|
|
|
... folyékony édesítő, 2 kis tojás, 1 csipet só, 3 csepp citromolaj /?/, 1o dkg tk liszt, 1 tk sütőporA vajat cukorral és az édesítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat sót és a citromolajat. /ez szerintem lehet olíva olaj és némi reszelt citromhéj/ A sütőporral elvegyített lisztet rászitáljuk, majd belekeverjük. A továbbiakban a recept szerint járunk el.
Kókuszc... |
2007-06-27 19:58:09 |
|
|
|
|
|
|
... habosra kevertem édesítővel (ízlés szerint). Ezután hozzáraktam 20 dkg tk. lisztet, 1 pohár tejfölt, 10 dkg zabpelyhet, 1 kiskanál szódabikarbónát és fahéjat. Az eredeti recept ír még 1,25 dl olajat én ezt valamennyi olvasztott light margarinnal helyettesítettem (esetleg ki lehetne próbálni, hátha jó nélküle is). Ezt az egészet robotgéppel összekevertem. Ezután 2 db almát nagyon p... |
|
2007-06-27 19:32:19 |
|
|
|
|
|
|
... előfőzött, hántolatlan barnarizs, 1 nagy konzerv darabolt paradicsom ( 8,5 dl )és őrölt bors.
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, majd megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az olajat felforrósítjuk, majd belenyomjuk a fokhagymát, és megfuttatjuk. A zöldségeket ( a brokkolin, a kakukkfűvön, és a babérlevélen kívül ) az olajba dobjuk, és folyamatos keverés mellett, pá... |
2007-06-27 16:34:52 |
|
|
|
|
|
|
... egyszer méregmentes samponnal vagy hajszappannal (Silken például), majd a következő oldattal öblítsük:
1 liter vízben keverjünk el
1 citrom levében oldott
2 csepp citrom olajat,
2 csepp jázmin olajat,
5 csepp levendula olajat.
Miután az öblítő oldat kicsöpögött a hajból, használhatunk Excuberance-t, vagy olíva olajat kondicionálóként. ... |
|
2007-06-27 13:51:35 |
|
|
|
|
|
|
... mint pl. a palacsintasütő, mosogatás után - a többi edénnyel ellentétben - eltöröljük és bekenjük vékony réteg olajjal, hogy ne rozsdásodjanak. A következő használat előtt az olajat eltávolítjuk forró vízzel.
6. Ha halat készítettünk, mosogatásnál ecetes forró vizet használjunk, mivel az ecet eltünteti az olykor kellemetlen halszagot.
7. A húsdará... |
|
2007-06-26 00:34:00 |
|
|
|
|
|
|
... 150 g vörös hagyma, két kanál olaj, rozmaring, fokhagyma, só, fehér bors, 100 g balkáni sajt
Elkészítése:
sütőpapírra rakja a felszeletelt zöldséget, csepegtessen rá olajat, szórja meg fűszerrel, sóval és granulált fokhagymával. Tegye forró sütőbe és addig süsse, amíg meg nem barnul a zöldség. Melegen keverje össze a kockára vágott sajttal.
Egy ada... |
2007-06-25 00:38:21 |
|
|
|
|
|
|
... fehér marad!
Leveseket, pörkölteket csak akkor sózzuk meg, ha már félig megfőtt! Így sokkal hamarabb puhul meg!
A tészta főzővizébe csak forrás után tegyünk sót és olajat, így sokkal gyorsabban felforr!
Hússzeletek klopfolásakor, tegyünk a deszka alá több rétegben öszehajtott konyharuhát, így nem zavarjuk a szomszédot!
A gyümölcsleves na... |
2007-06-24 22:03:42 |
|
|
|
|
|
|
... szalonnát apróra felkockázzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letakarva kissé elvékonyítjuk-kiverjük, s meghintjük sóval és borssal.
2. Nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, mindkét oldalukon elosütjük benne a hússzeleteket, félretesszük oket. A zsiradékban megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a vöröshagymát és az áttört fokhagymát, s üvegesre fonnyasztjuk. H... |
2007-06-24 00:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... szabadban (nem a tűző napon!) szárítsuk meg a hajunkat.
Segíthet a pakolás
Otthon is készíthetünk intenzív hatású pakolást, hogy szépen fénylő, ápolt legyen a hajunk. Mindössze jojobaolajat kell beszereznünk, citromlé akad a háztartásban. Keverjünk össze három kanál olajat és három kanál citromlevet, és masszírozzuk a száraz hajba. Fejünkre tegyünk egy meleg törülközőt, ... |
2007-06-23 00:59:53 |
|
|
|
|
|
|
... magvak fogyasztásával.
- Évezredek óta használják a védikus orvoslásban, a tökmagolajat, méregtelenítésre is! Egy kanálnyi olajat a szájunkba kell venni, és legalább 10 percig forgatni, ,,rágni" kell! Majd ha a színe fehér lett, ki kell köpni, és alaposan kimosni a ... |
2007-06-21 15:56:33 |
|
|
|
|