Belépés
Szíria - Török alelnök: Ankara nem enged a fenyegetéseknek a kurd milíciák elleni hadműveletet illetően
... Azázban, illetve az intézmény pedagóguskara Afrínban.
Az amerikai elnök hivatala vasárnap este először azt közölte, hogy "nem bonyolódik bele" a várható török hadműveletbe. Az amerikai katonák hétfőn meg is kezdték a kivonulást Szíria északkeleti vidékeiről. Hétfőn Donald Trump azonban már gazdasága teljes tönkretételével és megsemmisítésével fenyegette meg Törökországot, ame...
2019-10-08 17:11:38
Az amerikai elnök a gazdasága tönkretételével fenyegeti Törökországot
... közleményben jelentette be, hogy nem támogatja a várható török hadműveleteket Észak-Szíriában, és - ahogyan Stephanie Grisham szóvivőnő fogalmazott - "nem is bonyolódik bele". Az amerikai katonák hétfőn meg is kezdték a kivonulást Szíria északkeleti vidékeiről.
Törökország a hét végén csapatokat és fegyvereket vont össze a Szíriával szomszédos határra azt követően, hogy Recep...
2019-10-07 19:42:06
A vértanúk emlékezete
... visszatérésre, utoljára 1849 januárjában. A kortársak azonban meglepve tapasztalhatták, hogy a cs. kir. fővezér a képviselőket viszonylag rövid igazoló eljárás után szabadon bocsátotta, a katonákra viszont súlyos büntetéseket rótt ki a pesti Központi Katonai Vizsgálóbizottmány.

A vádlottaknál két határnapot vettek figyelembe. Egyrészt 1848. október 3-át, tehát annak a k...
2019-10-06 09:50:58
Úzvölgyi katonatemető - Október végére halasztották a román-magyar szakértői egyeztetéseket
... magyar Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka július végén a Tusványoson szervezett pódiumbeszélgetésen olyan dokumentumokat mutatott be, amelyek tanúsítják, hogy a románnak tekintett katonák sem valamennyien románok. Közül öten a magyar hadseregben szolgáltak, egy korábbi kutatás pedig további egy katonáról megállapította, hogy az orosz hadseregben szolgált.
Darmanesti ö...
2019-10-03 18:48:48
Ukrán válság - Ismertette az ukrán védelmi tárca a Donyec-medencei csapatszétválasztás menetét
... kilométerre vonják hátrébb csapataikat. A szétválasztás alapfeltétele, hogy a kijelölt területen legalább hét napig a felek betartsák a tűzszünetet.
A szétválasztás első szakaszában a katonákat vonják hátrébb, a második szakaszban pedig a műszaki építmények lebontása és a terület aknamentesítése következik. A tárca emlékeztetett arra, hogy a Luhanszk megyei Sztanicja Luhansz...
2019-10-02 20:23:16
Benkő Tibor: a honvédelem össztársadalmi ügy
... haderőfejlesztés, "nem háborúra készülünk, hanem a béke megőrzésére, fenntartására" - hangsúlyozta.
Magyarországnak szüksége van erős, ütőképes, a hazája iránt elkötelezett, lojális katonákból álló, jól felszerelt honvédségre - ismertette a kormány álláspontját Benkő Tibor.
A területi védelmi igazgatásról szólva hibának nevezte, hogy a sorkatonai szolgálattal együtt a ha...
2019-09-23 16:11:44
Putyin: Moszkva különleges jelentőséget tulajdonít az Izraellel zajló biztonsági együttműködésnek
... mind Izrael megtapasztalta, mi az a terrorizmus.
Netanjahu, aki a nap folyamán korábban az orosz védelmi minisztérium vezetésével találkozott, szintén méltatta az orosz és az izraeli katonák közötti együttműködés jelentőségét. Mint mondta, a Putyinnal kialakított személyes viszonya segített megakadályozni a két ország katonái közötti súrlódásokat és összeütközéseket.
"F...
2019-09-12 20:41:54
Benkő: a legfontosabb érték a béke és a biztonság
... legszentebb név a honvéd-nevezet, hiszen "a hon védelmezői akár életüket is hajlandóak a nemzet szabadságáért, függetlenségéért, boldogulásáért feláldozni". Ez az eszme ma is ott van a magyar katonák körében, hiszen esküjükkel vállalják ezt hazájuk, népük boldogulásáért - tette hozzá.
Kijelentette: a Magyar Honvédség elsődleges feladata, hogy megőrizze a békét, függetlenséget...
2019-09-12 16:22:01
Orosz-ukrán fogolycsere - Zelenszkij: ez volt az első lépés az összes ukrán fogoly kiszabadításához
... Karpjukot és Klihet 2016-ban ítélte egy grozniji bíróság 22 és fél, illetve 20 évi fegyházbüntetésre azzal a váddal, hogy 1994-1995-ben harci tevékenységben vette...
2019-09-07 16:31:58
Moszkva: Varsó ostoba helyzetbe hozta magát
... Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke az évfordulóval kapcsolatban azt mondta, hogy a lengyel vezetés az esemény átpolitizálásával a Lengyelország felszabadításáért elesett szovjet katonák és tisztek emlékét csúfolta meg azzal, hogy nem hívta meg Putyint.
"A szatellitországok természetesen tetszeni és szolgálni akarnak azoknak, akik a szárnyaik alá vették őket, és e...
2019-09-01 18:41:39
1 2 3 .....................135 136 ...........203 204 ...........269 270 271 
Címkék: Benkő Tibor, Hétfőn Donald Trump, Stephanie Grisham, Központi Katonai Vizsgálóbizottmány, Hadtörténeti Intézet, Sztanicja Luhansz, Magyar Honvédség, kurd milíciák, amerikai elnök, gazdasága tönkretételével, vértanúk emlékezete, román-magyar szakértői, ukrán védelmi, honvédelem össztársadalmi, legfontosabb érték, első lépés, összes ukrán, intézmény pedagóguskara, várható török, amerikai katonák, kivonulást Szíria, kortársak azonban, képviselőket viszonylag, katonákra viszont, pesti Központi, románnak tekintett, magyar hadseregben, korábbi kutatás, katonáról megállapította, orosz hadseregben, szétválasztás alapfeltétele, kijelölt területen, felek betartsák, szétválasztás első, katonákat vonják, második szakaszban, műszaki építmények, terület aknamentesítése, tárca emlékeztetett, béke megőrzésére, hazája iránt, kormány álláspontját, területi védelmi, sorkatonai szolgálattal, orosz védelmi, izraeli katonák, nemzet szabadságáért, magyar katonák, grozniji bíróság, orosz parlament, évfordulóval kapcsolatban,
© 2013 TVN.HU Kft.