Belépés
Illegális bevándorlás - Szerződést bontott az osztrák kormány több civil szervezettel
... nyújtani.
A Zöldek kezdeményezésére létrehoznak egy független szakértőkből álló minőségügyi tanácsot is, amelynek tevékenységét az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és az osztrák ombudsmani hivatal is segíti majd; ennek feladata az lesz, hogy biztosítsa a jogi tanácsadás függetlenségét.
A civil szervezetek aláírásgyűjtéssel tiltakoznak a döntés ellen. Több mint neg...
2020-03-05 13:32:19
Ismét Emily O'Reilly-t választotta ombudsmannak a Európai Parlament
... meg szerdán. A korábban újságíróként dolgozó szakember az első európai ombudsmanná választása (2013) előtt Írországban volt az állampolgári jogok biztosa tíz éven át.
Az európai ombudsmani tisztségért öten szálltak versenybe, a másik négy jelölt között volt Nils Muiznieks, az Európa Tanács volt lettországi emberi jogi biztosa, Cecilia Wikström volt svéd EP-képviselő, Julia La...
2019-12-18 14:01:21
Ombudsman: nem megfelelően biztosított a kórházban kezelt gyerekek oktatása
... nevelési igényű tanulóké az óvodásoké - egyszerűen nem tud hozzáférni az oktatáshoz, és nincs külön, sajátos pedagógiai és egészségügyi ismereteket átadó kórházpedagógusi képzés.
Az ombudsmani jelentés szerint a szabályozás rugalmatlansága, illetve hiányosságai oda vezetnek, hogy az érintett tanulók oktatása nem vagy nem a jogszabályban meghatározott módon történik meg.
...
2019-12-03 11:51:44
Öten pályáznak az európai uniós ombudsmani tisztségre
...
A tájékoztatás szerint a másik négy jelölt Nils Muiznieks, az Európa Tanács volt lett emberi jogi biztosa, Cecilia Wikström volt svéd EP-képviselő, Julia Laffranque észt bíró és Giuseppe Fortunato, az olasz Campania régió ombudsmanja.
Az induláshoz legkevesebb negyven EP-képviselő támogatására volt szükség minimum két tagállamból.
A jelölteket december 3-án hallgatj...
2019-10-23 13:21:21
Magyarázatot kért a romániai ombudsman az egészségügyi minisztériumtól egy mulasztás miatt
... kérte számon a tárcán a mulasztást.
"Romániában nem alkalmazzák a törvényeket. Ez a jogszabály az egyik leglátványosabb példa erre" - fogalmazott Molnár Zsolt. Hozzátette, hogy az ombudsmani hivatal 30 napon belül választ vár a beadványra. Ha a minisztérium nem ad kielégítő magyarázatot a mulasztásra, akkor a nép ügyvédjének hivatala egy ajánlásban felszólítja a tárcát, hogy ...
2019-09-17 16:51:56
Krónika 4. rész (határozathozatalok)
... beszámolóját

Az Országgyűlés egyhangúlag, 184 igen szavazattal elfogadta az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2017-es és 2018-as tevékenységéről szóló beszámolókat.
Az ombudsmani hivatal a gyermekek, a fogyatékossággal élők és a leginkább veszélyeztetett társadalmi csoportok jogainak védelme mellett foglalkozik a szociális jogokkal, a nemzetiségek jogai...
2019-07-12 12:51:36
Magyar politikust javasol ombudsmannak a román jobbközép ellenzék
... összeesküvés, ami számomra elfogadhatatlan" - mondta Eckstein-Kovács Péter egy tavalyi kormányellenes tüntetésen. A volt szenátor Facebook-oldalán köszönte meg, hogy az ellenzék őt javasolta az ombudsmani hivatal élére, fontosnak nevezve, hogy összefogás alakuljon ki a politika "jó oldalán".
A Nép ügyvédjének mandátuma öt évre szól, kinevezéséről a kétkamarás román parlament ...
2019-05-29 13:24:59
Nyomoz a rendőrség a mozsgói szociális otthonban történt bántalmazás ügyében
... szervezethez még 2018 tavaszán, hogy bántalmazzák a mozsgói otthon lakóit, és ezt videofelvétel is bizonyítja.
Az üggyel kapcsolatban négy hónappal később, 2018 augusztusában az ombudsmani hivatal is helyszíni vizsgálatot folytatott, jelentését idén április 4-én hozta nyilvánosságra.
Fülöp Attila korábban jelezte, a panaszbeadványban megfogalmazottakat - az életkörülmény...
2019-04-24 20:46:35
Az Alkotmánybírósághoz fordult az ombudsman az OBT működése ügyében
... értelmezés szerint viszont nem követelmény a működéséhez, illetve a határozatképességéhez, hogy e testületben valamennyi bírósági szint képviselete biztosított legyen - írták.
Az ombudsmani hivatal azt közölte: az alapjogi biztos hatásköre - a hatalmi ágak elválasztásának elvéből, illetve a bírói függetlenség alkotmányos követelményéből következően - nem terjed ki a bíróságok...
2019-03-21 12:11:47
Ombudsman: egyértelműsíteni kell a várandósgondozásról szóló rendeletet
... meg a várandósgondozásról szóló rendelet és az alapellátási törvény pontosítását, egyértelműsítését.
Ezeken kívül a miniszter lépjen fel annak garantálására, hogy a védőnők az ombudsmani jelentésben foglalt szempontok szerint végezzék a várandósgondozási munkájukat, ha pedig szükségesnek látja, akkor a tárca vezetője fontolja meg a hatályos védőnői szakfelügyeleti iránymutat...
2018-09-07 14:03:25
1 2 3 ....18 19 ..28 29 ..36 37 38 
Címkék: Ismét Emily, Európai Parlament, ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, Nils Muiznieks, Európa Tanács, Cecilia Wikström, Julia La, Julia Laffranque, Giuseppe Fortunato, Molnár Zsolt, Eckstein-Kovács Péter, Fülöp Attila, osztrák kormány, kórházban kezelt, európai uniós, romániai ombudsman, egészségügyi minisztériumtól, mulasztás miatt, román jobbközép, mozsgói szociális, független szakértőkből, osztrák ombudsmani, jogi tanácsadás, civil szervezetek, döntés ellen, korábban újságíróként, első európai, állampolgári jogok, európai ombudsmani, másik négy, ombudsmani jelentés, szabályozás rugalmatlansága, érintett tanulók, jogszabályban meghatározott, tájékoztatás szerint, olasz Campania, induláshoz legkevesebb, jelölteket december, egyik leglátványosabb, ombudsmani hivatal, ajánlásban felszólítja, alapvető jogok, fogyatékossággal élők, leginkább veszélyeztetett, szociális jogokkal, nemzetiségek jogai, tavalyi kormányellenes, volt szenátor, kétkamarás román, mozsgói otthon, üggyel kapcsolatban, alapjogi biztos,
© 2013 TVN.HU Kft.