Belépés
Megérkezett Törökországba az orosz légvédelmi rendszer alkatrészeinek újabb szállítmánya
... folytatódik, a rendszert a tervek szerint 2020 áprilisára hozzák működésbe.
Az Oroszország és a NATO-tag Törökország közötti üzlet az utóbbi hónapokban egyre feszültebbé tette a török-amerikai viszonyt, miután Washington attól tart, hogy az orosz technológia valódi célja adatgyűjtés a NATO katonai képességeiről.
Az amerikai elnöki hivatal júliusban leszögezte: az orosz l...
2019-09-15 13:29:02
Moszkva: Bolton leváltásától sem várható az orosz-amerikai viszony javulása
...
A diplomata szerint Moszkvában már hozzászoktak ahhoz, hogy az amerikai végrehajtó hatalom különböző szintjein számos betöltetlen munkakör van. Sajnálkozását kifejezve úgy vélte, hogy ez a hiátus nem járult hozzá a kapcsolatok normalizálódásához. Mint mondta, Moszkvának nincsenek illúziói és különösebb reményei Bolton távozásával kapcsolatban sem.
"Nem személyügyi döntés...
2019-09-11 12:01:47
Putyin: Moszkva nem telepít elsőként az INF-szerződésben betiltott rakétákat
... hangsúlyozta, hogy azok védelmi rendeltetésűek, japán tulajdonban vannak, Tomahawk típusú manőverező repülőgépek indítására pedig nem alkalmasak.
Hozzátette, hogy minden Japánba telepítendő amerikai rakétavédelmi rendszer Tokió ellenőrzése alatt áll majd. 2023-ban a tervek szerint két Aegis Ashore komplexumot helyeznek el az országban, ami negatív reagálást váltott ki Moszkv...
2019-09-05 15:22:25
Megkezdődött Törökországban az orosz légvédelmi rendszer leszállításának második üteme
... emlékeztetett: a leszállítás első üteme július 12. és 25. között lezárult.
Az Oroszország és a NATO-tag Törökország közötti üzlet az utóbbi hónapokban egyre feszültebbé tette a török-amerikai viszonyt, miután Washington attól tart, hogy az orosz technológia valódi célja adatgyűjtés a NATO katonai képességeiről.
Az amerikai elnöki hivatal júliusban leszögezte: az orosz lé...
2019-08-27 13:31:44
Lavrov: Moszkva sohasem fogja kérni, hogy vegyék vissza a G8 csoportba
... kizárták a Krím félsziget elcsatolása és a délkelet-ukrajnai orosz beavatkozás nyomán.
Oroszország visszavételét és a csoport nyolctagúvá való visszabővítésének gondolatát Donald Trump amerikai elnök immár második éve pedzegeti. Sajtóértesülések szerint ugyanakkor a G7 csoport biarritzi tanácskozásán Giuseppe Conte távozó olasz miniszterelnökön kívül senki sem támogatta az öt...
2019-08-26 15:01:48
Gulyás: 9 ezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok
... külpolitikai célja, hogy a világ vezető hatalmaival jó viszonyt ápoljon, és ez az év is bizonyítéka annak, hogy ez sikerül.
Orbán Viktor miniszterelnök idén tárgyalt már Donald Trump amerikai elnökkel Washingtonban, hétfőn Angela Merkel német kancellár látogatott Magyarországra, remélhetőleg Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is még idén sor kerülhet egy közvetlen találkozóra, é...
2019-08-23 13:52:05
Medvegyev: a Kuril-szigetek orosz föld
... a Szovjetunió.
Az 1956-os közös nyilatkozatban a Szovjetunió ígéretet tett két sziget visszaadására a békeszerződés megkötése után. 1960-ban azonban Moszkva, az akkor kötött japán-amerikai biztonsági egyezményre hivatkozva visszavonta ezt a fogadalmát, s közölte, hogy a területek visszaszolgáltatásának feltétele az idegen csapatok kivonása a szigetországból.
Abe Sindzó 2...
2019-08-02 10:21:55
Szakértő: érthető az amerikai aggodalom amiért a törökök orosz rakétavédelmi rendszert vásárolnak
...
A két ország között azután vált feszültté a viszony, hogy az Egyesült Államok kizárta a törököket az F-35-ös harci repülőgépek fejlesztési programjából, mert Törökország orosz gyártmányú Sz-400-as rakétavédelmi rendszereket vásárol.
A szakértő közölte: az Sz-400-as rendszert azért hozták létre, hogy felderítse a legkorszerűbb repülőgépeket.
Az F-35-ös vadászrepülő...
2019-07-21 21:22:49
Moszkva kész Szu-35-ös vadászgépeket szállítani Ankarának
... hogy álljon el ettől a "hibás" lépéstől, mert "gyógyíthatatlan sebeket ejt vele" stratégiai partnerségükön.
Washington szerint lehetetlenné teszi Törökország további részvételét az amerikai F-35-ös vadászbombázó gépek fejlesztési programjában, hogy orosz gyártmányú rakétavédelmi rendszereket vásárol. "Az F-35-ös nem fér meg egy orosz hírszerzési platformmal, amelyet arra fog...
2019-07-18 16:22:30
Törökország elítéli kizárását az amerikai F-35-ös programból
... képességeit - olvasható a közleményben.
A tárca emlékeztetett arra, hogy Ankara egy közös vizsgálóbizottság megalakítását javasolta a két rendszer összeférhetőségének ügyében, de az amerikai fél nem reagált a felvetésre. A török külügyminisztérium szerint ez nyilvánvalóan azt mutatja: az Egyesült Államokból hiányzik a jó szándék arra, hogy megoldják a kérdést.
Az amerika...
2019-07-18 11:11:09
1 2 3 .................53 54 .........80 81 ........105 106 107 
Címkék: Megérkezett Törökországba, Megkezdődött Törökországban, NATO-tag Törökország, Aegis Ashore, Donald Trump, Giuseppe Conte, Orbán Viktor, Angela Merkel, Vlagyimir Putyin, Egyesült Államok, Egyesült Államokból, orosz légvédelmi, orosz-amerikai viszony, amerikai aggodalom, törökök orosz, amerikai F-35-ös, tervek szerint, utóbbi hónapokban, török-amerikai viszonyt, orosz technológia, amerikai elnöki, diplomata szerint, amerikai végrehajtó, leszállítás első, délkelet-ukrajnai orosz, csoport nyolctagúvá, világ vezető, közvetlen találkozóra, 1956-os közös, békeszerződés megkötése, akkor kötött, idegen csapatok, szakértő közölte, legkorszerűbb repülőgépeket, orosz hírszerzési, tárca emlékeztetett, közös vizsgálóbizottság, miniszterelnökön, sajtóértesülések, gyógyíthatatlan, leszállításának, szigetországból, miniszterelnök, partnerségükön, rezsiutalványt, alkatrészeinek, törökországban, nyilatkozatban, magyarországra, rendeltetésűek, rakétavédelmi, legkorszerűbb, sajnálkozását, vadászgépeket, repülőgépeket,
© 2013 TVN.HU Kft.