Belépés
A Fagyosszentek: Pongrác, Szervác, Bonifác
... magukért: hidegfrontot, lehűlést, csapadékot és szélerősödést hoznak,ezek alaposan próbára teszik szervezetünket. Ma van Pongrác napja, holnap Szervácé, szombaton pedig Bonifácé. A Fagyosszenteknek nevezett hármasnak meglehetősen rossz a híre, nevükhöz Európa-szerte sok negatív jelző kapcsolódik. Azt tartják róluk, hogy a fokozatosan melegedő idő után néhány napra visszahozzák a h...
2022-05-13 21:00:26
Új engedélyezett utónevek.......
Jöjjenek a legjobb, hivatalosan bejegyzett (!!!) női utónevek, amik mellett nem tudtam szó nélkül elmenni

Bihari Viki tollából

Ajándék ( Helló bébi! Te vagy a meglepetés? Nem, én az Ajándék vagyok!)
Asszunta (Mit mondott? Azt mondta? Mondom Asszunta! Értem én hogy tájszólása van,de mi a neve?)
Asma (Majd kinövi, nekem allergiám volt sokáig)
Bab...
2022-02-15 15:11:59
A magyarok mitikus állata, a turul madár
... szerint sasról van szó; a nyelvi bizonyítékok a sólyom jelentés mellett szólnak.

A solymászat belső-ázsiai eredetű és a sztyeppei népek egyik vadászati módja volt. Hét régi vadászmadár nevünk, a sólyom, ölyv, turul, torontál, bese, zongor és karvaly török eredetűek.

Forrás: Magyar Tört. hu


https://pages.facebook.com/vitezek.a .hazaert/ph...
2022-01-16 12:01:03
O.Hanry: Háromkirályok ajándéka
... Vendéghaj nagy választékban." Della felrohant az emeletre, majd pihegve megállt, hogy összeszedje az erejét.

A Madame magas, sápadt, rideg asszony volt, külseje rácáfolt szép nevére.

- Megveszi a hajamat? - kérdezte Della.

- Attól függ - mondta az asszony. - Vegye le a kalapját, hadd látom, milyen.

Del...
2021-12-02 19:13:50
Érdemtelen kegyelem
... Baál prófétái nem voltak képesek tüzet hozni le az égből.

A Baál prófétái miért nem tudtak tüzet lehozni az égből? Illés javaslata megfelelt nekik. Ugyanis Baált a nap istenének nevezték. Egy ilyen istennek képesnek kell lennie arra, hogy tűzzel válaszoljon az égből.

De ettől eltekintve a valóság az volt, hogy a Sátán állt a Baál-imádat mögött. A Sátánról tud...
2021-11-25 21:09:03
Távolban . . .
...
2021-11-17 10:13:13
Isten gondoskodni fog rólad – de mi lesz velem?
... és Illés a figyelmét Istenre, az ő egyik tulajdonságára irányítja, hogy ezáltal megerősödjön a hite és hogy eltudjon menni Aháb királyhoz félelem nélkül.

Mit jelent Istennek ez a neve? Mire hívja fel a próféta Óbadjá figyelmét, és a miénket ma este? ,,A Seregek" kifejezés nagy számra utal. De minek a nagy számára?

Egyesek úgy vélik, hogy ez a kifej...
2021-10-28 07:26:46
Benedek Elek meséi
... ITTA CSODASZARVAS


Hol volt, hol nem volt, messze keleten volt, volt egy híres, hatalmas fejedelem. Tudom, hallottátok hírét, nevét: Nimród volt a neve. Ennek előtte sok ezer eszten...
2021-09-30 22:00:12
Sosem hagyják ABBA
... információk szerint ez lesz az a hologram-turné, amit öt éve, 2016-ban jelentettek be, de végül elhalasztották.

A négy legenda: Agnetha, Björn, Benny és Anna-Frid (így kapták az ABBA nevet) 2018-ban vonult stúdióba, hogy hozzálássanak két új slágernek. Ezek közül viszont egyiket sem mutatták be a nagyközönségnek.

Most viszont a sok várakozásért, megköszönve a...
2021-09-26 23:00:16
MÓRA FERENC: Szeptemberi emlék
... újtestamentumot, beleértve az Énekek énekét is, meg az apokalipszist is, és az a sok zsidó király rendkívül komolyítólag hatott rám. Ha Stross Olgával összevesztem a túrós bodagon, mindig Jezabelnek neveztem és kijelentettem neki, hogyha elveszem feleségül, kutyákkal nyalatom föl a vérét. (Ez szép fametszetben volt meg a bibliában.)
A Daru utcában táltos hírében álltam, és je...
2021-09-01 07:07:30
1 2 3 ................399 400 ........599 600 .........798 799 800 
Címkék: Benedek Elek, MÓRA FERENC, Bihari Viki, Mondom Asszunta, Magyar Tört, Ugyanis Baált, Stross Olgával, magyarok mitikus, turul madár, fokozatosan melegedő, nyelvi bizonyítékok, sólyom jelentés, solymászat belső-ázsiai, sztyeppei népek, ilyen istennek, figyelmét Istenre, próféta Óbadjá, nagy számára, négy legenda, túrós bodagon, fagyosszenteknek, újtestamentumot, nagyközönségnek, szervezetünket, elhalasztották, tulajdonságára, jykrlhfcmkumls, fagyosszentek, apokalipszist, kijelentettem, engedélyezett, hozzálássanak, szélerősödést, háromkirályok, meglehetősen, várakozásért, választékban, qhxishjqrjcs, hidegfrontot, fametszetben, bizonyítékok, komolyítólag, összevesztem, visszahozzák, csodaszarvas, megerősödjön, cghochbwcjc, hivatalosan, információk, hallottátok, megköszönve, kapcsolódik, fokozatosan, jelentettek, gondoskodni, szeptemberi, vadászmadár, válaszoljon, összeszedje, jezabelnek, érdemtelen, ntebdawmea, solymászat, csapadékot, eltekintve, bejegyzett, meglepetés, tájszólása, slágernek, figyelmét, feleségül,
© 2013 TVN.HU Kft.