Belépés
Franciaország befogadja a Líbiából kimenekített első menekülteket
... sürgősséggel kimenekített emberek november 11-én érkeztek a nigeri fővárosba, ahonnan legkésőbb januárban érkezhetnek meg Franciaországba - erősítette meg a francia belügyminisztérium.
Az OFPRA vezetője szerint egy 25 fős csoportról van szó, amelynek tagjai eritreai, etiópiai és szudáni állampolgárok, köztük 15 nő és négy gyerek.
A védelemre szoruló emberek listáját az ...
2017-11-20 14:57:01
Franciaország elindította az afrikai menekültáthelyezési programját
... menekültstátuszt Franciaországba érkezésüket követően, miután az eljárást már az afrikai helyszínen megindítják az illetékesek.
Csád után Nigériában is megindít egy hasonló programot az OFPRA, s a két országból 2019 végig folyamatosan helyeznek át menekülteket Franciaországba, ahogy azt Emmanuel Macron államfő szeptember elején bejelentette - jelezte a hivatal vezetője. A cs...
2017-10-27 16:32:49
Illegális bevándorlás - Franciaországban mérsékelten nőtt tavaly a menedékkérők száma
... országnak számító Albániából is a korábbiaknál nagyobb számban folyamodtak kérelemért a francia hatóságokhoz - közölte csütörtökön Pascal Brice, a francia menekült- és hontalanügyi hivatal (OFPRA) vezetője.
A tavaly regisztrált 79 130 menedékkérelem egyébként akkor hirtelen, 22 százalékos emelkedést jelentett a 2014-es 65 ezerhez képest.
Jóllehet hivatalos adatokat nem...
2017-01-12 17:53:11
Illegális bevándorlás - Franciaországban is nőtt a menedékkérők száma
... menekültstátuszt a kérelmezők 31,5 százaléka kapta meg 2015-ben, míg 2014-ben csak 28 százalékos volt ez az arány - közölte kedden Pascal Brice, a francia menekült- és hontalanügyi hivatal (OFPRA) vezetője. A legtöbb menedékkérő szíriai és szudáni állampolgár volt tavaly.
A hatóság vezetője hangsúlyozta, hogy a korábbi években tapasztalt stagnálás után idén ismét nőtt a mene...
2016-01-12 13:22:19
Illegális bevándorlás - Hollande látogatást tett egy menekültközpontban
... értesítették a sajtót - a köztársasági elnök elbeszélgetett a menekültekkel, és ígéretet tett arra, hogy menedékkérelmüket két héten belül elbírálja a francia menekült- és hontalanügyi hivatal (OFPRA).
"A cél az volt, hogy a média kizárásával találkozzon az elnök azzal a száz szíriai menekülttel, akiket befogadtak a központban, és akik alig két napja tartózkodnak ott, hogy a...
2015-09-13 07:04:05
Illegális bevándorlás - A francia kormány fejenként 1000 eurós támogatás ad a menekülteket befogadó települések
... szolidaritásból a következő napokban Franciaország átvesz ezer olyan menekültet Németországból, akik az elmúlt napokban érkeztek a szomszédos országba. A francia menekült- és hontalanügyi hivatal (OFPRA) munkatársai azonnal Münchenbe utaztak egy átmeneti befogadóhelyre, hogy megszervezzék az önkéntes jelentkezők utazását, akiknek egy része szerdán már buszokkal megérkezett.
...
2015-09-12 21:02:23
Illegális bevándorlás - Már támogatja a franciák többsége a menekültek befogadását
... szolidaritásból a következő napokban Franciaország átvesz ezer olyan menekültet Németországból, akik az elmúlt napokban érkeztek a szomszédos országba. A francia menekült- és hontalanügyi hivatal (OFPRA) munkatársai azonnal Münchenbe utaztak egy átmeneti befogadóhelyre, hogy megszervezzék az önkéntes jelentkezők utazását, akik közül szerdán közel kétszázan már meg is érkeztek. A s...
2015-09-10 07:04:21
Illegális bevándorlás - Megérkezett az első ötven menekült Münchenből Franciaországba
...
Kedden késő este mintegy kétszázan indultak el buszokkal Münchenből a német partnerek munkáját vasárnap óta segítő francia menekült- és hontalanügyi hivatal (OFPRA) szervezésében.
Az első busz 53 szíriai és iraki állampolgárral, elsősorban férfiakkal, szerda délelőtt érkezett meg a Párizstól délkeletre található, 6600 lakosú Champagne-sur-Seine-be. A láthatóan fáradt emb...
2015-09-09 13:21:48
Új menekültjogi törvényt fogadott el a francia parlament
... szálláshelyet hoz létre a migránsok fogadására 2016-ban. Már korábban azt is bejelentették, hogy még az idén 4200 új helyet hoznak létre, és a francia menekült- és hontalanügyi hivatalban (OFPRA) új munkahelyeket hirdetnek a kérelmek elbírálásának felgyorsítására.
Franciaországban az is gondot jelent, hogy a kérelmek felét Párizsban nyújtják be, ahol valamennyi befogadóközpon...
2015-07-15 23:33:34
Párizs kész szakembereket küldeni az olasz hatóságok segítésére
... menekültkérőket szétválasztanák azoktól a migránsoktól, akik gazdasági bevándorlóknak minősülnek, és ebben a feladatban a francia adminisztráció segítséget tudna nyújtani.
"Kész vagyok az OFPRA (Menekültek és hontalanok védelmének francia hivatala) és az OFII (Bevándorlási és integrációs francia hivatal) munkatársait odaküldeni, hogy segítsék az olaszokat" - hangsúlyozta a m...
2015-06-18 12:46:52
1 2 
Címkék: Münchenből Franciaországba, Emmanuel Macron, Pascal Brice, menedékkérők száma, francia kormány, menekülteket befogadó, franciák többsége, menekültek befogadását, első ötven, francia parlament, olasz hatóságok, nigeri fővárosba, védelemre szoruló, afrikai helyszínen, hasonló programot, hivatal vezetője, korábbiaknál nagyobb, francia hatóságokhoz, francia menekült-, tavaly regisztrált, legtöbb menedékkérő, hatóság vezetője, korábbi években, köztársasági elnök, média kizárásával, elnök azzal, száz szíriai, következő napokban, elmúlt napokban, szomszédos országba, átmeneti befogadóhelyre, önkéntes jelentkezők, része szerdán, német partnerek, első busz, láthatóan fáradt, migránsok fogadására, idén 4200, kérelmek elbírálásának, kérelmek felét, francia adminisztráció, franciaországban, menekültstátuszt, felgyorsítására, franciaországba, szolidaritásból, menekültkérőket, szétválasztanák, befogadóhelyre, elbeszélgetett, állampolgárral, bevándorlóknak, adminisztráció, menedékkérelem, németországból, befogadóközpon,
© 2013 TVN.HU Kft.