|
|
|
... sütőt. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. Elkészítjük a csíkos piskótaroládot: a tojásfehérjét habbá verjük, a sárgákat cukorral, sóval habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat. A fehérjehabra öntjük a cukros tojássárgáját, rákanalazzuk a lisztet és egy lyukas fakanállal, óvatosan összeforgatjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felébe kakaóport és rumot keverünk... |
2010-08-17 16:47:50 |
|
|
|
|
|
|
... tortazselé
elkészítés
1. Az egész tojásokat és a cukrot keverjük habosra a mixerrel.
2. Öntsük hozzá az olajat, majd fakanállal keverjük hozzá a kakaós lisztet.
3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 10-12 percig süssük. Hagy... |
|
2010-08-17 16:42:36 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt, pici cukrot, és lisztet teszünk bele, majd hagyjuk felfutni.
2. A 40 dkg lisztet tálba szórjuk, ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet, beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk az olajat és a sót.
3. A tésztát összegyúrjuk, majd ha már szépen összeállt, 30 percig kelesztjük.
4. A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és a részeket kör alakúvá nyújtjuk, ... |
2010-08-17 16:13:11 |
|
|
|
|
|
|
... megmossuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
A tésztát sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg fő a tészta felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a zsályát, és megpirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot a levével együtt, felforraljuk, és kevergetve 1-2 percig rotyogtatjuk. A mézzel, sóval, bo... |
|
2010-08-17 16:05:06 |
|
|
|
|
|
|
... mondjuk ételízesítő és bors. Ekkor fél zacskó (150 g) Zsírtalan szójalisztet hozzákeverünk.Átkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amilyen állagúra szeretnénk. Ha nem elég kenhető, a végén olajat öntsünk még hozzá.
Ez az alap, de tehetünk bele petrezselymet,paradicsompürét, stb.-stb.
Az összes ki- és bepakolással együtt kb. negyed óra alatt varázsoltunk egy kiváló kenyér... |
|
2010-08-17 15:59:19 |
|
|
|
|
|
|
... tyúkhúsleves (szárnyasalaplé)
* só
* bors
elkészítés
1. A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk.
2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a 1,5 ek vajat.
3. A csirkemellek mindkét oldalát 4-4 perc alatt pirosra sütjük. Amikor a hús megsült, tálba szedjük.
4. A visszamaradt zsiradékba belekeverjük ... |
2010-08-17 14:50:36 |
|
|
|
|
|
|
... lisztezzük azokat. Serpenyőben kevés olajon hirtelen kisütjük a szeleteket, éppen csak addig, ameddig egy kis kérget, ill. mindkét oldaluk halvány színt kap (1-2 perc). Ne tegyünk alá sok olajat és ne süssük sokáig, mert könnyen beszívhatja az olajat!
6. Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: a padlizsánszeletekkel kezdünk, majd ezekre jön egy rész rizs, ezu... |
2010-08-17 14:27:41 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő
4 csésze liszt
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál só
elkészitése:
langyos vizben megfuttatom az élesztőt,amikor már jó,hozzá adom a lisztet,olajat és a sót. / az élesztős vizet lassan kell adagolni,/Addig gyúrom mig a tészta egynemű nem lesz.Ha kell,adhatok még hozzá lisztet,ha sűrű akkor pedig vizet.A tésztát 4 egyenlő részre osz... |
2010-08-17 14:26:29 |
|
|
|
|
|
|
... dkg-os)
* 15 dkg cukkini
* só
* bors
* kakukkfű
elkészítés
1. Az olajat jól elkeverjük a gyros fűszerrel, a paprikával, és az apróra vágott fokhagymával. Sóval és borssal ízesítjük.
2. A húst 1 cm széles csíkokra vágjuk, majd összeforgatjuk a fűszere... |
2010-08-17 13:27:32 |
|
|
|
|
|
|
... gyógyvízben lubickolunk, mialatt Görögországban, Spanyolországban és Izraelben (!) tanker hajókkal importálják az ivóvizet!
Nem gyógyvizet, közönséges ivóvizet, tankerokkal, akár az olajat! Érdekes, nem? Olaj helyett van ezer alternatív energiaforrás, de ivóvíz nélkül nincs se emberi, sem más élet a Föld nevű bolygón...
Trianon után hazánk teljesen agrár országgá ... |
2010-08-17 12:41:09 |
|
|
|
|