|
|
|
... felverjük, hozzákeverjük a zsemlemorzsát, a sót és borsot.
3. Óvatosan, több részletben a zsemlemorzsás tojáshoz keverjük felváltva a kemény habot és a sajtot.
4. Serpenyőben olajat hevítünk (ujjnyi magasan legyen az olaj benne) és evőkanállal kis kupacokat pottyantunk bele, kissé szétlapítjuk őket és pár perc alatt mindkét oldalukat aranszínűre sütjük. (Figyeljünk... |
2010-08-18 10:06:55 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
* 6 dkg liszt
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk, és a húst fehéredésig pirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, kevés víz hozzáadásával pároljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra ... |
|
2010-08-18 06:32:15 |
|
|
|
|
|
|
... rizst megmossuk, lecsepegtetjük, sós vízben puhára főzzük. A húst megmossuk, és kockákra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a hagymát, és szintén megpirítjuk. Ráöntjük a levest, felforraljuk, és 15 percig lassú tűzön főzzük. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk. A citromok... |
2010-08-18 06:31:19 |
|
|
|
|
|
|
... kálium-acetátból és citromsavból,
emulgeálószerből és kalcium-szulfátból álló kenyeret.
- Győri rozsosat?
- Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/átészterezett növényi olajat,
amelyben persze van só, emulgeálószer, kálium-szorbát.
- Már kenem is a Delmát, fiam.
- Nekem viszont, anya, ma jobban esne egy kis sertéshúsban és vízben|... |
|
2010-08-17 20:09:11 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj
elkészítés
1. A rizst megfőzzük.
2. A zöldborsót pár perce bő, forró sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük.
3. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a főtt rizst és nagy lángon, kevergetve 1 percig pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a... |
|
2010-08-17 19:20:33 |
|
|
|
|
|
|
... nagyszemű, instant kakaópor
elkészítés
1. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mézet és az olajat.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
3. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk a mézes-cukros-tojásos masszához, állandóan kevergetve azt.
4. Sütőpapí... |
2010-08-17 19:07:17 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt sajttal, valamint sóval és vízzel összekeverjük. Olyan állagot kell kapni, hogy kellőképpen folyós, de semmiképpen sem híg masszát kapjunk.
3. Teflon tepsibe beleöntjük az olajat, majd a beforgatott husikat a tepsibe tesszük.
4. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük. A sütési idő felénél a húsokat meg kell forgatni.
5. Mikor szép barn... |
2010-08-17 18:07:15 |
|
|
|
|
|
|
... nyílgyökér)
elkészítés
A barnamártás elkészítése:
1. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és azon az apróra vágott húsokat és vöröshagymát megpirítjuk, amíg aranyszínű nem lesz. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, az apróra vágott gombát és sárgarépát, a paradicso... |
2010-08-17 18:04:57 |
|
|
|
|
|
|
... tíz szűzhöz, a kik elővevén az ő lámpásaikat, kimenének a vőlegény elé. Öt pedig közülök eszes vala, és öt bolond. A kik bolondok valának, mikor lámpásaikat elővevék, nem vivének magukkal olajat; Az eszesek pedig lámpásaikkal együtt olajat vivének az ő edényeikben. Késvén pedig a vőlegény, mindannyian elszunnyadának és aluvának. Éjfélkor pedig kiáltás lőn: Ímhol jő a vőlegény! Jőj... |
2010-08-17 17:27:20 |
|
|
|
|
|
|
... a sütőt. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
3. Elkészítjük a sárga piskótát: a tojásfehérjét habbá verjük, a sárgákat cukorral, sóval habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat. A fehérjehabra öntjük a cukros tojássárgáját, rákanalazzuk a lisztet és egy lyukas fakanállal, óvatosan összeforgatjuk. Gáztepsibe egyenletesen szétterítjük és középső fokozaton kb. 30 per... |
2010-08-17 16:49:24 |
|
|
|
|