Belépés
Meteorológiai szolgálat: hidegörvény közeledik
... értékekkel.
A hideg levegő a következő napokban egyre beljebb nyomul Közép-Európába is, és a záporokat többfelé hózáporok váltják fel.
Magyarországon az éjszaka második felében északnyugaton, nyugaton megnövekszik a felhőzet, amelyből csapadék is előfordul: hő, havas eső, eső egyaránt eshet. A szél többfelé megélénkül.
Kedden hajnalra foltokban átmenetileg köd képz...
2018-12-10 18:31:56
A jövő héten is borús, csapadékos idő várható
... síkvidéken is hózápor. Az északkeleti országrész kivételével erős, helyenként viharos lehet a szél, estére mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 0-4 fok lehet, de északkeleten és délnyugaton néhol gyengén fagyhat. A nappali maximumok 4-9 fok között alakulnak.
Kedden szórványosan valószínű havas eső, főként a magasabban fekvő területeken havazás, délnyugaton inkább es...
2018-12-09 16:32:25
Kovács Zoltán: a kormányt igazolják az elmúlt nyolc év eredményei
... Nyugat-Európában is égetően fontosak, de nincsenek megoldva. Ilyen kérdés Európa jövője, az uniós döntéshozatal mikéntje vagy a közéleti témáknál használható szavak és fogalmak, amelyekkel nyugaton nem akarnak foglalkozni.
Az illegális migráció megfékezésében azonban Magyarország az első volt, most pedig már számtalan ország követi a példáját, ami hihetetlen erőt ad - fogalma...
2018-12-06 14:51:52
A hétvégén is folytatódik a változékony idő
... helyenként előfordulhat gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék: eső, ónos eső, az Északi-középhegységben havas eső, hószállingózás is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de estétől nyugaton már meg is erősödhet a szél.
A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. Napközben plusz 1-12 fok között alakul a hőmérséklet, az északkeleti határvidé...
2018-12-06 14:01:27
Itt a Mikulás! Ma december 6. van. Csütörtök.
... Szent Miklós a gyermekek és diákok védőszentje.
"Miklós kultuszának Konstantinápoly egyik legősibb forrása. Már említettük, hogy a keleti egyháznak máig ő legtiszteltebb szentje. Nyugaton a IX. századtól kezdve Rómában és a bizánci rítusú Dél-Itáliában bukkan föl, majd - mint utaltunk rá - ereklyéinek Myrából Bari városába való átvitelével (1087) igazán egyetemess...
2018-12-06 07:52:54
Elhunyt Andrej Bitov orosz író
... Leningrádban született, bányamérnöki végzettségű Bitov már nem egészen húsz évesen alkotni kezdett.
A hetvenes évek végén egyik alapítója volt a Metropol című szamizdat folyóiratnak. A Nyugaton kivívott elismertsége miatt műveit a szovjet kiadók egészen a peresztrojka korszakáig nem publikálták.
Vlagyimir Megyinszkij orosz kulturális miniszter szerint Bitov nagy tehets...
2018-12-04 18:52:13
Csapadékos idő várható a jövő héten
... lehet. Napközben döntően eső várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és mínusz 2 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire plusz 1-7 fok lesz, de délen, délnyugaton 9-10 fokig is felmelegedhet a levegő.
Kedden reggel, délelőtt többfelé valószínű eső, zápor, majd délután újabb csapadékhullám érkezik, de akkor már kevesebb helyen fog esni. Az észak...
2018-12-02 15:11:34
Takács Szabolcs: Nyugaton erősödik az antiszemitizmus a migráció hatására
...
A nemzetközi szervezetnek 2015-ben magyar elnöksége volt Takács Szabolcs elnökletével, az idén a tisztség Olaszországé, amely második alkalommal rendezett együttes ülést. A konferencia háromnapos volt, amelyen részt vett Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is.
Takács Szabolcs, a magyar küldöttsé...
2018-11-29 23:23:22
A szlovák külügyminiszter lemond, ha hazája nem csatlakozik az ENSZ migrációs megállapodásához
... Lajcák.
A többi között arról is szólt, hogy "atyáskodás és álszentség" jellemzi Nyugat-Európa viszonyulását a közép-európai országokhoz. Így például Orbán Viktor magyar kormányfőt Nyugaton "szinte mindenki bírálja", de pártja, a Fidesz szavazatait "az Európai Parlamentben szívesen fogadják" - mondta a szlovák külügyminiszter.
Kiemelte: el kell kerülni, hogy az az érzés ...
2018-11-27 13:09:20
Időjárás-jelentés
... Európában:
----------------------------
Nyugat-, Dél- és Északkelet-Európa fölött ciklonok örvénylenek. Hatásukra a felsorolt területeken erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő csapadék; nyugaton és délen eső, helyenként jelentős mennyiségű is, északkeleten pedig havazás. Ugyanakkor Izlandtól a Brit-szigetek keleti és a Skandináv-félsziget nyugati részei...
2018-11-26 23:32:04
1 2 3 ...............363 364 .......545 546 ........726 727 728 
Címkék: Kovács Zoltán, Elhunyt Andrej Bitov, Takács Szabolcs, Szent Miklós, Myrából Bari, Vlagyimir Megyinszkij, Szalay-Bobrovniczky Vince, Orbán Viktor, Európai Parlamentben, Ugyanakkor Izlandtól, jövő héten, kormányt igazolják, elmúlt nyolc, migráció hatására, szlovák külügyminiszter, hideg levegő, következő napokban, záporokat többfelé, éjszaka második, szél többfelé, északkeleti országrész, leghidegebb órákban, nappali maximumok, magasabban fekvő, uniós döntéshozatal, közéleti témáknál, illegális migráció, első volt, legalacsonyabb hőmérséklet, északkeleti határvidé, keleti egyháznak, bizánci rítusú, hetvenes évek, szovjet kiadók, peresztrojka korszakáig, legmagasabb hőmérséklet, nemzetközi szervezetnek, tisztség Olaszországé, konferencia háromnapos, magyar küldöttsé, többi között, közép-európai országokhoz, felsorolt területeken, megállapodásához, középhegységben, külügyminiszter, antiszemitizmus, konstantinápoly, megfékezésében, legalacsonyabb, halmazállapotú, hószállingózás, legtiszteltebb,
© 2013 TVN.HU Kft.