|
|
|
...
Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben megkelesztjük, majd a többi hozzávalókkal, kivéve a margarint, kalácstészta keménységű tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, és beledagasztjuk még az olvasztott margarint. A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és megkenjük a vaníliás cukorral kikevert vajjal. A tésztát felgöngyöljük, felvágjuk, zsírozott tepsiben eg... |
2011-01-14 22:04:33 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetés után kezdődhet a lisztezett szalvétán a nyújtás-húzás. Ettől kezdve azonos az elkészítési mód a réteslappal. Rövid ideig tartó szikkadás után olajjal - a gyümölcsös réteseket olvasztott vajjal - meglocsoljuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd elterítjük rajta a tej, tejszín, reszelt citromhéj, cukor, mazsola, őrölt mák és gyalult tök felfőzött és kihűtött keverékét, vége... |
|
2011-01-14 21:02:47 |
|
|
|
|
|
|
... közepén még félbehajtom. Folpackba csomagolom és hűtőben pihentetem egy órán át. A nyújtást és a hajtogatásokat még kétszer megismétlem.Végül a tésztát ujjnyi vastagra nyújtom, megkenem olvasztott vajjal, majd egy szitán keresztül meghintem porcukorral és kakaóporral. A mennyisége ízlés szerint lehet, én annyit szórok rá, hogy a tészta ne látszódjék alatta.
Feltekerem mint a ... |
2011-01-14 20:55:47 |
|
|
|
|
|
|
... cukor, 2 dl tejföl, 5 dkg mazsola, 4 dkg zsemlemorzsa.
A darált mandulát elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, a tejföllel, majd a keményre felvert tojáshabbal. A réteslapokat olvasztott vajjal meglocsoljuk, zsemlemorzsával meghintjük, elosztjuk rajta a mandulás keveréket, megszórjuk a megmosott mazsolával. Feltekerjük, és megsütjük. Vaníliával ízesített meleg tejet kínálu... |
|
2011-01-14 19:59:02 |
|
|
|
|
|
|
...portugál !
150gr liszt
1 teáskanál sütőpor
75gr cukrot
1 tojás
125ml tej
25gr vaj, olvasztott
2 körte apróra vágva
2 evőkanál mazsola
elkészitése:
a hozzávalókat kikeverem s a formába megsütöm 200 fokon 20 perc alatt.
... |
|
2011-01-14 12:06:17 |
|
|
|
|
|
|
... tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele, a lecsöpögtetett g... |
2011-01-13 22:47:17 |
|
|
|
|
|
|
... kávélikőr
A birskrémhez: 35 dkg birsalma, 15 dkg cukor, 2 tasak vaníliás pudingpor, 2-2 dl édes fehérbor és citromlé, fahéj, szegfűszeg
A csokikrémhez: 3 dl tejszín, 6 dkg olvasztott csokoládé, 1 dkg zselatin
A tejszínkrémhez: 3 dl tejszín, 1 dkg zselatinpor
A birskrémhez a meghámozott, apróra vágott birskockákat a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, megfőz... |
2011-01-13 22:42:29 |
|
|
|
|
|
|
Habosra keverünk 4 tojás sárgáját 18 deka cukorral, késhegynyi sóval meg késhegynyi szódabikarbónával, majd hozzáadunk 12 deka olvasztott margarint meg 10 deka lisztet. Alaposan kikeverjük, végül óvatosan közékeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét is. Kizsírozott, kilisztezett kisebb tepsibe öntjük, és belenyomkodunk 6 megtisztított, vékony cikkekre vágott almát. A forró ... |
2011-01-13 22:39:18 |
|
|
|
|
|
|
... csomag vanília pudingból és 1/2 liter tejből sűrű pudingot főzök, hagyom hűlni. 15 dkg cukrot 1 Rámával kikeverem, és a kihűlt pudinghoz adom, majd ezt a tésztára simítom. A tetejére olvasztott csokit folyatok.
Ananászos tiramisu
Hozzávalók: 1 ananász (cc 1,4 kg, jó helyette a konzerv is), 3 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg kristálycukor, 8 babapiskóta, 6 evőkanál ananászlé... |
2011-01-13 22:29:07 |
|
|
|
|
|
|
... rostélyon.... |
2011-01-13 22:03:55 |
|
|
|
|