Belépés
Washington felszólította Moszkvát: ne használja fel az elfogott ukrán haditengerészeket politikai játszmáikhoz
... letartóztatásukat április 24-ig, a többiek ügyében is várhatóan hasonló döntés születik majd.
A bíróság elutasította a vádlottaknak azt a kérését, hogy kezeljék őket hadifogolyként, és állítsák katonai bíróság elé, az orosz hatóságok jogértelmezése szerint ugyanis az ukránok nem tekinthetők hadifoglyoknak, mivel Oroszország és Ukrajna között nincs hadiállapot.
2018. nov...
2019-01-15 20:02:43
Kercsi incidens - Meghosszabbította a moszkvai bíróság az ukrán tengerészek előzetes letartóztatását
... kémelhárítók ügyét kedden zárt ajtók mögött tárgyalta Moszkva Lefortovo kerületének bírósága. A testület elutasította a vádlottaknak azt a kérését, hogy kezeljék hadifogolynak és állítsák katonai bíróság elé őket, az orosz hatóságok jégértelmezése szerint ugyanis az ukránok nem tekinthetők hadifoglyoknak, mivel Oroszország és Ukrajna között nincs hadiállapot.
Kijev szerint az...
2019-01-15 15:32:06
Lavrov: a Kuril-szigetek feletti orosz szuverenitás nem lehet vita tárgya
... hovatartozása ügyében fennálló területi vita. Az 1956-os közös nyilatkozatban Moszkva ígéretet tett két sziget visszaadására, ha több feltételét teljesítik, köztük azt, hogy Tokió nem lép katonai szövetségre. Az orosz álláspont szerint - amelynek Lavrov hétfőn ismételten hangot adott - az 1960-ban megkötött japán-amerikai biztonsági egyezmény ennek akadályát jelenti.
A sziget...
2019-01-14 15:42:43
A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet támogatja a Novicsok betiltását
... Nolke.
2018. március 4-én Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija súlyos mérgezéses tünetekkel került az angliai Salisbury városának kórházába. A férfi korábban az orosz katonai hírszerzés ezredese volt, s tíz éven át dolgozott a brit külső hírszerzésnek. A volt kettős ügynök és lánya kórházi kezelést követően felépültek, jelenleg ismeretlen helyen ...
2019-01-14 15:42:17
Japán külügyminiszter: júniusban tokiói látogatásra várják Putyint
... hovatartozása ügyében fennálló területi vita. Az 1956-os közös nyilatkozatban Moszkva ígéretet tett két sziget visszaadására, ha több feltételét teljesítik, köztük azt, hogy Tokió nem lép katonai szövetségre. Az orosz álláspont szerint a japán-amerikai biztonsági egyezmény ennek akadályát jelenti.
A szigeteket a második világháború végén foglalta el a Szovjetunió, és Oroszor...
2019-01-14 12:51:30
Visszaküldte a Navalnij elleni keresletet a bíróság az orosz nemzeti gárda parancsnokának
... hogy a Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat decemberi sajtóértesülések szerint eljárást indított a Druzsba Narodov ellen. Az RBK című gazdasági napilap úgy értesült, hogy a szolgálat a katonai ügyészséggel közösen augusztus óta vizsgálódott a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kezdeményezésére. A gyanú szerint a húsüzem túlszámlázta a gárdának szállított virslit, szafaládét ...
2019-01-13 17:59:46
Tisztelet a Hősöknek!
TISZTELET A HŐSÖKNEK!


1943. január 12-én kedd délelőtt a Magyar Hadsereg katonái mínusz 35-40 fokos szörnyű hidegben, minden tekinte...
2019-01-12 13:15:45
A hivatalos nyomozás Hodorkovszkij sajtóközpontját okolja három orosz újságíró közép-afrikai haláláért
... kampányba. Az ellenzéki lapok által Vlagyimir Putyin barátjaként emlegetett férfit többször összefüggésbe hozták az egyebek között állítólag Szíriában és Délkelet-Ukrajnában is aktív Wagner katonai magánvállalkozással.
Pénteken a szintén a Prigozsin-érdekeltségű FAN hírügynökség fordult az SZK-hoz azzal a kéréssel, hogy adjon tájékoztatást a Közép-Afrikában meggyilkolt újságí...
2019-01-11 16:21:50
Szíria - Ankara: a kurd milícia elleni török hadművelet nem függ az amerikai csapatkivonástól
... emlékeztetett arra: Donald Trump amerikai elnök decemberben azután jelentette be, hogy kivonja Szíriából a mintegy 2000 ott állomásozó amerikai katonát, miután Törökország közölte, hogy hamarosan katonai beavatkozást indít Északkelet-Szíriában. A területet az Ankara által terrorszervezetnek tartott Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia tartja ellenőrzése alatt.
A török külüg...
2019-01-10 12:04:09
Szíria - Moszkva nem hisz a teljes amerikai csapatkivonásban
... és arra törekszik, hogy mindenhol jelen legyen és a kérdéseket kizárólag az ő feltételei szerint oldják meg - az Egyesült Államok fizikailag, maradéktalanul és vitathatatlanul elhagyja katonai értelemben Szíriát" - idézte a diplomata szavait a TASZSZ orosz hírügynökség.
Rjabkov közölte, hogy "a szíriai téma több aspektusáról" hamarosan újabb orosz-amerikai egyeztetés lesz, bá...
2019-01-09 10:02:46
1 2 3 .............316 317 ......474 475 .......631 632 633 
Címkék: Vegyifegyver-tilalmi Szervezet, Moszkva Lefortovo, Szergej Szkripal, Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat, Druzsba Narodov, Szövetségi Biztonsági Szolgálat, TISZTELET HŐSÖKNEK, Magyar Hadsereg, Vlagyimir Putyin, Prigozsin-érdekeltségű FAN, Donald Trump, Népvédelmi Egységek, Egyesült Államok, elfogott ukrán, moszkvai bíróság, ukrán tengerészek, orosz nemzeti, hivatalos nyomozás, kurd milícia, amerikai csapatkivonástól, teljes amerikai, többiek ügyében, bíróság elutasította, orosz hatóságok, testület elutasította, 1956-os közös, orosz álláspont, 1960-ban megkötött, angliai Salisbury, férfi korábban, orosz katonai, brit külső, volt kettős, japán-amerikai biztonsági, második világháború, katonai ügyészséggel, gyanú szerint, húsüzem túlszámlázta, gárdának szállított, ellenzéki lapok, egyebek között, mintegy 2000, török külüg, kérdéseket kizárólag, diplomata szavait, szíriai téma, csapatkivonásban, csapatkivonástól, sajtóértesülések, kezdeményezésére, külügyminiszter, sajtóközpontját, letartóztatását,
© 2013 TVN.HU Kft.