|
|
|
... szezámmaggal és a pirospapr... |
2010-08-02 12:48:22 |
|
|
|
|
|
|
... só
* bors
* vaj
elkészítés
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. Egy nagy tepsiben, alul- fölül alufóliában, kevés olajban a szeleteket egymás mellé rakva sütőben 20 percig sütjük.
3. Közben a paradicsomot apró kockákra vágjuk, összekeverjük a megreszelt sajttal és az apróra vágott szalonnával.
4... |
|
2010-08-02 12:28:54 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika
* 2 kiskanál keményítő
* 2 kiskanál kristálycukor
Elkészítés:
A pácot kikeverjük, beleforgatjuk a csirkemellet, több órára hűtőben pácoljuk.
Az olajban megpirítjuk a joghurtszószos csirkemelleket, megszórjuk pirospaprikával, pici cukorral, felöntjük a paradicsommal és a tejszínnel. Összeforraljuk. Majd egy pici hideg vízben... |
2010-08-02 12:21:35 |
|
|
|
|
|
|
... készíthetünk.)
Két-két pulykamell szelet közé egy-egy szelet, mindkét oldalán tojássárgájával megkent g... |
|
2010-08-01 17:14:10 |
|
|
|
|
|
|
... szedjünk ki valamennyit a kisült zsírból, öntsünk alá helyette brandyt. Sózzuk, borsozzuk, pároljuk 25 percig.
A körethez az apró burgonyát vágjun... |
|
2010-08-01 17:06:44 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetjük. Lisztezett deszkán egy centi vastagra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. Kissé széthúzogatjuk, majd a 18... |
2010-08-01 10:50:51 |
|
|
|
|
|
|
... Ezután lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A lángosokat kissé széth... |
2010-07-31 12:22:02 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsát keverjük össze a bazsalikommal, a szezámmaggal.
4. A szeleteket forgassuk egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a fűszeres zsemlemorzsába.
5. Majd forró olajban mindkét oldalát kb. 1 percig süssük.
Rántott patiszon elkészítése:
1. A patiszont vágjuk kb 1 cm vastag szeletekre. A szeletekről vágjuk le a héját, szedjük ki a... |
2010-07-31 12:16:40 |
|
|
|
|
|
|
... hagyom. Ezután kipanírozom a szeleteket: lisztbe mártom, meglapogatom, utána a 4 ek tejjel felvert tojásba mártom, és végül a sajttal kevert zsemlemorzsában is meglapogatom.
Forró olajban mindkét oldalán kisütöm, és kész is volna, ha nem sajnálnám kidobni a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, sajtot, ami a panírozás után maradt. Ezeket jól összekeverem, tejjel sűrű palacsintatész... |
2010-07-31 12:06:08 |
|
|
|
|
|
|
... citromszeletet és kettéhasított vaníliarudat téve hozzá addig főzzük, amíg a citrom üveges lesz. Forrón üvegekbe töltjük, száraz gőzbe rakjuk, és ha kihűlt, a kamrába tesszük.
Paradicsom olajban 1.
Hozzávalók: Nagyon kemény (lehetőleg lukullusz), kicsi paradicsomok, tiszta, még nem használt étolaj
Elkészítése: A megmosott és lecsöpögtetett paradicsomokat kifor... |
2010-07-31 10:46:31 |
|
|
|
|