Belépés
Férfi kézilabda Eb - Balogh Zsolt dobta a legtöbb gólt büntetőből a csoportkörben
... A mezőnyből Szita Zoltán volt a legeredményesebb, a lengyel Wisla Plock balátlövője 23 próbálkozásból 13-szor talált be.
A magyar játékosok közül a legtöbb labdaeladás Győri Mátyás nevéhez fűződik, a Tatabánya irányítója tízszer hibázott ilyen módon. A legtöbb lövésblokkolással - öttel - Bánhidi Bence büszkélkedhet.
A kapusok rangsorában Mikler Roland a tizedik helyen ál...
2020-01-16 08:20:57
Egy különleges kisfiú utazásáról szól a Budapest Bábszínház legújabb előadása
...
John Boyne kortárs író nevéhez jó néhány sikeres ifjúsági regény kötődik az elmúlt évekből, Barnaby Brocket és a szörnyű dolog, ami vele megesett című kötetéből Gábor Sára készített bábszínházi adaptációt - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, az előadásban egy különös kisfiú történetét dolgozzák fel, akit a saját családja nem tud elfogadni ...
2020-01-13 11:21:20
Saját halottjának tekinti Kiss Lászlót, a Magyar Versmondók Egyesületének elnökét az Emberi Erőforrások Miniszt
... Országos Diákszínjátszó Egyesületnek, életre hívója és kuratóriumi elnöke a Latinovits Emlékmű Alapítványnak, és főszerkesztője a Versmondó című, negyedévente megjelenő szakmai folyóiratnak. Nevéhez fűződik a Neszmélyi Vershajó és elődje, a balatonszemesi és a bajai versmondó táborok létrehozása, az általános iskolások legnagyobb versenye, a Regösök húrján... vers- és prózamondó v...
2020-01-08 12:02:37
Vadócz Krisztián fél év után távozik Kispestről
... a nyáron abban maradtak, hogy fél év után átbeszélik a helyzetét
A középpályás az ősz során 11 bajnoki és három kupamérkőzésen lépett pályára, s egy gól és három gólpassz fűződik a nevéhez. Ezalatt hat győzelem, három döntetlen és két vereség volt a Honvéd mérlege, illetve három megnyert párharc a kupában.
Vadócz 17 évesen mutatkozott be a Honvéd felnőttcsapatában, majd ...
2020-01-03 16:12:27
Robert Kubica az Alfa Romeo tartalékpilótája lett
... tesztpilótaként kaphat szerepet.
Kubica eddig 97 Forma-1-es versenyen i...
2020-01-01 13:21:12
Elhunyt Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke
... Diákszínjátszó Egyesületnek, életre hívója és kuratóriumi elnöke a Latinovits Emlékmű Alapítványnak és főszerkesztője a Versmondó című, negyedévente megjelenő szakmai folyóiratnak.
Nevéhez fűződik a Neszmélyi Vershajó és elődje, a balatonszemesi és a bajai versmondó tábor létrehozása, a Regösök húrján. vers- és prózamondó verseny gondozása, szervezése, számos diák- és amatőr ...
2019-12-30 11:41:14
Január 8-án helyezik örök nyugalomra Bónis Ferenc zenetörténészt
... otthonában - a magyar zenetudomány kiemelkedő alakja volt, rendkívül gazdag és szerteágazó szerzői és szerkesztői életművet hagyott az utókorra elsősorban Kodály és Bartók vonatkozásában, de nevéhez fűződik a 19. századi zenetörténeti kutatások megindítása is.
Dolgozott a Magyar Rádióban, a Magyar Tudományos Akadémia Bartók Archívumában, a Zenetudományi Intézetben és a Liszt ...
2019-12-21 19:23:42
Francesca Schiavone legyőzte a rákot
... aki pályafutása legjobbjaként 2011-ben a negyedik volt a világranglistán, az olasz válogatottal pedig háromszor nyerte meg a Fed Kupát.
A nyolc tornagyőzelemmel rendelkező teniszező ...
2019-12-18 12:11:16
Megjelent a Jankovics Marcellről szóló könyv
... nyitja meg a Sisyphus, a Prometheus vagy a Küzdők fémjelezte életműnek. Hoppál Mihály etnológus-folklorista esszéje pedig a közéleti embert, a népmesekutatót, a gondolkodót méltatja, akinek nevéhez a Jelképtár című könyv mellett még számtalan érdekes és progresszív mű kapcsolódik.
Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke a könyvbemutatón felidézte, hogy teljese...
2019-12-17 17:52:26
Megnyílt a Betlehemi jászol elnevezésű kiállítás a Duna Palotában
... legelterjedtebb adventi néphagyományok közé tartozik.
Gy. Németh Erzsébet humán és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes elmondta: az első betlehemi jászol Assisi Szent Ferenc nevéhez fűződik, aki az itáliai Grecció városban 1223-ban arra kérte egy barátját, hogy rendezzen be egy barlangot, készítsen jászolt, hozzon szalmát, szamarat és ökröt, majd elevenítse f...
2019-12-16 17:50:28
1 2 3 .......................281 282 ............422 423 ...........561 562 563 
Címkék: Balogh Zsolt, Budapest Bábszínház, Kiss Lászlót, Magyar Versmondók Egyesületének, Emberi Erőforrások Miniszt, Vadócz Krisztián, Robert Kubica, Alfa Romeo, Elhunyt Kiss László, Bónis Ferenc, Francesca Schiavone, Jankovics Marcellről, Duna Palotában, Szita Zoltán, Wisla Plock, Győri Mátyás, Bánhidi Bence, Mikler Roland, John Boyne, Barnaby Brocket, Gábor Sára, Országos Diákszínjátszó Egyesületnek, Latinovits Emlékmű Alapítványnak, Neszmélyi Vershajó, Diákszínjátszó Egyesületnek, Magyar Rádióban, Magyar Tudományos Akadémia Bartók Archívumában, Zenetudományi Intézetben, Hoppál Mihály, Jankovics Marcell, Magyar Művészeti Akadémia, Németh Erzsébet, Assisi Szent Ferenc, legtöbb gólt, különleges kisfiú, mezőnyből Szita, lengyel Wisla, magyar játékosok, legtöbb labdaeladás, legtöbb lövésblokkolással, kapusok rangsorában, tizedik helyen, elmúlt évekből, szörnyű dolog, színház MTI-hez, különös kisfiú, saját családja, bajai versmondó, általános iskolások, nyáron abban, magyar zenetudomány, utókorra elsősorban,
© 2013 TVN.HU Kft.