Belépés
Ukrán válság - Zelenszkij: csak ukrán ellenőrzés alatt lehet választásokat tartani a Donyec-medencében
... szemben álló felek először hajtottak végre még a nyáron csapatszétválasztást, s ott beszélt arról, milyen kérdéseket kíván felvetni a párizsi találkozón.
Ismételten kiemelte, hogy a normandiai csúcson tárgyalni akar az orosz, illetve szakadár fogságban lévő ukránok szabadon engedéséről, és konkrét időpontokat szeretne kapni ebben a kérdésben.
A következő fontos célkitűzé...
2019-11-20 17:42:24
Putyin és Marcon megvitatta a "normadiai négyek" csúcstalálkozójának előkészítését
... időpontját egyébként Szergej Lavrov külügyminiszter is megerősítette. Szavai szerint a csúccsal kapcsolatban Moszkva nem állt elő "mesterséges követelésekkel", csak azt akarta elérni, hogy "a normandiai formátum részvevői tartsák tiszteletben saját döntéseiket".
Méltatta, hogy elődjével Petro Porosenkóval ellentétben Volodimir Zelenszkij elnök végrehajtotta a minszki megállap...
2019-11-18 18:22:44
Több mint 100 múzeumépítési szakember találkozik a Szépművészeti Múzeumban
... regionális és nemzetközi díjjal ismerték el. Legfontosabb alkotásai között van a washingtoni Biblia Múzeum, a Smithsonian Nemzeti Afrikai Történelmi és Kulturális Múzeum, valamint a normandiai amerikai temető látogatóközpontja Franciaországban.
Sághi Attila, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese kiemelte: Magyarorsz...
2019-11-11 13:31:51
Ukrán válság - Ukrán külügyminiszter: Moszkva nem érdekelt a normandiai csúcs megtartásában
... véget érjen a konfliktus, és minden visszatérjen a régi kerékvágásba.
A Kreml korábban az úgynevezett Steinmeier-formula írásban rögzített elfogadásához kötötte Putyin részvételét a normandiai csúcstalálkozón - emlékeztetett az ukrán hírportál. A múlt héten a minszki összekötő csoportban a kijevi küldöttséget vezető Leonyid Kucsma is aláírta azt a Martin Sajdiknak, az EBESZ k...
2019-10-08 12:25:00
Zelenszkij bízik abban, hogy Franciaország és Németország támogatni fogja Ukrajnát a normandiai találkozón
... a rendezésben érdekelt országok, azaz Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország vezetői legutóbb 2016 októberében találkoztak egymással. Megengedhetetlennek nevezte, hogy a "normandiai négyek" 3-4 évente üljenek csak tárgyalóasztalhoz, miközben Ukrajnában zajlik a háború. "Azt várom, hogy ez a találkozó végre összejöjjön" - szögezte le.
Kiejtette, Kijev célja, hogy O...
2019-09-16 16:32:25
Ukrán válság - Macron: szeptemberben újra összeülnek a normandiai négyek
... Nagy-Britannia és Franciaország) vezetői, akiknek a csúcsértékezlete hétfőn ért véget a délnyugat-franciaországi Biarritzban.
A felek jóváhagyták, hogy Franciaország és Németország "a normandiai négyek formájában csúcstalálkozót szervezzen a következő hetekben konkrét eredmények elérése érdekében" - mondta a francia elnök.
"A feltételek adottak egy hasznos csúcstalálkozó...
2019-08-26 20:52:05
Zelenszkij ismét tárgyalni hívta Putyint
... perspektívája egy ilyen találkozónak, másodszor azt, hogy mi ez az új formátum - mondta. Kifejtette, hogy Németországgal és Franciaországgal ellentétben az Egyesült Államok nem résztvevője a normandiai folyamatnak, és nem aláírója a minszki megállapodásoknak sem.
Közben a NewsONE televízió a honlapján tudatta, hogy eláll a tévéhíd ötletétől. A műsorról állításuk szerint azér...
2019-07-08 13:51:53
Macron köszönetet mondott a veteránoknak Franciaország felszabadításáért a normandiai partraszállás évfordulójá
... Nagy-Britanniában kezdődtek a brit uralkodó és a második világháborúban szövetséges országok vezetőinek részvételével. Vlagymir Putyin orosz elnök azonban nem volt jelen sem az angliai, sem a normandiai megemlékezésen, amit Marine Le Pen, a francia radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés vezetője Twitter-üzenetében "sajnálatosnak" nevezett.
A jelenlévő 16 állam- és kormányfő ...
2019-06-06 15:12:26
Az ukrán elnök visszaküldi a Leonyid Kucsmát Minszkbe tárgyalni
... folytatott találkozóin megvitatta a Donyec-medencei háború befejezésének kérdését.
"Közös az álláspontunk abban, hogy újra kell indítanunk a tárgyalásokat a Donyec-medencéről a normandiai formátumban (Ukrajna, Oroszország, Németország és Franciaország részvételével), és fel kell oldanunk a minszki folyamatot. Már június 5-én háromoldalú találkozó lesz (Minszkben)" - közölte ...
2019-06-03 23:33:36
EP-választások - Feszültséget kelt a sárgamellényeseknél az olasz M5S vezetőjének látogatása
... sárgamellényesek EP-listájának egyik jelöltjét, aki Chalenconra utalva kijelentette: "Egyesek fontosnak akarnak látszani, pedig nem is azok."
Ingrid Levavasseur - egy 31 éves kétgyerekes normandiai ápolónő, aki a kezdetek óta a sárgamellényes mozgalom egyik arcának számít - január 24-én jelentette be, hogy önálló listát állít sárgamellényes társaival a májusi európai parlamen...
2019-02-06 18:03:33
1 2 3 4 
Címkék: Szépművészeti Múzeumban, Leonyid Kucsmát Minszkbe, Szergej Lavrov, Petro Porosenkóval, Volodimir Zelenszkij, Biblia Múzeum, Smithsonian Nemzeti Afrikai Történelmi, Kulturális Múzeum, Sághi Attila, Liget Budapest Projekt, Városliget Zrt, Leonyid Kucsma, Martin Sajdiknak, Egyesült Államok, Vlagymir Putyin, Marine Le Pen, Nemzeti Tömörülés, Ingrid Levavasseur, normandiai csúcs, normandiai találkozón, normandiai négyek, veteránoknak Franciaország, normandiai partraszállás, ukrán elnök, párizsi találkozón, normandiai csúcson, következő fontos, csúccsal kapcsolatban, normandiai formátum, minszki megállap, washingtoni Biblia, normandiai amerikai, régi kerékvágásba, normandiai csúcstalálkozón, ukrán hírportál, múlt héten, minszki összekötő, kijevi küldöttséget, rendezésben érdekelt, találkozó végre, csúcsértékezlete hétfőn, felek jóváhagyták, következő hetekben, francia elnök, feltételek adottak, hasznos csúcstalálkozó, ilyen találkozónak, normandiai folyamatnak, minszki megállapodásoknak,
© 2013 TVN.HU Kft.