Belépés
x
... 25 dkg fagyasztott kelbimbó, 2 dcl főzőtejszín, citromlé.
Ha eldötjük hogy igazi őzragu levest szertnénk egy ünnepi alkalomra, akkor előtte napokban még húsos karajcsontból, marha oldalasból készítünk egy zöldséges húslevest, amiből a finom húst mustárral, tormával elfogyasztjuk, esetleg a zöltséget is, a levet, legalább fél litert, meg leszűrjük és fagyasztóban eltesszük a ...
2011-06-01 19:29:19
x
... kerüljön kockázott
teaszalonna, tejföllel elkeverve. *****
** **
*Kolozsvári szalonna**
** **
Melyik része a disznónak: csakúgy, mint a császárszalonna, ez is oldalasból
készül.
** **
Hogyan készítik: Sózás és pácolás után füstölik, de nem főzik. Sokáig
eláll, ha megfelelően tárolják.
** **
Tippünk: Használd nyugodt...
2010-12-06 09:07:59
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
2008-12-01 23:28:49
1 
Címkék: SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, ünnepi alkalomra, zöldséges húslevest, finom húst, erősen sózott, túlontúl sötét, császárszalonna, elfogyasztjuk, karajcsontból, sertéshúsból, fagyasztóban, frissítésére, előkészítése, teaszalonna, megfelelően, sertéshúsos, főzőtejszín, szennyezett, leforrázzuk, fagyasztott, oldalasból, kolozsvári, használunk, néhányszor, zöltséget, szertnénk, mustárral, húslevest, leszűrjük, kockázott, alkalomra, disznónak, elkeverve, tejföllel, zöldséges, eltesszük, készítünk, forrázást, szalonna, kelbimbó, színének, kerüljön, eldötjük, citromlé, áztatjuk, tárolják, füstölik, használd, készítik, legalább, napokban, tormával, túlontúl, lemossuk, tisztára, készült, füstölt, esetleg, nyugodt, tippünk, pácolás, húsokat, csakúgy, langyos, levest, kivéve, hogyan, készül, ünnepi, amiből, vízben,
© 2013 TVN.HU Kft.