|
 |
|
... tölteléket, amíg én összeállítottam a tésztát!
A tészta:
A szárazanyagokat (liszt, kakaó, cukor, sütőpor) összekeverjük, a közepébe ütjük a tojást és apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a tejfölt. Az egészet összegyúrjuk, ketté osztjuk és lisztezett deszkán egymás után kinyújtjuk, őzgerinc formába tesszük, úgy, hogy a tészta mindkét oldalon túllógjon, hogy... |
2022-06-02 21:17:37 |
|
|
|
|
 |
|
... lekvárt, tejszínhabot.
Túrós tészta - stíriai metélt
*
Hozzávalók:
30 dkg túró, 30 dkg liszt, 1 tojás, só. A töltelékhez: 3 tojás, 5 dkg cukor, 2 deci tejfel, 2 evőkanál olvasztott vaj, 5 dkg mazsola.
Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojást pici sóval összegyúrjuk, kinyújtjuk, ujjnyi széles metéltre vágjuk és kifőzzük. A 3 tojás sárgáját elkeverjük ... |
|
2022-05-15 08:44:01 |
|
|
|
|
 |
|
... betölteni
Rudak a tepsibe, le kenni olvasztott vajjal
... |
2022-04-28 19:05:58 |
|
|
|
|
 |
|
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
28 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 citrom héja
1 kiskanál tejföl
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókból összeállítom a tésztát, és kb fél órát pihentetem a hűtőben.
Egy 22x30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszek. Lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát a tepsi méretére. Ez oml... |
|
2022-04-04 22:03:45 |
|
|
|
|
 |
|
... csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, megszórom a fűszerpaprikával és tetszőleges zsiradékon megsütöm, majd tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékhoz öntöm az olvasztott vajat, hozzáadom a lisztet, több részletben a tejet és kézi habverővel csomómentesre keverem, mehet bele a reszelt sajt, a mustár, pici só, kiforralom, végül hozzáadom a kifőtt, lecsepe... |
|
2022-04-01 22:08:12 |
|
|
|
|
 |
|
... db. burgonya,
100 g zöldbab (konzerv),
150 g zöldborsó (konzerv),
tárkony,
bors,
só,
fél citrom leve,
200 ml főzőtejszín.
VAJGALUSKA:
50 g olvasztott vaj,
5 evőkanál liszt,
1 tojás,
só.
https://youtu.be... |
2022-03-12 12:41:27 |
|
|
|
|
 |
|
... meglocsoljuk a tejjel, majd a süteményt lehetőség szerint egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Miután lehűlt, a tortát kivesszük a tortafo... |
2022-02-10 20:51:21 |
|
|
|
|
 |
|
... cukorral, a rummal, a citromhéjjal, jól összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntjük. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztjuk.
Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzágyúrjuk. Kevés liszttel meghintjük, aztán meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkára öntjük, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vas... |
2022-02-05 15:37:01 |
|
|
|
|
 |
|
... cukor (a forgatáshoz)
Elkészítés
A lisztből, tojásból, margarinból/ zsírból annyi tejföllel, amennyit felvesz, tésztát gyúrunk. 2 fele vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és olvasztott zsírral megkenjük. Megszórjuk egy kis liszttel és szorosan feltekerjük. Ezután fél órát pihentetjük a hűtőben.
A gesztenyéhez ízlés szerint adhatunk rumot és porcukrot.
Mindkét rud... |
2021-12-28 20:10:23 |
|
|
|
|
 |
|
... voltunk vágyakozással. Várakoztunk a hóesésre, a patak hátát borító jégpáncélra, a disznóvágások perzselő, meleg tüzére, az ujjunkra húzott forró malackörmökre, diók pattanó héjára, az olvasztott cukormáz édességére... Az ünnepre. A születésre. A titokra. A Kisjézus jászolára, a meleg szobában a karácsonyfa illatára, alatta a zizegő szalma aranyos kupacára, a gyertyák fényére, az ... |
2021-12-05 09:17:53 |
|
|
|
|