Belépés
Az olasz Öt Csillag Mozgalom vezetője szerint tény, hogy Franciaország gyarmatosító politikája okozza a migráci
... érdekeltségbe tartozó afrikai államokból alig érkeznek menedékkérők Itáliába, Luigi di Maio kijelentette: Líbiában is a 2011-es "őrült" francia bombázás teremtett káoszt.
Az olasz miniszterelnök-helyettes minderről azután nyilatkozott, hogy Párizsban Nathalie Loiseau Európa-ügyi miniszter kabinetfőnöke bekérette az olasz nagykövetet, Teresa Castaldót az olasz miniszterelnök-...
2019-01-22 10:51:13
Illegális bevándorlás - Di Maio nyilatkozata miatt bekérették az olasz nagykövetet a francia külügyminisztérium
... gyarmatai, mert így kell azokat nevezni, csak a világnak csak a 15. legjelentősebb gazdasága lenne, s annak köszönhetően áll az elsők között, amit Afrikában művel" - mondta az olasz miniszterelnök-helyettes.
Párizs és Róma között nagyon feszült a diplomáciai viszony azóta, hogy 2018 júniusában kormánykoalícióra lépett a Matteo Salvini vezette bevándorlás-ellenes Liga és az el...
2019-01-21 18:22:21
EKF - Látványos megnyitóval indult az Európai Kulturális Főváros programja a dél-olaszországi Materában
... a kultúra az, amely szoros kapocsként köti egymással össze az európaiakat - hangsúlyozta szombat este Sergio Mattarella.
A megnyitón szintén felszólaló Giuseppe Conte olasz miniszterelnök arról beszélt, hogy Materával Olaszország és egyben Európa déli térsége akar megújulni.
Az egész hétvégét átölelő nyitóünnepségnek Matera városa adott káprázatos díszletet: zene és fén...
2019-01-20 12:41:44
Berlusconi bejelentette, indulni készül az európai választásokon
... váltotta.
Silvio Berlusconi a helyhatósági választásokra készülő Szardínia szigetén jelentette be az EU-választásokon való indulási szándékát.
A többszörös volt olasz miniszterelnököt 2013-ban adócsalásért jogerősen elítélték, majd ezért megfosztották parlamenti mandátumától. Tavaly májusban nyerte vissza választó- és politikagyakorlási jogait.
A jelenlegi felmér...
2019-01-17 16:01:50
Illegális bevándorlás - Bakondi: az Európai Parlament legálissá tenné a migrációt
...
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta, a 2015-ben kezdődő migrációs válságnak súlyos politikai következményei lettek, mert az egyes európai országok állampolgárai úgy ítélték meg, hogy ami addig történt, az nem jó.
Hozzátette, azért mérséklődhetett 2015-höz képest - amikor több százezer ember vonult át Magyarországon is - a migrációs nyomás, mert egy sor ...
2019-01-17 09:41:14
Változást sürget az EU migrációs politikájában az olasz kormányfő Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti:
...
Az olasz miniszterelnök aggodalmát fejezte ki a biztosnak, és azt mondta, a jelenlegi migrációs politika folytatásával az "EU épülete összeomolhat".
Giuseppe Conte úgy vélte, a migráció határozza meg az unió sorsát. Hozzátette: nem vezet eredményre sem az időhúzás, sem az, hogy az államok egyedül szálljanak szembe a problémával, "szerkezeti, megosztott, kölcsönösségre é...
2019-01-14 16:12:30
Szakértő: Salvini a visegrádi országokban látja szövetségeseit
... vállal Lengyelország és Magyarország is.
A szakértő azt mondta, a probléma megoldására kialakulóban van egy Budapest-Róma-Varsó tengely menti szövetség, amelynek Orbán Viktor miniszterelnök és az olasz belügyminiszter augusztusi, milánói egyeztetése adott alapot.
Salvinit rengeteg kritika éri, mégis rendkívül következetesen, engedményt nem téve folytatja választott poli...
2019-01-10 11:51:36
Lengyel kormánypárt: a Kaczynski-Salvini találkozó utat nyitott további kapcsolatok felé
...
Matteo Salvini szerdán egynapos látogatást tett a lengyel fővárosban. A nap folyamán hivatali kollégájával, Joachim Brudzinskival tárgyalt, és fogadta őt Mateusz Morawiecki miniszterelnök is.
A PiS szóvivője Twitter-bejegyzésében "pozitívnak éskölcsönös megértéssel telinek" nevezte a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) elnökének, illetve az olasz Liga vezetőjének találkozó...
2019-01-09 20:33:58
Salvini senkit nem akar befogadni a Máltára érkezett migránsokból
... Conte még késő este egyeztet a Varsóból hazatérő Matteo Salvinivel.
Salvini az olasz kormánypárt Liga vezetője a lengyelországi látogatása során értesült Joseph Muscat máltai miniszterelnök bejelentéséről, miszerint engedélyezi a partoknál veszteglő két német civil szervezet működtette mentőhajó kikötését, miután több európai tagállammal megállapodást kötöttek a fedélzetükön...
2019-01-09 18:53:16
Külföldi sajtó Magyarországról - Politico
...
A cikkben idéznek egy névtelenül nyilatkozó fideszes politikust, aki elmondta, hogy a közelgő EP-választás "rendkívül fontos" a kormánypárt számára, Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis "királycsináló akar lenni az Európai Néppártban (EPP)", így kiterjesztve politikai uralmát Magyarországon túlra is.
Mint írják, a Fideszt belátható időn belül nem fogják kizárni az EPP-ből...
2019-01-09 14:03:07
1 2 3 .........................152 153 ............228 229 ............303 304 305 
Címkék: Csillag Mozgalom, Európai Kulturális Főváros, Európai Parlament, Sárközy Júlia, Párizsban Nathalie Loiseau Európa-ügyi, Teresa Castaldót, Matteo Salvini, Sergio Mattarella, Giuseppe Conte, Materával Olaszország, Silvio Berlusconi, Orbán Viktor, Joachim Brudzinskival, Mateusz Morawiecki, Matteo Salvinivel, Joseph Muscat, Európai Néppártban, olasz nagykövetet, dél-olaszországi Materában, európai választásokon, olasz kormányfő, visegrádi országokban, olasz miniszterelnök-, világnak csak, elsők között, diplomáciai viszony, megnyitón szintén, egész hétvégét, helyhatósági választásokra, többszörös volt, jelenlegi felmér, miniszterelnök belbiztonsági, 2015-ben kezdődő, egyes európai, migrációs nyomás, olasz miniszterelnök, jelenlegi migrációs, migráció határozza, unió sorsát, államok egyedül, probléma megoldására, olasz belügyminiszter, lengyel fővárosban, olasz Liga, olasz kormánypárt, lengyelországi látogatása, partoknál veszteglő, cikkben idéznek, névtelenül nyilatkozó, közelgő EP-választás,
© 2013 TVN.HU Kft.