|
|
|
... zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra, szűrőkanállal, forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját és cikkekre vágjuk. Lábasban felforrósítjuk az olajat és beletesszük a hagymát. Aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, a pirospaprikát és az őrölt köményt. Kevés vízzel felöntjük és elkeverjük. Hozzáadjuk a burgonyá... |
2011-07-16 17:49:53 |
|
|
|
|
|
|
... mustár
1 ek porcukor
1 csipet fehérbors
Elkészítés:
A tojásokat s... |
|
2011-07-16 17:15:46 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk és lereszeljük. Hozzákeverjük a tojást, valamint a lereszelt fokhagymát, a sót, őrölt borsot, és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk. Egy serpenyőben kb. decinyi olajat forrósítunk, majd egy kanál segítségével a masszából halmokat rakunk az olajba, kicsit le is lapítjuk. Hagyjuk sülni, míg az egyik oldala szép piros nem lesz, majd megfordítjuk, és pár ... |
2011-07-16 17:04:23 |
|
|
|
|
|
|
... darált keksz
1 dl kávé
kevés rum vagy aroma
3 ek kakaópor
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
a tetejére csokit olvasztunk, melyhez kevés olajat adunk
Elkészítése:
Piskótát sütünk. Ha kihűlt,rákenjük a krémet,amihez a porcukrot,a margarint,a rumot,a kávét a kakaót kikeverjük,végül beleforgatjuk a darált kekszet.A kr... |
|
2011-07-16 16:55:47 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya
- 2 evőkanál liszt
- 4 dl tejföl
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a húst, megpaprikázzuk, sóval, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, és kevés vizet öntve rá, megpároljuk. A zöldbabot és a burgonyát megtisztítjuk, ... |
|
2011-07-15 21:46:07 |
|
|
|
|
|
|
... sütöm.
... |
2011-07-15 11:24:40 |
|
|
|
|
|
|
... romot rakni?
Sunchat válasza:
Először is szerzel egy fazekat. Kimész a Bosnyák piacra, és veszel 30 deka nem túl érett romot. Hazaérve felteszel vizet forrni, kicsi sót és olajat tegyél bele, hogy később a romok ne tapadjanak össze. Meghámozod a zsenge romokat, kimagozod őket, majd dodekaéder formájúra szeleteled. Belerakod a forrásban lévő vízbe, és hirtelen megr... |
2011-07-15 10:35:37 |
|
|
|
|
|
|
... kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a petrezselyemmel, a tejszínnel, és sóval, borssal ízesítjük. A kész masszából kis golyókat formázunk, félretesszük.
Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a pórét, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, öntünk rá 2 dl vizet, és 5 percig kis lángon főzzük. Rátesszük a borsót, az apró burgonyát, sózzuk, borsozzuk. Am... |
2011-07-15 09:56:13 |
|
|
|
|
|
|
... kockákra vágjuk. Az újhagymát megmossuk, és zöldjével együtt felkarikázzuk. Az ecetet, a mustárt és a főzőtejszínt összekeverjük, sóval és... |
2011-07-14 21:58:27 |
|
|
|
|
|
|
... de amennyi idő alatt elolvasod, annyi idő alatt el is lehet készíteni és mindemellett össze sem hasonlítható a boltban lévő sajtokkal.
A köztes időben elkészíthetjük a pikáns olajat, mely az alábbiakat tartalmazza:
1,5 dl olivaolaj
6 fej apróra vágott fokhagyma
1/2 evőkanál édes paprika örlemény
só és bors ízlés szerint
Ha szereted a csípőset, a... |
2011-07-14 20:40:42 |
|
|
|
|