Belépés
A lengyel pápa magyarok legjobb barátja
... lengyel népünk és Európa számára. Azután meg kell említenünk egy Erdélyből jött nagy királyt: Báthory Istvánt, aki Lengyelország egyik legnagyobb királya volt, de csak tíz évig uralkodott. Az oroszok nem szívesen emlékeznek rá, mivel győzni tudott, és a saját követelményeit szabta ki rájuk.
Íme, a történelemnek oly sok mozzanata eleven emlékezetemben, de ezeket nem mondom el ...
2020-05-26 20:27:32
Jaj, a legyőzöttnek! - Trianon, 1920. június 4.
... világháború és előzményei

Oroszország a XIX-XX. század fordulóján többször próbálkozott a háború kirobbantásával, de mindig sikerült diplomáciai úton elodázni.

Az oroszok célja az volt, hogy egy egységes szláv államot hozzanak létre Európában. E terv egyedüli akadályozója az Osztrák-Magyar Monarchia, főleg Magyarország volt. Az oroszok megtalálták szövetséges...
2020-05-08 20:00:30
Az amerikai hírszerzés csúcsvezetőjének jelölt politikus azt ígéri, hogy elfogulatlan lesz
... jelölésemet megszavazzák, az általam irányított hírszerzés döntéseit külső nyomás nem fogja érinteni, sem megváltoztatni".
Fontosnak tartotta hangsúlyozni azt is, hogy szerinte az oroszok beavatkoztak a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba, s ezt valószínűleg az idei választásokon is megkísérlik majd.
Ígéretet tett arra is, hogy hírszerzési igazgatóként "tűpontos...
2020-05-05 19:23:03
A dió és a diófa gyógyhatásairól (2)


A diófa mely részei gyógyhatásúak?
A válasz hosszú:
A dióbél, a dióolaj is. Továbbá a diólevél, a dióvirág, beleértve a barkavirágzatot is. A zöld dió, a rügy, a hajtás zöld héja és a diókopáncs, vagyis a dió levélen kívüli, többi zöld részei is. És a megfás...
2020-04-11 23:45:10
Légfegyveres Eb - Ezüstérmes a Péni István, Dénes Eszter puskás vegyespáros
... a legjobbak voltak, míg Sidiék a nyolcadik helyen zártak.
Az olimpiai kvótás Péninek és a 18 éves Dénesnek talán a lehető legnehezebb riválissal kellett megküzdenie a döntőben, az oroszok 2-es számú csapatát ugyanis a férfi egyéni versenyben háromszoros Eb-címvédő Vlagyimir Maszlenyikov és a 3x40 lövéses 50 méteres szám aktuális világbajnoka, Julija Karimova alkotta.
A s...
2020-02-28 17:32:16
Bronz érmes a Magyar női vízilabda csapat
... csapat, Bíró Attila időt kért, a megbeszélt figurát pedig Illés Anna vágta a hálóba, gyakorlatilag eldöntve ezzel a találkozót.
Az olimpiai kvalifikációs viadal egyetlen kvótáját az oroszok szerezték, akik a tokiói indulásukat már korábban bebiztosító spanyolokkal játszanak a 19 órakor kezdődő fináléban.
A magyar csapat március közepén a Triesztben sorra kerülő olimpiai ...
2020-01-25 19:51:57
Vízilabda Eb - Bronzérmes a magyar női válogatott
...
Bíró Attila együttese a szombati helyosztón 10-8-ra verte a legutóbbi kontinensviadalon első holland csapatot.
Az olimpiai kvalifikációs viadal egyetlen kvótáját az oroszok szerezték, akik a tokiói indulásukat már korábban bebiztosító spanyolokkal játszanak a 19 órakor kezdődő fináléban.
A magyar csapat március közepén a Triesztben sorra kerülő olimpiai kvalifikáció...
2020-01-25 18:53:03
Női kézilabda Eb - Nem igényel infrastrukturális beruházást a 2024-es torna
... van egy megfiatalított felnőtt férfi válogatott, amelynek jó néhány tagja most lépett először pályára világeseményen. Ehhez képest az olimpiai bajnok nem tudta legyőzni az együttest, az oroszokat pedig még soha nem verték meg világversenyen a magyarok - ideértve a Szovjetuniót is -, de most ez is sikerült.
"A végére elfogyott vagy a fizikai, vagy a mentális erő, de ez javítha...
2020-01-25 18:42:59
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Mindkét váltó döntős
... előtt jött fel a továbbjutást jelentő második helyre, de ezt később még visszavette a brit csapat. A magyarok Liu Shaoang révén tíz körrel a vége előtt jöttek fel ismét a második helyre az oroszok mögé.
A fokozódó tempót az ukránok után a szigetországiak sem bírták, így a továbbjutás eldőlt, már csak a futamgyőzelem volt kérdés. A befutó embereknél Liu Shaoang megelőzte Szem...
2020-01-25 18:32:43
Vízilabda Eb - Märcz Tamás rég látta ilyennek játékosait
... talán hamarabb készültek az erejükkel, ők pedig ennek köszönhetően szereztek jelentős előnyt, amit a hajrában meg tudtak tartani. A Ferencváros olimpiai bajnok klasszisa megjegyezte, az oroszok elleni negyeddöntő óta először volt vízben, mivel egy gyomorrontás miatt az ágyat nyomta.
"A spanyolok taktikailag nagyon felkészültek lesznek és elejétől a végéig fognak valami olyasm...
2020-01-24 21:12:12
1 2 3 .......................72 ............108 ............143 144 
Címkék: Légfegyveres Eb, Péni István, Dénes Eszter, Vízilabda Eb, Märcz Tamás, Báthory Istvánt, Osztrák-Magyar Monarchia, Eb-címvédő Vlagyimir Maszlenyikov, Julija Karimova, Bíró Attila, Illés Anna, lengyel pápa, amerikai hírszerzés, diófa gyógyhatásairól, 2024-es torna, saját követelményeit, háború kirobbantásával, oroszok célja, egységes szláv, oroszok megtalálták, általam irányított, oroszok beavatkoztak, 2016-os amerikai, idei választásokon, diófa mely, válasz hosszú, hajtás zöld, legjobbak voltak, nyolcadik helyen, olimpiai kvótás, lehető legnehezebb, oroszok 2-es, férfi egyéni, 3x40 lövéses, megbeszélt figurát, olimpiai kvalifikációs, oroszok szerezték, tokiói indulásukat, magyar csapat, szombati helyosztón, legutóbbi kontinensviadalon, megfiatalított felnőtt, olimpiai bajnok, oroszokat pedig, végére elfogyott, továbbjutást jelentő, brit csapat, vége előtt, második helyre, oroszok mögé, fokozódó tempót, ukránok után, továbbjutás eldőlt, futamgyőzelem volt, befutó embereknél, oroszok elleni, gyomorrontás miatt,
© 2013 TVN.HU Kft.