Belépés
Poncius Pilátus nevét fedezték fel egy kétezer éves gyűrűn
...
Az ékszert még az 1960-as évek végén fedezték fel több ezer másik tárggyal együtt a ciszjordániai Herodium nevű erődítménynél végzett ásatások során. A szakembereknek azonban csak most sikerült kiolvasniuk a gyűrűn szereplő feliratot - írja a The New York Times című lap internetes oldala.
Az ékszeren Pilátus neve olvasható görög betűkkel, amelyek egy kratér - ókori görö...
2018-12-03 15:24:26
Krónika 4. rész (népszámlálás)
... népszámlálást rendezhetnek három év múlva Magyarországon.
Jobbik: miért maradnak ki a tartósan külföldön élők?
A Jobbik vezérszónokaként Farkas Gergely a törvényjavaslat célját támogatandónak nevezte, ugyanakkor jelezve, hogy több kérdést tartanak tisztázandónak az ügyben.
Ezek között említette, hogy miért csak a 12 hónapnál rövidebb ideje tartósan külföldön lévőkre...
2018-11-28 14:33:47
Magyarul beszélő indián törzs?
... Cahari, a Mochica és a Puruha tagjaival magyarul beszélt. Ezen felbuzdulva régészeti és levéltári kutatásokat végzett, s többek között 10 ezernél is több magyar azonos térképészeti és családnevet gyűjtött össze. Kutatásai eredményeként az egyik argentin egyetem történelmi tanácsosnak nevezte ki. Elsősorban Ecuadorban kutatott, aminek a fővárosa Quito. A város a nevét a régi Quito ...
2018-11-27 17:00:17
Krónika 1. rész (napirend előtt: nők, munkavállalók, Gruevszki, népszámlálás)
...

Az ülés elején a jegyző ismertette Áder János átiratát arról, hogy a köztársasági elnök a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárává nevezte ki 2018. december 1-jei hatállyal Kovács Zoltánt, aki eddig a kormányszóvivői feladatokat látta el.
MSZP: a kormány asszisztál a nők elleni erőszakhoz
A szocialista Gurmai Zita azt állította, a kormány asszisztál a nők e...
2018-11-27 10:38:48
Utoljára az 56-os egyesületről
November 4-én, a Nemzeti Gyásznapon nyílt levelet írtam a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület részére a facebook-on.

Elárvulva/elárulva

A Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület évekig igen, de már évek óta nem köt nemzetiszín kiskoszorúkat a Gyásztér ötvennégy névre faragott kopjafájára (se).
Ennek elmaradása okán (is) írom nekik e nyílt levelet.
Mi az oka ...
2018-11-25 08:31:55
Illegális bevándorlás - Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyébe
... nehezíti a terrorizmus és az embercsempészet elleni harcot, de tökéletesen illeszkedik az ENSZ globális migrációs csomagja által képviselt megközelítésbe.
Szijjártó Péter elfogadhatatlannak nevezte a programot. Szerinte "több a soknál", hogy miközben Magyarország az elmúlt években csaknem egymilliárd eurót költött déli határának védelmére, a nyugat-balkáni útvonalra érkező mi...
2018-11-19 16:48:52
Bakondi: télen sem áll meg a migráció a balkáni útvonalon
...
Kifejtette: nem csak a görög szigetekre érkeznek folyamatosan migránsok, hanem egyre növekvő számban mennek Törökországból szárazföldi utakon Görögországba, és Bulgárián keresztül is van mozgás.
Bakondi György jelezte: nincsenek pontos adatok arról, hogy hányan vannak úton a Balkánon, a számuk 70 ezer körül lehet. Mint mondta, ha a migránsok nem tudnának átjutni ezen az ...
2018-11-17 22:52:36
A római Pantheon
..................
Pantheonnak hívjuk nevezetes személyiségek mauzóleumát, sírkertjét, szoborparkját. A római Pantheon, a város legjobban megtartott antik épülete, egykor pogány templom volt (1. ábra), nevét a benne tisztelt összes ókori istenről kapta.
Krutsay Miklós dr.: írása http:/...
2018-11-12 17:24:02
A feltámadás reménysége biztos!
... aki már haldoklik. Nemsokára jelentik, hogy a kislány meghalt. Jézus arra buzdítja a lesújtott Jairust, hogy higgyen, majd elmegy vele az otthonába. Ott síró sokadalmat találnak. De mindenki nevet, amikor Jézus ezt mondja nekik: ,,A gyermek nem halt meg, hanem alszik." A lányka valójában meghalt, de Jézus hamarosan megmutatja, hogy ugyanúgy életre lehet kelteni valakit,...
2018-11-02 00:38:23
Változatlanul a prágai főügyész a legbefolyásosabb cseh nő a Forbes szerint
...
Az első évben, 2012-ben, Madeleine Albright cseh származású amerikai külügyminisztert találták a legbefolyásosabbnak.
A második helyen, akárcsak 2016-ban, Vera Jourová, az Európai Bizottság cseh tagja, a harmadikon pedig Alena Schillerová pénzügyminiszter végzett.
Míg Bradácová nem tagja egyetlen pártnak sem, addig Jourová és Schillerová is a kormányzó ANO mozgalom...
2018-11-01 13:11:12
1 2 3 .....................266 267 ...........399 400 ...........531 532 533 
Címkék: Poncius Pilátus, York Times, Farkas Gergely, Elsősorban Ecuadorban, Áder János, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Kovács Zoltánt, Gurmai Zita, Nemzeti Gyásznapon, Szijjártó Péter, Bakondi György, Krutsay Miklós, Madeleine Albright, Vera Jourová, Európai Bizottság, Alena Schillerová, kétezer éves, 56-os egyesületről, balkáni útvonalon, római Pantheon, feltámadás reménysége, prágai főügyész, legbefolyásosabb cseh, 1960-as évek, ciszjordániai Herodium, szakembereknek azonban, gyűrűn szereplő, ékszeren Pilátus, tartósan külföldön, törvényjavaslat célját, egyik argentin, fővárosa Quito, régi Quito, ülés elején, jegyző ismertette, köztársasági elnök, kormányszóvivői feladatokat, kormány asszisztál, szocialista Gurmai, embercsempészet elleni, elmúlt években, nyugat-balkáni útvonalra, görög szigetekre, város legjobban, benne tisztelt, kislány meghalt, lesújtott Jairust, lányka valójában, első évben, második helyen, harmadikon pedig, mosonmagyaróvári, külügyminisztert, legbefolyásosabb, vezérszónokaként,
© 2013 TVN.HU Kft.