Belépés
Kacsamell parajos burgonyatortával és gránátalma szósszal
... esetleges inakat, szálakat, valamint vágjuk körbe a zsírt a hús formájára. Általában a zsír kicsit lelóg a húsról, azt nem szeretnénk megsütni. Kis tálban keverjünk össze egy evőkanál olívaolajat, borsot és apróra vágott rozmaringot, majd a hús nem bőrös oldalát kenjük be vele, és lefordítva tegyük egy tálra 10-15 percre.

2,Forrósítsunk fel egy serpenyőt, sózzuk be kics...
2018-11-26 15:14:09
Májtisztító és epekezelő recept
...

A citromlé nagyon hatékony májtisztító. Fele-fele arányban keverjen össze friss citromlevet és vizet, úgy, hogy 2,5 deciliter folyadékot kapjon. Adjon hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat és egy-két gerezd fokhagymát. Fogyassza minden reggel. Ne egyszerre, hanem egy-két óra alatt apró kortyokban!

Máj és epehólyag tisztító kúra

Tudta, hogy az epehólya...
2018-11-18 15:30:23
A magas vérnyomásról
... az utolsó délen tett nyaralásunkra: a mediterrán konyhának ,,nyaralás- és napíze" van, és sok friss gyümölcsöt, zöldséget, sok halat, kevés húst és fő zsiradékforrásként olívaolajat tartalmaz. Engedjük szabadjára fantáziánkat - minél változatosabban és sokoldalúbban táplálkozunk, annál szívbarátibban élünk. A következő pontokra azonban figyeljünk:

Része...
2018-11-06 17:28:52
Gyömbéres káposztasaláta
... megtisztított káposztát finomra vágjuk, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, majd egy teáskanálnyi fris...
2018-11-05 16:57:52
A feketebors gyógyhatásairól
... feketeborsot.
A feketebors összetörhető és sütés előtt befűszerezhető vele a steak. Ezzel különleges ízt adhat a húsnak.
Ha finom salátaöntetet szeretne készíteni, keverjen össze olívaolajat és citromlevet, majd sózza-borsozza. Ez az öntet igazán különleges ízt kölcsönöz a nyers zöldségeknek.
Tartsa a borsőrlőt az ebédlő asztalon, így bármikor megfűszere...
2018-11-04 19:43:52
A szív egészségéért
... vitaminok felszívódását. Antioxidáns-tartalma védi a szívet és az ereket, és mivel főként telítetlen zsírsavakat tartalmaz, a koleszterinszintre is jótékony hatással van. Az extra szűz olívaolajat hidegen sajtolják, közvetlenül a szüretelés után. Salátákhoz, párolt zöldségekhez, sajtokhoz jól illik, s ez a legegészségesebb választás!


Lazac
A rendszeres halfog...
2018-10-23 18:19:08
A dió jótékony hatása a bőrre, hajra és egészségre...
... készített egyszerű, otthon elkészíthető arcpakolásnak kiváló hatásai vannak.
Tegyen a turmixgépbe 4 szem diót, 2 teáskanál zabot, 1 teáskanál mézet, 1 teáskanál tejszínt és 4 csepp olívaolajat.
Turmixolja össze a hozzávalókat és készítsen belőlük finom krémet.
Vigye fel az arcára és hagyja teljesen megszáradni.
Mossa le meleg vízzel, miközben kör...
2018-10-14 18:34:35
Olasz cukkinis lepényke ricottával
... cukkinit alaposan kinyomkodjuk, előszür egy kisebb maréknyi adaggal fellazítjuk a masszát, majd az összes cukkinit belekeverjük.

Egy serpenyőt felforrósítunk, 1 evőkanál olívaolajat öntünk bele, púpos evőkanálnyi masszát rakunk bele a cukkinis-ricottás keverékből, a kanál hátával elsimítjuk, és 3-4 perc alatt pirulásig sütjük, majd lapáttal alányúlva megfordítjuk, és mé...
2018-10-03 12:41:32
Paradicsomos bulgur
... felszívja. Ezután legalább 4 órát pihentetjük, hogy megpuhuljon, majd a finomra vágott petrezselyemmel, 1 tk csilipehellyel és sóval, borssal ízesítjük.
Végül a maradék olívaolajat és citromlét összekeverjük. Megnedvesítjük vele a kezünket, és a bulgurt az ujjainkkal morzsolgatva fellazítjuk.

...
2018-09-20 01:14:02
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
... majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a mazsolát, az olíva- és kapribogyót, és fedő nélkül, szelíd tűzön 10 percig főzzük.
A maradék 5 ek olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a padlizsánkockákat, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve kb. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk a hagymás-zelleres p...
2018-09-17 23:54:49
1 2 3 ......................145 146 ...........217 218 ...........289 290 291 
Címkék: magas vérnyomásról, feketebors gyógyhatásairól, szív egészségéért, zsír kicsit, evőkanál olívaolajat, tálra 10-15, citromlé nagyon, evőkanálnyi olívaolajat, utolsó délen, mediterrán konyhának, következő pontokra, felkockázott hagymát, teáskanálnyi fris, feketebors összetörhető, öntet igazán, nyers zöldségeknek, ebédlő asztalon, extra szűz, szüretelés után, legegészségesebb választás, rendszeres halfog, kisebb maréknyi, összes cukkinit, serpenyőt felforrósítunk, cukkinis-ricottás keverékből, kanál hátával, finomra vágott, maradék olívaolajat, ujjainkkal morzsolgatva, legegészségesebb, burgonyatortával, gyógyhatásairól, változatosabban, megfonnyasztjuk, petrezselyemmel, felforrósítjuk, csilipehellyel, megnedvesítjük, felforrósítunk, káposztasaláta, szívbarátibban, befűszerezhető, padlizsánragu, felszívódását, sokoldalúbban, összekeverjük, salátaöntetet, arcpakolásnak, megtisztított, nyaralásunkra, paradicsomos, megfordítjuk, fantáziánkat, zöldségekhez, elkészíthető, kinyomkodjuk, vérnyomásról, hozzávalókat,
© 2013 TVN.HU Kft.