Belépés
Sajtlepénykék
... felverjük, hozzákeverjük a zsemlemorzsát, a sót és borsot.
3. Óvatosan, több részletben a zsemlemorzsás tojáshoz keverjük felváltva a kemény habot és a sajtot.
4. Serpenyőben olajat hevítünk (ujjnyi magasan legyen az olaj benne) és evőkanállal kis kupacokat pottyantunk bele, kissé szétlapítjuk őket és pár perc alatt mindkét oldalukat aranszínűre sütjük. (Figyeljünk...
2010-08-18 10:06:55
Szőlős-citromos borjúraguleves
... tojás
* 6 dkg liszt

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk.

Az olajat felforrósítjuk, és a húst fehéredésig pirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, kevés víz hozzáadásával pároljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra ...
2010-08-18 06:32:15
Citromos tavaszi csirkeleves
... rizst megmossuk, lecsepegtetjük, sós vízben puhára főzzük. A húst megmossuk, és kockákra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a hagymát, és szintén megpirítjuk. Ráöntjük a levest, felforraljuk, és 15 percig lassú tűzön főzzük. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk. A citromok...
2010-08-18 06:31:19
Ennivaló
... kálium-acetátból és citromsavból,
emulgeálószerből és kalcium-szulfátból álló kenyeret.

- Győri rozsosat?

- Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/átészterezett növényi olajat,
amelyben persze van só, emulgeálószer, kálium-szorbát.

- Már kenem is a Delmát, fiam.

- Nekem viszont, anya, ma jobban esne egy kis sertéshúsban és vízben|...
2010-08-17 20:09:11
Tojásos sült rizs
... olívaolaj
elkészítés

1. A rizst megfőzzük.
2. A zöldborsót pár perce bő, forró sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük.
3. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a főtt rizst és nagy lángon, kevergetve 1 percig pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a...
2010-08-17 19:20:33
Bussardweg-szelet
... nagyszemű, instant kakaópor
elkészítés

1. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mézet és az olajat.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
3. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk a mézes-cukros-tojásos masszához, állandóan kevergetve azt.
4. Sütőpapí...
2010-08-17 19:07:17
Csőben "rántott" csirkemell ma
... reszelt sajttal, valamint sóval és vízzel összekeverjük. Olyan állagot kell kapni, hogy kellőképpen folyós, de semmiképpen sem híg masszát kapjunk.
3. Teflon tepsibe beleöntjük az olajat, majd a beforgatott husikat a tepsibe tesszük.
4. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük. A sütési idő felénél a húsokat meg kell forgatni.
5. Mikor szép barn...
2010-08-17 18:07:15
Sörös kacsa
... nyílgyökér)
elkészítés

A barnamártás elkészítése:

1. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és azon az apróra vágott húsokat és vöröshagymát megpirítjuk, amíg aranyszínű nem lesz. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, az apróra vágott gombát és sárgarépát, a paradicso...
2010-08-17 18:04:57
Bibliai tanítások
... tíz szűzhöz, a kik elővevén az ő lámpásaikat, kimenének a vőlegény elé. Öt pedig közülök eszes vala, és öt bolond. A kik bolondok valának, mikor lámpásaikat elővevék, nem vivének magukkal olajat; Az eszesek pedig lámpásaikkal együtt olajat vivének az ő edényeikben. Késvén pedig a vőlegény, mindannyian elszunnyadának és aluvának. Éjfélkor pedig kiáltás lőn: Ímhol jő a vőlegény! Jőj...
2010-08-17 17:27:20
Somlói bomba
... a sütőt. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
3. Elkészítjük a sárga piskótát: a tojásfehérjét habbá verjük, a sárgákat cukorral, sóval habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat. A fehérjehabra öntjük a cukros tojássárgáját, rákanalazzuk a lisztet és egy lyukas fakanállal, óvatosan összeforgatjuk. Gáztepsibe egyenletesen szétterítjük és középső fokozaton kb. 30 per...
2010-08-17 16:49:24
1 2 3 ..........1020 1021 .....1506 1507 1508 1530 1531 .....2039 2040 2041 
Címkék: zsemlemorzsás tojáshoz, kemény habot, olaj benne, húst megtisztítjuk, kakukkfüvet leöblítjük, olajat felforrósítjuk, húst fehéredésig, zöldségeket megtisztítjuk, húst megmossuk, hagymát meghámozzuk, kaprot leöblítjük, rizst megfőzzük, mélyebb serpenyőben, főtt rizst, tojást kikeverjük, lisztet összekeverjük, lisztes keveréket, beforgatott husikat, tepsibe tesszük, barnamártás elkészítése, lábasban felhevítjük, apróra vágott, összezúzott fokhagymát, eszesek pedig, gáztepsit kibéleljük, sárga piskótát, tojásfehérjét habbá, sárgákat cukorral, fehérjehabra öntjük, cukros tojássárgáját, lyukas fakanállal, emulgeálószerből, hozzácsurgatjuk, elszunnyadának, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, összeforgatjuk, borjúraguleves, emulgeálószer, hidrogénezett, zsemlemorzsát, hozzákeverjük, előmelegített, zsemlemorzsás, sajtlepénykék, megtisztítjuk, összekeverjük, hozzáadásával, átészterezett, tojásfehérjét, tojássárgáját, egyenletesen, szétterítjük, lámpásaikkal, szétlapítjuk, felforraljuk, rákanalazzuk, vöröshagymát,
© 2013 TVN.HU Kft.