményeket
...
A közleményben felidézték: a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok biztosa tárta fel 2011-ben a roma nemzetiségű tanulók jogellenes elkülönítését a gyöngyöspatai iskolában, erre a vizsgálatra nagymértékben támaszkodtak a bíróságok is.

Szalayné Sándor Erzsébet közölte: az elmúlt napokban aggodalommal követte a gyöngyöspatai eseményeket, a nevelési-oktatási szegregáci...
2020-01-22 18:11:43
Soltész: a korábbi bűnök okozta sebek akkor gyógyíthatók, ha segítjük a ma élő német közösséget
... mintegy 500 ezer magyar vallotta magát német származásúnak, 1949-ben már csak mindössze 2600-an. Megjegyezte, ma már nem ez a helyzet, mert Magyarországon ismét lehetősége van a német nemzetiségi önkormányzatoknak iskolákat, intézményeket fenntartani, így újra közel 186 ezer ember vallja magát német származásúnak hazánkban.
Ritter Imre, az Országgyűlés német nemzetiségi képvi...
2020-01-19 17:31:40
Krónika 6. rész (nemzetiségi pedagógusok, egészségügyi szolgáltatók, napirend után)
...
Tíz százalékponttal emelkedhet a nemzetiségi pedagógusok pótléka
Az előterjesztő magyarországi nemzetiségi bizottságok nevében Ritter Imre német nemzetiségi szószóló ismertette azt a köznevelési törvény módosítását érintő javaslatot, amely a jelenlegi 30 százalékról 40 százalékra emelné a nemzetiségi pedagógusok pótlékának felső határát.
A szószóló elengedhetetlen...
2019-11-21 20:42:06
Semjén: 2010 óta megnégyszereződött az őshonos nemzetiségek támogatása
...
Semjén Zsolt az Ösztöndíjas Nemzetiségi Pedagógushallgatók I. országos konferenciáján, a Parlamentben hangsúlyozta, hogy az utóbbi években különösen jelentős volt a források bővülése.
A miniszterelnök-helyettes kifejtette: míg 2010-ben 12 oktatási-nevelési intézmény volt nemzetiségi fenntartású, számuk az idei évre 91-re bővült, és összesen 15 ezer diák tanul ilyen isko...
2019-09-19 18:22:16
Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét
... betölteni hivatásukat, és felkészíteni gyermekeinket a magyar és az európai keresztény kultúra művelésére - tette hozzá Kövér László.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt: a református egyház - akárcsak a többi egyház - számíthat a kormány segítségére a jövőben is, hiszen tudják, hogy a nemzet és a keresz...
2019-09-15 14:39:28
Erdő Péter tanévkezdő szentmisét mutatott be a Szent István-bazilika előtt
... szentmise végén átadta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye újonnan, illetve újra kinevezett intézményvezetőinek megbízólevelét.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a szentmise után újságíróknak azt mondta: 2010 óta megkétszereződött az egyházi intézményben tanulók száma, ma 220 ezer gyermek jár egyházi iskolába, óvod...
2019-09-02 20:11:58
1 2 3 7 8 10 11 13 14 15 
Címkék: Erdő Péter, Szent István-bazilika, Szalayné Sándor Erzsébetet, Nacsa Lőrinc, Gurmai Zita, Maruzsa Zoltán, Szalayné Sándor Erzsébet, Ritter Imre, Semjén Zsolt, Ösztöndíjas Nemzetiségi Pedagógushallgatók, Kövér László, Soltész Miklós, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, nemzetiségi terület, köznevelési törvény, gyöngyöspatai eseményeket, korábbi bűnök, őshonos nemzetiségek, alapvető jogok, indítvány ezért, pedagógusok védelmében, nemzetiségi önkormányzatok, kiegészítő nemzetiségi, módosítás kidolgozatlan, javasolt módos, módosítás bővíti, alapfokú művészetoktatásra, pedagógusok végzettségi, nemzetiségi oktatást, közleményben felidézték, roma nemzetiségű, gyöngyöspatai iskolában, vizsgálatra nagymértékben, elmúlt napokban, nevelési-oktatási szegregáci, német nemzetiségi, nemzetiségi pedagógusok, előterjesztő magyarországi, szószóló elengedhetetlen, utóbbi években, források bővülése, idei évre, európai keresztény, református egyház, többi egyház, kormány segítségére, szentmise után,
© 2013 TVN.HU Kft.