|
|
|
... ésaz eredeti mennyiség fele. (Aki szereti a savót megihatja nagyon jó élettani hatása van)
Az uborkát csíkokra vágjuk, kicsit megsózzuk.
A joghurtba belekeverjük az olajat, citromlét, zúzott fokhagymát, az összevágott kaprot. Pár tekerés őrölt borsot is teszünk bele. Jól összekeverjük.
Ha szükséges az uborkát kicsit kinyomkodjuk és belekeverjük az ... |
2011-07-17 15:19:55 |
|
|
|
|
|
|
... ek átszitált liszt
1 ek pirospaprika
3 db babérlevél
1 csipet só
1 szál kolbász
1 pohár 20%-os tejföl
Elkészítés:
Egy lábasban kevés olajat teszünk, majd ráteszünk 1 púpos evőkanál lisztet és rövid ideig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük kevés vízzal. Beletesszük a kockákra vágott burgonyát, ízlés szerint... |
|
2011-07-17 15:01:45 |
|
|
|
|
|
|
... végül az 1 evőkanál chilli port is hozzákeverem, (kevesebb csilivel is pikáns,de nem éget). Egy másik tálban a 2 tojássárgát kikeverem az 1dl olajjal és az 1,5 dl tejjel, (apránként adagolva olajat,tejet) majd hozzáöntöm a lisztes keveréket és jól összekeverem.Végül a tojások felvert habját is hozzáadom. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmocskákat rakok (maffin sütőben is jó), ma... |
2011-07-17 14:08:08 |
|
|
|
|
|
|
... barna cukor
1 db gyömbér (friss)
1 ek szójamártás
3 ek Martini (száraz)
50 dkg tengeri hal (fehér húsú)
Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a halat 3 percig sütjük benne, majd kiszedjük, lecsepegtetjük. Újra felforrósítjuk az olajat, visszatesszük a halat, pár perc alatt ropogósra sütjük, szalvétára szedjük.... |
|
2011-07-17 13:31:34 |
|
|
|
|
|
|
... saláta
Elkészítése:
Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint a csirkemellett, majd rakju... |
|
2011-07-17 10:27:18 |
|
|
|
|
|
|
... * 2 pohár cukor
* 3 pohár liszt
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor
* meggy
Elkészítés:
A tojásokat, a johu... |
2011-07-17 10:17:52 |
|
|
|
|
|
|
... szárazon barnára és
ropogósra. Adjuk hozzá a forrásban lévő vizet és a sót. Főzzük 20 percig, majd
hagyjuk lehűlni, és adjuk hozzá a lisztet. Egy serpenyőben forrósítsuk meg az
olajat, és futtassuk meg rajta a hagymát. Hagyjuk lehűlni. Keverjük a lehűlt
hagymát, a darált mogyoróhagymát és a petrezselymet a kásához. Gyúrjuk össze, és
formázzunk belőle tetsz... |
2011-07-17 09:05:50 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverem a sütőporral, együtt átszitálom, majd félreteszem. Közepes méretű, a színharmónia érdekében borvörös, nagyobb keverőtálban felverem a tojást. Hozzáadom apránként a tejet, az olajat, majd kisebb fejű fakanállal jól összekeverem. Apránként belekeverem a lisztet, simára. Ha még megrögzötten nokedli állományú, kevés tejet öntök bele. Hozzáadom a kolbászt, a sajtot, amelye... |
2011-07-16 22:49:51 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
elkészitése:
a tojásokat szétválasztom és a fehérjét 1 kanál cukorral habosra felverem.
A maradék cukorral elkeverem a tojássárgát jó habosra.Ehhez hozzáadom a t... |
2011-07-16 19:35:08 |
|
|
|
|
|
|
Kenyér sütése gépben
A sorrenden ne változtass!!!!
1. 325 ml víz
2. 2,5 evőkanál olaj (ha van, akkor olíva olajat használok)
3. 3 kávés (nem mokkás!) kanál só
4. 25 dkg búza finomlisztből (BL55), 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt (RL 190), 1 kis fej megfőtt, áttört burgonya (még langyosan), 1-2 evőkanál búzadara (ettől könnyebb lesz a tésztája).|... |
2011-07-16 19:21:37 |
|
|
|
|