Belépés
Szili: a kárpátaljai magyar sajtó fontos szerepet játszik a nemzeti összetartozás erősítésében
... szülőföldön való boldogulásának segítése, ezért idén is folytatja a határon túli családok támogatását és a magyar közösségek gazdasági megerősítését.
Tolmácsolta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár és Grezsa István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős mi...
2020-01-31 20:55:34
Rákóczi nyomában - könyvbemutató Sátoraljaújhelyen
... népművészet, népzene és néptánc legfontosabb legjellegzetesebb motívumait, valamint feltalálóinkat és találmányaikat is.
Emlékeztetett, a kiadvány ötlete Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkáról, valamint Hajnal Virág főosztályvezetőtől származik, amit a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, Erdélyi Rudolf továbbfejlesztett annak érdekében, hogy a kiadvány so...
2020-01-22 16:31:54
Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte az RMDSZ Kolozsváron
... magát, amelyben különböző ideológiák, eszmék és irányzatok csaptak össze azért, hogy 1989-ben a romániai magyarság hetven év után ismét talpra álljon.

Brendus Réka, a nemzetpolitikai államtitkárság főosztályvezetője tolmácsolta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár jókívánságait, akik azt üzenték, hogy személy...
2020-01-18 19:52:08
Bátrak Ligája - Kecskeméten folytatódik a versenysorozat
... versenysorozat keretében is - lehetőség lesz tovább erősíteni a fiatalok körében.
Potápi Árpád János emlékeztetett: ez a második tanév, hogy a Honvédelmi Sportszövetség a nemzetpolitikai államtitkársággal összefogva valósítja meg a Bátrak Ligája vetélkedősorozatot.
Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnö...
2020-01-13 13:11:50
Potápi: kétszeresére nő A magyar kultúráért és oktatásért pályázat keretösszege
... államtitkár.
Elmondta, a regionális pályázatok lebonyolítását négy régióban (Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Vajdaság) a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által alapított leányvállalatok, valamint a nemzetpolitikai célok iránt elkötelezett határon túli lebonyolító szervezetek közreműködésével valósítják meg.
A pályázati felhívások célja a Magyarország határain kívül élő magyar...
2019-12-20 13:21:16
Potápi Árpád János: A diaszpóra magyarságának megtartása, identitásának erősítése fontos feladat
...
Az innsbrucki városépítési és tűzvédelmi hivatal 2017 tavaszán több jelentős korszerűsítést rendelt el az épületben. A tűzvédelmi rendszer megújításához a Nemzetpolitikai Államtitkárság 2017-ben ötmillió, 2018-ban tízmillió, idén pedig 12,4 millió forint támogatást biztosított. Emellett a magyar nyelvű szentmisék megtartásához, a gyermekek néptánc oktatásához és nyári táborán...
2019-12-05 20:03:39
Potápi: egymilliárd forint a diaszpóra magyarsága, a testvértelepülési programok, és az ifjúsági szervezetek tá
... 500 ezer forinttól egymillió forintig terjed.
Idén 250 millió forintból 349 külhoni magyar ifjúsági és cserkész szervezet, közösség programjait segítették - tette hozzá a nemzetpolitikai államtitkár.
A testvértelepülési pályázat célja, Magyarország és a Kárpát-medence magyarok lakta települései közötti magyar-magyar kapcsolatok ápolása és fejlesztése.
Támogatás kér...
2019-12-03 12:01:47
Potápi: a magyarság egészét szolgálják a nemzetpolitikára fordított források
...
Potápi Árpád János köszöntőjében kiemelte: a kormány legfontosabb nemzetpolitikai küldetése úgy megerősíteni a magyar-magyar kapcsolatrendszert, hogy szétszakíthatatlanná váljon. Emlékeztetett: a szocialista kormányzás utolsó évében alig több mint 9 milliárd forint jutott ilyen célokra, miközben ez az összeg mára meghaladja az évi 100 milliárdot.
Felidézte: a kabinet 201...
2019-11-23 16:31:51
Máért - Semjén: az etnikai alapú magyar pártokat kell támogatni a szomszédos államokban
... szervezetekkel együtt kívánják megvalósítani, kapcsolódva a magyar Országgyűlés által elfogadott nemzeti összetartozás éve programhoz.
Jelezte: a Máért a jelenleg futó nagy nemzetpolitikai programokat üdvözölte, közte a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programot és a Határtalanul! tanulmányi kirándulási programot, illetve az idei tematikus év megvalósítását.
A nemzetpo...
2019-11-15 18:11:40
Ülésezett a Máért oktatási, kulturális, demográfiai és ifjúsági szakbizottsága
... szempontjából legfontosabb eseményeit.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arról beszélt, hogy ez a tanácskozás előkészíti az év legnagyobb nemzetpolitikai fóruma, a Máért november 15-i plenáris ülését. Hangsúlyozta: a nemzetpolitikában a fő cél továbbra is az identitáserősítés, a családok támogatása és a gazdaságfejlesztés. Hozzátet...
2019-11-06 14:41:55
1 2 3 ........28 29 ....43 44 ....56 57 58 
Címkék: RMDSZ Kolozsváron, Bátrak Ligája, Potápi Árpád János, Tolmácsolta Potápi Árpád János, Grezsa István, Hajnal Virág, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Erdélyi Rudolf, Brendus Réka, Semjén Zsolt, Honvédelmi Sportszövetség, Simicskó István, Nemzetpolitikai Államtitkárság, kárpátaljai magyar, nemzeti összetartozás, magyar kultúráért, diaszpóra magyarságának, diaszpóra magyarsága, testvértelepülési programok, ifjúsági szervezetek, magyarság egészét, nemzetpolitikára fordított, etnikai alapú, szomszédos államokban, határon túli, magyar közösségek, kiadvány ötlete, romániai magyarság, nemzetpolitikai államtitkárság, fiatalok körében, második tanév, nemzetpolitikai államtitkársággal, regionális pályázatok, nemzetpolitikai célok, pályázati felhívások, innsbrucki városépítési, tűzvédelmi rendszer, magyar nyelvű, gyermekek néptánc, nemzetpolitikai államtitkár, testvértelepülési pályázat, kormány legfontosabb, szocialista kormányzás, összeg mára, magyar Országgyűlés, jelenleg futó, idei tematikus,
© 2013 TVN.HU Kft.