Belépés
Camembert borsópürével
... forgassuk lisztbe, utána felvert tojásba és végül szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába. Célszerű a bepanírozott sajtokat ismét tojásba mártani majd másodszor is a morzsába. Kezünkkel nyomkodjuk meg, hogy a zsemlemorzsa jól rátapadjon. Ha elkészültünk a panírozással, tegyük egymás mellé egy morzsával meghintett tányérra a sajtdarabokat, és tegyük be a mélyhűtőbe legalább fél órá...
2007-02-09 00:32:08
Szőlős torta 2
... liszt
2,5-2,5 dkg vaj és barna cukor
késhegynyi őrölt gyömbér



ELKÉSZÍTÉS

A szőlőt leszemezzük, a kekszet megdaráljuk, egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a felengedett tésztát, és meghintjük a kekszmorzsával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a szőlőszemeket. Egy tálkában összekeverjük a mézet, a lisztet, az olvasztott vajat,...
2007-02-04 10:41:23
Túrós-tejfölös keksztorta
... vajjal meg a cukorral alaposan összekeverjük. Egy kb. 20 centi átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és egy evőkanál domború felével a kekszmasszát egyenletesen csak az aljára nyomkodjuk. A tejszínt habbá verjük. Az áttört túrót, a citromlevet és reszelt héjat meg a sűrített tejet kézi robotgéppel vagy merülő mixerrel tálban simára keverjük, a tejszínhabot óvatosan belefor...
2007-01-30 00:21:27
Libamájpástétom
... szerint sót és őrölt borsot. Egy kis salátástálkát béleljünk ki fóliával, dekoráljuk az alját friss zsályaleve...
2006-12-28 00:39:40
Süti recept 4.
... alapanyagait jól összedolgozzuk, de ne legyen túl kemény az állaga. Ha úgy érezzük nem elég lágy a tészta kevés tejet még adjunk hozzá.
2. A tésztát vajjal kikent mandula v. dió formába nyomkodjuk jó erősen. Középmeleg sütőben sütjük a tésztát, kb. 150-160 fokosan 20-25 percig. Amikor megsül a tészta a formákban egy nagyobb koppintás a tálcára és ki is esik.
3. Elkészítj...
2006-12-23 20:04:31
Almás zabpehelysüti
... összedolgozzuk. Belekeverjük a többi hozzávalót. (A tészta puhaságát zabpehely vagy búzadara hozzáadásával sza...
2006-12-19 19:47:59
Derült égből villámcsapás
... étel/ital,

fűszeres ételek,

túlevés.

Ezekben az esetekben bátran használjuk a házi praktikákat: tartsuk vissza légzésünket, igyunk néhány korty hideg vizet, vagy finoman nyomkodjuk meg a szemgolyónkat is!

Jó tudni!

Bizonyos esetekben súlyosabb bajt is jelezhet a csuklás:

tüdőgyulladást,

káros anyagok fels...
2006-12-10 00:58:07
Sajttorta
... gyümölcsnektár.

Elkészítése:

Vajazzunk ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverjük el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodjuk a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsük elő a sütőt a maximum hőmérsékletre. Dolgozzuk el simára a túrót, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverjük a masszát simára...
2006-12-08 01:03:40
Meggyes-krémes alagút
... beleforgatjuk a vaníliakrémbe. Felét a formába simítjuk, tetejét sűrűn beszórjuk a meggyszemekkel, majd bevonjuk a maradék krémmel. Gondosan viszszahajtjuk a fóliaszéleket, kissé le is nyomkodjuk, és 12 órára betesszük a hűtőbe.
Tálalás előtt hosszúkás tálra/vágódeszkára borítjuk a hasábot, leemeljük róla a formát és a fóliát. A maradék 1 dl tejszínt a vaníliás cukorral és a ...
2006-11-23 18:12:44
Mediterrán töltött kenyér
... keverjük össze. A megkelt tésztát osszuk kétfelé. Nyújtsuk ki ujjnyi vastagságú, téglalap alakú formára, majd osszuk el rajta a töltelék felét....
2006-11-21 00:31:05
1 2 3 ....................125 126 ...........188 189 ..........249 250 251 252 
Címkék: bepanírozott sajtokat, morzsával meghintett, mélyhűtőbe legalább, szőlőt leszemezzük, kekszet megdaráljuk, sütőpapírral bélelt, felengedett tésztát, tálkában összekeverjük, olvasztott vajat, cukorral alaposan, evőkanál domború, kekszmasszát egyenletesen, aljára nyomkodjuk, tejszínt habbá, áttört túrót, sűrített tejet, tejszínhabot óvatosan, alját friss, tészta kevés, tésztát vajjal, nagyobb koppintás, többi hozzávalót, tészta puhaságát, esetekben bátran, házi praktikákat, szétszedhető tortaformát, megolvasztott vajjal, tortaforma aljára, maximum hőmérsékletre, többi alapanyagot, masszát simára, formába simítjuk, maradék krémmel, vaníliás cukorral, megkelt tésztát, töltelék felét, libamájpástétom, kekszmorzsával, tüdőgyulladást, összedolgozzuk, viszszahajtjuk, meggyszemekkel, zsemlemorzsába, gyümölcsnektár, fóliaszéleket, sajtdarabokat, vaníliakrémbe, beleforgatjuk, szőlőszemeket, hőmérsékletre, megolvasztott, szemgolyónkat, összekeverjük, hozzáadásával, salátástálkát, zabpehelysüti, panírozással,
© 2013 TVN.HU Kft.