Belépés
Helyére emelték az orosz hadsereg főtemplomának 80 tonnás központi kupoláját
... 75 méter.
A templom felépítésének tervét a moszkvai katonai tárca vezetője, Szergej Sojgu hadseregtábornok tavaly szeptemberben hozta nyilvánosságra. Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője december végén közölte, hogy a szentély építéséhez fel fogják használni a Wehrmachttól zsákmányolt és mai napig raktározott fegyvereket is.
A régi ellenség fegyv...
2019-11-15 19:01:41
Ankara: török-amerika vizsgálat indult az orosz Sz-400-as és az amerikai F-35-ös kölcsönhatásának kivizsgálásár
... amerikai kérésre a NATO nem veszt részt. Egyúttal rámutatott: Törökországnak nem szükséges majd integrálnia az orosz rendszert az észak-atlanti katonai szövetség keretében már meglévő légvédelmi rendszerébe, ugyanis az Sz-400-asok önállóan is használhatók.
A szóvivő megerősítve Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki kijelentését azt mondta: szó sem lehet arról, hogy Törö...
2019-11-15 18:52:03
A török elnök kizárta, hogy országa lemond az orosz légvédelmi rendszerről az amerikaiért
... nyilatkozta: Törökország szuverén jogai korlátozásának tekinti és helyteleníti azt a javaslatot, amely szerint az amerikai Patriot megvásárlásakor teljesen számolja fel a már leszállított orosz légvédelmi rendszert.
A török államfő hozzátette: Donald Trump amerikai elnöknek is megmondta, hogy Ankara kész Patriotot vásárolni, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy védelmi "forrásaik" d...
2019-11-14 22:27:22
Amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó: a NATO-ban nincs helyük orosz fegyverrendszereknek
... Donald Trump amerikai elnök ezt világosan közölni fogja Recep Tayyip Erdogan török államfővel, aki a héten Washington vendége lesz.
A négy rakéta alrendszerből álló Sz-400-as orosz légvédelmi rakétarendszert még az 1990-es években fejlesztettek ki. Törökország ilyenek megvásárlásáról kötött szerződést Moszkvával, és júliusban megkapta az első szállítmányt, de még nem aktivál...
2019-11-10 20:31:56
Úzvölgyi katonatemető - A helyszínen tájékozódtak a román, a magyar, az orosz és a német hadisírgondozók
...
A tanácskozás után Kovács Vilmos ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézetének és Múzeumának a parancsnoka az MTI-nek telefonon elmondta: a román és a magyar hadisírgondozó hivatal illetékeseinek júniusi megbeszélése óta semmilyen előrelépés nem történt a temető helyzetének rendezése ügyében.
Az ezredes a temetőben történt kegyeletsértő állapot megszünteté...
2019-11-06 14:22:22
Befejeződött az Ankarának szánt orosz Sz-400-as légvédelmi rakétaütegek leszállítása
... fegyvereladási üzlete Oroszország és egy NATO-tagország között, amely miatt az Egyesült Államok kizárta Törökországot az F-35-ös vadászgép-fejlesztési programjából.
Hulusi Akar török védelmi miniszter csütörtökön közölte, hogy az Sz-400-asok rendszerbe állítását jövő tavaszig fogják előkészíteni.
Mihejev beszámolt arról is, hogy a Roszoboronoekszport Indiában megnyitotta...
2019-11-01 12:21:55
Török offenzíva - Sojgu: az összes kurd alegység kivonult a biztonsági övezetből
... területről, ahol biztonsági folyosót kell létrehozni, határidő előtt befejeződött. A szíriai határőrség és a mi katonai rendőrségünk vonult be oda" - jelentette ki Sojgu a David Tonoján örmény védelmi miniszterrel folytatott tárgyalásán.
Az orosz védelmi minisztérium szerint kedden egy robbanószerkezet lépett működésbe Szíriában az orosz katonai rendészet egy páncélozott járm...
2019-10-29 17:55:20
Benkő: a hon védelmére mindenkinek késznek kell lennie
...
Benkő Tibor a Honvédelem és haderőfejlesztés - honvédelem és államigazgatás kapcsolata címmel tartott előadásában elmondta: minden megyébe elmegy, és minden védelmi bizottság előtt számot ad arról, hogy mi is az a honvédelmi és haderőfejlesztési program, amelyhez hozzáfogtak, amelynek végrehajtása elengedhetetlen.
Kiemelte: Magyarországon szerencsére nem mindennapos a ka...
2019-10-29 12:34:52
Lengyel szakértők idén másodszor vizsgálják Lech Kaczynski néhai elnök lezuhant gépét
... és felesége, Maria.
Lengyel részről az elmúlt években többször is elhangzott hivatalosan, hogy a gép fedélzetén robbanás történt. Egyebek között erre az eredményre jutott a varsói védelmi tárca bizottságának vizsgálata.
Az orosz álláspont szerint a kétoldalú kormányközi bizottság az ügy kivizsgálásáról készített 2011-es jelentésében a katasztrófáért a repülőgép pilótáit ...
2019-10-28 15:11:53
Török offenzíva - Cavusoglu: még nem vonultak ki teljesen a "terroristák" Észak-Szíriában a határ menti sávból
... nevű kurd-arab fegyveres koalíció szóvivője még aznap megerősítette: a kivonulást a kurdok a fegyvernyugvásról szóló megállapodás részeként hajtották végre.
Egy héttel később a török védelmi minisztérium vasárnap arról tájékoztatott, hogy az YPG "terroristái" tüzet nyitottak felderítést, valamint megfigyelést végző török katonákra Rász el-Ain térségében, és az incidensben egy...
2019-10-28 15:01:56
1 2 3 ..................121 122 .........181 182 .........241 242 243 
Címkék: Lech Kaczynski, Szergej Sojgu, Igor Konasenkov, Recep Tayyip Erdogan, Donald Trump, Kovács Vilmos, Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézetének, Egyesült Államok, Hulusi Akar, Roszoboronoekszport Indiában, David Tonoján, Benkő Tibor, orosz hadsereg, orosz Sz-400-as, amerikai F-35-ös, török elnök, orosz légvédelmi, helyszínen tájékozódtak, német hadisírgondozók, összes kurd, biztonsági övezetből, határ menti, templom felépítésének, moszkvai katonai, védelmi minisztérium, szentély építéséhez, régi ellenség, orosz rendszert, észak-atlanti katonai, szóvivő megerősítve, amerikai Patriot, török államfő, héten Washington, négy rakéta, 1990-es években, első szállítmányt, tanácskozás után, magyar hadisírgondozó, temető helyzetének, temetőben történt, szíriai határőrség, orosz védelmi, robbanószerkezet lépett, orosz katonai, páncélozott járm, elmúlt években, eredményre jutott, varsói védelmi, orosz álláspont, kétoldalú kormányközi, repülőgép pilótáit, fegyvernyugvásról szóló, héttel később, török védelmi,
© 2013 TVN.HU Kft.