|
|
|
... kétharmadával kemény habbá verjük. A fehérje-habot a tojássárgához tesszük, és egyenletes keveréssel a Clio kakaóporos liszttel egy-neműsítjük úgy, hogy ne törjük össze a masszát. Végül az olvasztott margarint is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletes lapot kenünk, majd 180 C sütőben megsütjük. Ha a tésztánk rugalmas, szivacsos szerkezetű, felületét liszttel meghintjük... |
2011-01-15 12:40:03 |
|
|
|
|
|
|
... vánkosfánk
Minden tojáshoz 3 kanál tejföl, kevés cukor, só és annyi liszt szükséges, amennyit felvesz úgy, hogy jó rétestészta állagú legyen.
A tésztát jó vékonyra kell sodorni, megkenni olvasztott zsírral és összehajtani, mint a hájas tésztát. A sodrást és a kenést háromszor ismételni (várni közben nem kell). Ezután ujjnyi vastagra nyújtani, derelyevágóval téglala... |
|
2011-01-15 12:34:45 |
|
|
|
|
|
|
... tésztája.
Somogyi kelt rétes
Hozzávalók: 1 1/2 kg liszt, 1dl tej, 2 tojás, 2 dkg élesztő tejben, cukorral felfuttatva, 1 evőkanál margarin, kevés víz, locsoláshoz 2 dl tejfel és 1 dl olvasztott zsír.
A lisztbe beleöntjük a cukros tejben megáztatott élesztőt, összedagasztjuk a tojással, esetleg zsiradékkal. Ezután cipókat formálunk belőle, és pihentetjük... |
2011-01-15 12:28:28 |
|
|
|
|
|
|
... almát lereszeljük, a mézes puszedlit lereszeljük, vagy daráljuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és a megmosott mazsolát. A kinyújtott rétest olvasztott vajjal bőségesen meglocsoljuk, vastagon megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Kizsírozott, nagyméretű lábasba kígyó alakban feltekerve belefektetjük és megsütjük. Nagy kerek tálon vaníliá... |
|
2011-01-15 08:28:15 |
|
|
|
|
|
|
... lecsöpögtetett ananászkarikát, papírral leszárítom. A tejszínt kemény habbá verem. A túrót simára töröm, összekeverem a vaníliás cukorral, a sóval és a turmixolt ananásszal, végül hozzáadom az olvasztott, de már nem forró margarint. Ezután hozzákeverem a habfixet, és beleforgatom a kemény tejszínhabot.
A krémet rákenem a piskótalapra, és a tetejét kirakom a félretett ananászk... |
|
2011-01-15 00:19:56 |
|
|
|
|
|
|
... víz, reszelt citromhéj
Díszítés: 300 g ananász, narancs vagy kivi, 1 csomag tortazselé kukoricapehely
A tojássárgákat a cukor 1/3-ával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. A tojásfehérjét a kristálycukor 2/3 részével kemény habbá verjük. Óvatosan a tojássárgához adjuk, és közben a lisztet is hozzászórjuk. Könnyed keveréssel összedolgozzuk. A tortaformát... |
2011-01-15 00:10:13 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgáját, és ismét kihabosítjuk. A tojásfehérjéből és a kristálycukorból kemény habot verünk, melyet a túrós masszához keverünk, ezután hozzáadjuk a lisztet, a pudingport és az olvasztott Ráma margarint. A piskótakarikát lekvárral vékonyan megkenjük, tortaformába helyezzük, és az előzőleg elkészített masszát egyenletesen rákenjük. Középmeleg sütőben sütjük.
A kisült és k... |
2011-01-15 00:09:23 |
|
|
|
|
|
|
... értelemszerűen a többi hozzávalóból is több kell.) A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább, fényesre verjük. Beleszitáljuk a lisztet és végül a langyosra olvasztott, és lehűtött vajjal könnyen elkeverjük. Egy őzgerinc- vagy hosszúkás formát kivajazunk, liszttel behintjük. Beleöntjük a tésztát, és világosra sütjük. Deszkára borítva hűtjük, majd szelet... |
2011-01-14 23:48:40 |
|
|
|
|
|
|
... megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját négy evőkanál meleg vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután az olvasztott margarint a krémhez keverjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és a krémhez adjuk. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük, majd a masszára szórva lazán összedolgozzu... |
2011-01-14 23:45:23 |
|
|
|
|
|
|
... tojás, 6 dkg cukor, 8 dkg liszt, 4 dkg vaj.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzátesszük a tojássárgáját, végül könnyedén fakanállal belekeverjük a lisztet, 3 dkg olvasztott vajat, lisz¬tezett, vajazott tortaformában megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: 15 dkg vajat, 15 dkg cukorral habosra keverünk, 6 dkg lisztet 2,5 dl tejjel, 1 kanál porcukorral ... |
2011-01-14 23:40:10 |
|
|
|
|