Belépés
Életképes halhibridet hoztak létre magyar kutatók
... hogy ebben az esetben egy ivarérett anyai példány is elegendő a szaporodáshoz, míg az apai vonal genetikai anyaga abban nem vesz részt, csupán elindítja a zigóta fejlődését.
A kutatócsoport az eredeti kutatási célok elérése mellett meglepő eredményre jutott, ugyanis a ginogenezis előidézésére az amerikai lapátorrú tok spermáját használták, mivel az eddigi vizsgálatok szerint ...
2020-07-20 11:21:54
Koronavírus - Virológus: a fertőzés kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók
... kezelésére.
A PTE júniusban jelentette be, hogy a koronavírus elleni vakcina fejlesztésével kapcsolatos közös vállalkozásba kezd a Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportja és a Cebina osztrák biotechnológiai cég.
Jakab Ferenc professzor a közleményben akkor jelezte már, hogy a két intézet eddig is szoros együttműködésben dolgozott, aminek eredményeként...
2020-07-09 07:04:37
Az aranybányászat jelentősen korlátozza Amazónia erdőinek megújulóképességét
... szenet raktároznak a földfelszín fölött a fákban.
A trópusi erdők megújulóképességét az aranybányászat után eddig alig számszerűsítették. A Leedsi Egyetem vezette nemzetközi kutatócsoport az első, amely helyszín alapú részletes információkat tett közzé a fák újranövéséről Guyanában az aranybányászat után.
A Journal of Applied Ecology című tudományos folyóiratban közzéte...
2020-06-29 18:52:57
A kígyók hőlátó képessége segítheti a retina gyógyítását
... eljutott, részben pedig a funkcionális látást is sikerült visszaállítani.
A Bázelben végzett kísérletek Roska Botond irányításával folytak, a génterápiás ötlet és fejlesztés az ő kutatócsoportjához tartozik. A humán platformot, így az emberi szöveteken való eljárások elvégzését lehetővé tevő retinamodellt pedig Szabó Arnold és a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlőd...
2020-06-08 11:51:24
Fokozatosan érkeztek a kánaániták az ókori Közel-Keletről Levante déli részére
... népvándorlás talán magyarázatot adhat arra, hogy a kánaáni városállamok késő bronzkori uralkodói miért viseltek hurrita - és nem szemita - neveket.
A 93 csontvázból 19-et egy másik kutatócsoport is tanulmányozott. A szakemberek megállapították, hogy Levante régió modern kori lakóinak DNS-e nagyrészt megegyezik a kánaánitákéval.
Ennek oka, hogy az elmúlt 4 ezer évben min...
2020-05-28 20:50:13
Fánkalakú, tüzes galaxist fedeztek fel
... hasonlatos, alakja azonban fánkra hasonlít, közepén egy lyukkal - áll az ausztrál ARC Centre of Excellence for All-Sky Astrophysics in 3 Dimensions (ASTRO 3D) nevet viselő nemzetközi kutatócsoport közleményében. Az intézet szakértőinek sikerült felvételt készíteniük a galaxisról, így megmutathatják, hogy nézett ki 11 milliárd éve.
A galaxis, mely az R5519 nevet kapta, ugyanis...
2020-05-26 12:02:26
Koronavírus - Lacza Zsombor: az élsportolók kiemelten veszélyeztetettek
... gyógyszer, a fertőzésveszély minimalizálása kritikus fontosságú, mivel nyáj-immunitás még az erősen átfertőződött élsportolói közegben sem alakult ki - hangsúlyozta.


A kutatócsoport az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, vérplazma-terápiával segíti a súlyos fertőzötteket. Eddig több mint 350 korábbi fertőzött önkéntes jelentkezett, 120-an vettek...
2020-05-20 15:38:23
A Homo sapiens készítette az első modern eszközöket Európában
...
Egy nemzetközi kutatócsoport a Nature című tudományos lapban számolt be eredményeiről, melyek új információkkal szolgálnak a Homo sapiens Európába érkezéséről és a kontinensen eredetileg élő, csökkenő számú neandervölgyi populációval való interakcióról.
A kutatás középpontjában a mai Bulgária területén lévő Bacso Kiro-barlangban talált csontok és más leletek álltak....
2020-05-11 20:42:28
Egy új egzotikus atomot, pionos héliumot hoztak létre az ASACUSA együttműködés kutatói
...
A nemzetközi kutatócsoport a Zürich közelében fekvő Paul Scherrer Intézetben (PSI), a világ legnagyobb kapacitású mezongyárában hozta létre és mérte az elméletileg már korábban felvetett, de létezésében soha nem igazolt egzotikus atomot - adta hírül szerdán a CERN közleményében.
A CERN a világ legnagyobb részecskegyorsítója mellett 1999 óta üzemben tart és folyamatosan f...
2020-05-06 19:43:08
Magyar kutató kapott rangos nemzetközi elismerést a CERN-ben
... minden PPS-adatokon végzett CMS kísérleti analízis alapjává vált.
Nemes Frigyes János a Wigner Fizikai Kutatóközpont Részecske és Magfizikai Kutatóintézetében a Femtoszkópiai Kutatócsoport tudományos segédmunkatársa. PhD-jét az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) szerezte 2015-ben. Nemes Frigyes János magyar tagja a CERN LHC gyorsító CMS és TOTEM kísérleteinek.
A díjr...
2020-05-05 19:43:27
1 2 3 ...........35 36 ......53 54 .....70 71 72 
Címkék: Közel-Keletről Levante, Lacza Zsombor, Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportja, Jakab Ferenc, Leedsi Egyetem, Applied Ecology, Roska Botond, Szabó Arnold, Semmelweis Egyetem Anatómiai, All-Sky Astrophysics, Technológiai Minisztérium, Bacso Kiro-barlangban, Paul Scherrer Intézetben, Nemes Frigyes János, Wigner Fizikai Kutatóközpont Részecske, Magfizikai Kutatóintézetében, Femtoszkópiai Kutatócsoport, Eötvös Loránd Tudományegyetemen, CERN LHC, fertőzés kezelésében, aranybányászat jelentősen, kígyók hőlátó, retina gyógyítását, ókori Közel-Keletről, élsportolók kiemelten, első modern, ivarérett anyai, apai vonal, zigóta fejlődését, eredeti kutatási, ginogenezis előidézésére, amerikai lapátorrú, eddigi vizsgálatok, koronavírus elleni, közleményben akkor, földfelszín fölött, trópusi erdők, aranybányászat után, funkcionális látást, génterápiás ötlet, humán platformot, emberi szöveteken, kánaáni városállamok, másik kutatócsoport, szakemberek megállapították, intézet szakértőinek,
© 2013 TVN.HU Kft.