Belépés
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
... sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával leborítjuk, előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét kicsit megpirítjuk.

Sült burgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyformán illik hozzá.
Készülhet darabolt csirkéből is.
A sült burgonyát ahány ház, annyiféleképpen készítjük. Van egy ke...
2018-10-29 11:30:30
H.Kohut Katalin: Parajfőzelék
... Mirelít parajokat mély, nagy lábasban kevés tejjel felengedjük, ha még nem tettük meg. Hozzátesszük a fokhagymákat fokhagymanyomó segítségével, sózzuk, fűszerezzük Delikátt...
2018-09-27 14:59:15
Grízes tészta lekvárral
... pici olaj
porcukor



Elkészítés: A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

Közben a darát kevés forró olajon szép barnára megpirítjuk, felöntjük kb. 2 dl vízzel, majd lefedjük, hogy a gőzben a daraszemek megduzzadjanak. Ha kész, a tésztát és a darát összekeverjük.

Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk....
2018-09-27 01:01:21
Vadas zsemlegombóccal
... mártáshoz adjuk. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
Közben elkészítjük mellé a zsemlegombócot, melyhez a zsemlét felkockázzuk és megpirítjuk. A lisztből, tojás ból és tejből nokedlitésztát készítünk, és beletesszük a zsemlekockákat, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. A masszából gombócokat formázunk, majd forró vízben kif...
2018-09-24 21:36:20
Vadas csirkéből zsemlegombóccal
... belőle, és félretesszük.
Közben elkészítjük a húst. Az egyik csirkemellet két vékony szeletre vágjuk, a másikat felkockázzuk. Az apróra vágott húst egy fedett serpenyőben megpirítjuk 1 ek olajon, majd ízlés szerint fűszerezve, közepes lángos készre pirítjuk (amikor elforr a leve, kész van).
A vékonyra szeletelt csirkét oldalait besózzuk és kicsit megborso...
2018-09-24 21:34:22
Egylábasos szalonnás-zöldséges tészta
... kakukkfű
rozmaring
0,5 dl tej
2 evőkanál parmezán vagy pecorino


Elkészítés

A szalonnát felkockázzuk és a hagymával egy kicsi olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal is kicsit pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Mehet bele a borsó és a felkockázott cukkini, a tészta és a víz.

Fedő nélkül addig ...
2018-09-17 23:53:27
Brokkolival töltött canelloni
... sajt
oregánó
kakukkfű
olívaolaj
só, bors

A besamel mártáshoz:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
4 dl tej
szerecsendió

A hagymákat összevágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük. Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott brokkolit, és kb. tíz perc alatt puhára pároljuk. Fűsz...
2018-09-09 16:32:50
Pulykamell Wellington módra
... (egészben)
2 ek áfonyalekvár
1 db konyhakész leveles tészta
1 db tojás

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított laskát, megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük oregánóval és rozmaringgal, majd félretesszük.
Az egész pulykamellfilét bedörzsöljük sóval, b...
2018-09-06 23:18:28
Kapros-túrós rakott krumpli
... sajt

bors
kapor


Elkészítés: A krumplikat meghámozzuk, sós vízben feltesszük főni. Megfőzzük a tojásokat is, a szalonnát pedig kevés olajon megpirítjuk. A túró t összetörjük, összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és az összeaprított kaporral.

A megfőtt krumplikat leszűrjük, a tojásokat pedig megpucoljuk és felsze...
2018-09-05 01:08:07
Füstölt húsos quiche karfiollal
... órára.
A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, és forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. A megtisztított pórét felkarikázzuk, a füstölt húst felkockázzuk, majd együtt megpirítjuk a felforrósított olajon.
Kivajazunk egy lepényformát. A tésztát kinyújtjuk, és a formába simítjuk. Ráhelyezünk alufóliát, majd megszórjuk szárazbabbal, és 180 fokra el...
2018-09-01 23:51:59
1 2 3 ....................127 128 ..........190 191 ..........253 254 255 
Címkék: Kohut Katalin, Pulykamell Wellington, olajjal bekevert, tepsit alufóliával, fóliát levéve, tetejét kicsit, sült burgonyát, fokhagymákat fokhagymanyomó, darát kevés, daraszemek megduzzadjanak, darát összekeverjük, zsemlét felkockázzuk, masszából gombócokat, egyik csirkemellet, másikat felkockázzuk, apróra vágott, fedett serpenyőben, vékonyra szeletelt, szalonnát felkockázzuk, kicsi olajon, felszeletelt gombát, felkockázott cukkini, besamel mártáshoz, hagymákat összevágjuk, darált húst, kevés olajon, felaprított laskát, egész pulykamellfilét, krumplikat meghámozzuk, szalonnát pedig, összeaprított kaporral, megfőtt krumplikat, tojásokat pedig, megtisztított karfiolt, megtisztított pórét, füstölt húst, felforrósított olajon, tésztát kinyújtjuk, formába simítjuk, zsemlegombóccal, pulykamellfilét, annyiféleképpen, zsemlegombócot, megduzzadjanak, fokhagymanyomó, zsemlekockákat, nokedlitésztát, felforrósított, összekeverjük, megtisztított, összeaprított, felkarikázzuk, előmelegített, parajfőzelék,
© 2013 TVN.HU Kft.