Belépés
Ukrán válság - Három ukrán katona vesztette életét, köztük egy katonaorvos mentés közben a Donyec-medencében
... nyilvánosságot fog kapni, és a válasz a lehető legkeményebb lesz" - fejezte ki meggyőződését a miniszter.
A donyecki szakadárok DAN hírügynöksége arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg hétfő este tíz, 120 milliméter kaliberű aknavető-lövedéket lőtt ki az általuk ellenőrzött terület déli részén lévő Kominternovo falu térségére. Áldozatokról, veszteségekről, károkról nem szá...
2020-07-14 17:42:46
Szíria - Aknára futott egy orosz-török járőrkonvoj Idlíben, sebesültek
... Rosszija 24 orosz hírcsatorna szerint az orosz sérülteket a hmejmími orosz légi támaszpontra szállították, ahol orvosi ellátásban részesültek. Az orosz parancsnokság a török és a szíriai hadsereg segítségével vizsgálatot indított annak a megállapítására, hogy a támadásért melyik fegyveres csoportot terheli a felelősség.
Moszkva és Ankara egymással szembenálló feleket támogat ...
2020-07-14 12:22:14
Putyin: Moszkva és Kijev viszonya nem a Krím elcsatolása miatt romlott meg
... ellentétessé váltak, és elváltunk. És csak ezt követően lett ismét a Krím Oroszország része, nem pedig fordítva" - tette hozzá.
Az 1954 óta Ukrajnához tartozó Krímet a 2014-ben az orosz hadsereg biztosítása mellett megtartott helyi népszavazás eredményére hivatkozva csatolták Oroszországhoz. Az ENSZ-tagállamok túlnyomó többsége nem ismeri el ennek a lépésnek a legitimitását.|...
2020-07-12 18:32:31
Koronavírus - Orosz hadsereg: a tesztelt vakcina immunitást alakított ki
...
A tárca tájékoztatása szerint az orosz hadsereg és a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) által folytatott klinikai teszt a befejező stádiumához érkezett. A szakemberek megállapították, hogy a vakcina bevitele az önkéntesek mindkét csoportjánál immunreakciót váltott ki. A kísérlet részvevőinek egészségi állapota jó, panaszmentes, nem k...
2020-07-10 10:52:32
Önálló szankciókat vezetett be a brit kormány orosz, szaúdi és mianmari állampolgárokkal szemben emberi jogi vi
... tilalmat, de a szankciós listán szerepel Mohamed el-Otaibi is, aki a Hasogdzsi-gyilkosság idején Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulja volt.
A brit kormány szankciókkal sújtotta a mianmari hadsereg vezérkari főnökét és helyettesét is, mivel Nagy-Britannia szerint őket terheli a végső felelősség a muszlim rohingja kisebbség ellen elkövetett atrocitásokért.
London ugyancsak b...
2020-07-06 21:02:54
Koronavírus - Katonai lap: nem észleltek mellékhatásokat az orosz vakcinateszt önkéntesein
... közérzete jó. A felgyorsított hatású vakcina második komponensét a kísérlet részvevői három héttel az első oltás után kapják meg.

A fertőzés megelőzését szolgáló vakcinát az orosz hadsereg és a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) közösen teszteli.
Oroszországban az igazolt koronavírus-fertőzések száma az elmúlt nap alatt 6...
2020-06-29 12:01:21
Putyin: a náci német haderő legyőzésében döntő szerepe volt a Vörös Hadseregnek
... számára, amely meghatározta az egész második világháború kimenetelét" - mondta az orosz elnök.
Putyin szerint elképzelhetetlen, milyen lett volna a világ, ha nem kel védelmére a Vörös Hadsereg, amely "pótolhatatlan árat fizetett Európa szabadságáért". Az orosz elnök egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy Moszkva nyitott a párbeszédre és az együttműködésre egy közös biztonsági ren...
2020-06-24 11:51:26
Koronavírus - Oroszországban meghaladta a félmilliót az igazolt Covid-19-fertőzések száma
... visszatért rendes praxisához.
A súlyosan megromlott járványhelyzet enyhítésére az első fővárosi orvoscsoport május 20-án érkezett Dagesztánba. Az észak-kaukázusi köztársaságban az orosz hadsereg két tábori kórházat alakított ki és három állandó egészségügyi központ építésébe fogott bele.
Dagesztánban csütörtökre az ismertté vált esetek száma 97-tel 6272-re, a gyógyultak...
2020-06-11 12:22:05
Líbia - Török külügyminiszter: Egyiptom új béketerve "halva született"
... ellen, ám az egységkormánynak nyújtott török segítség lehetővé tette a hatalmi erőegyensúly megváltozását az országban. Ennek nyomán a Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök vezette kormány hadserege a múlt héten kiszorította a Haftar erőita főváros térségéből, erőfölénybe kerülve a Líbia keleti és déli részét ellenőrzése alatt tartó csapatokkal szemben.
Líbiában Moammer Kadhafi ...
2020-06-10 19:23:27
Koronavírus - Civileken is teszteli vakcináját az orosz hadsereg
...
A tárca szerint az első ötvenfős, katonákból álló önkéntescsoport június 4. és 9. között kezdte meg a tesztelést megelőző kéthetes kórházi karantént. Kedden a civil önkénteseket is elhelyezték a Nyikolaj Burdenko katonai klinikán.
Szergej Sojgu védelmi miniszter május 26-án azt ígérte Vlagyimir Putyin elnöknek, hogy a vakcina klinikai tesztelése július végére zárul le. A...
2020-06-10 11:33:00
1 2 3 ................................198 199 ................298 299 ................396 397 398 
Címkék: Vörös Hadseregnek, Krím Oroszország, Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi, Mikrobiológiai Kutatóintézet, Vörös Hadsereg, Líbiában Moammer Kadhafi, Nyikolaj Burdenko, Szergej Sojgu, Vlagyimir Putyin, katonaorvos mentés, orosz-török járőrkonvoj, tesztelt vakcina, brit kormány, orosz vakcinateszt, náci német, orosz hadsereg, lehető legkeményebb, donyecki szakadárok, ukrán hadsereg, általuk ellenőrzött, orosz sérülteket, hmejmími orosz, orosz parancsnokság, szíriai hadsereg, támadásért melyik, tárca tájékoztatása, befejező stádiumához, szakemberek megállapították, vakcina bevitele, önkéntesek mindkét, kísérlet részvevőinek, szankciós listán, mianmari hadsereg, végső felelősség, muszlim rohingja, felgyorsított hatású, kísérlet részvevői, első oltás, fertőzés megelőzését, egész második, orosz elnök, közös biztonsági, súlyosan megromlott, első fővárosi, észak-kaukázusi köztársaságban, ismertté vált, egységkormánynak nyújtott, hatalmi erőegyensúly, múlt héten, tárca szerint, első ötvenfős,
© 2013 TVN.HU Kft.