Belépés
Száznyolcvan tételt kínál a BÁV óraárverése
... tette az elnökök óragyártójává. A Cricket, azaz a tücsök első modelljét Harry Truman kapta ajándékba, az árverésen szereplő darab kikiáltási ára pedig 340 ezer forint.
Az árverés legrégebbi darabját egy ismeretlen órásmester készítette a 18. század végén. A 29 milliméter átmérőjű női függőóra dupla tokjával és üveggel fedett aprócska számlapjával együtt 2,7 milliméter, a benn...
2019-10-14 15:12:00
Székesfehérvár, Orfű és Budapest V. kerülete kapott idén Virágos Magyarország fődíjat
... Florale Europe verseny elnökétől elismerést vehetett át Nagykőrös és Csemő polgármestere, a két település a Virágos Magyarország tavalyi győzteseikéntképviselték Magyarországot Európa legrégebbi és legsikeresebb környezetszépítő versenyén. Mindkét település ezüst minősítést ért el, Nagykőrös elnöki különdíjat is kapott Hild-díjas főteréért.
Jövőre az Európai Virágos Városok é...
2019-10-04 21:53:03
Guller Zoltán: jó ütemben haladnak a turisztikai fejlesztések Szolnokon
... javítását, valamint a város számára felajánlott gyűjtemények méltó elhelyezését - tájékoztatott.
Verebes György, a Szolnoki Művésztelep vezetője elmondta: a városban levő az ország legrégebbi művésztelepe, 2022-ben lesz 120 éves. A felújítás műszaki és szakmai szempontból is indokolttá vált, a fejlesztés eredményeként az egész országban egyedülálló komplexum épül fel - mondt...
2019-10-03 14:58:30
Nagy István: a fiatalok bekapcsolódása az agráriumba nélkülözhetetlen
... kiállításon szerzett élmény hozzásegíti a fiatalokat ahhoz, hogy részesei lehessenek annak a csodának, amit mezőgazdaságnak, agráriumnak neveznek.
Az OMÉK Magyarország legnagyobb, legrégebbi és legnagyobb tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza.
Az idén 79. alkalommal szeptember 26-29. között rendezte meg az Agrármini...
2019-10-03 08:41:11
Ismét megrendezik a Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivált
...
Az egyik legrégebbi hazai tehetségkutató versenyt már 22. alkalommal bonyolítják le Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban, a nevezési határidő október 18. - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A fesztiválon a legjobb 12 zenekar léphet fel, koncertjeiket Berki Tamás Máté Péter-díjas zenész, Tóth Viktor szaxofonművész, Cserteg István, a Peron Mus...
2019-10-02 15:01:55
Liget Budapest - Október 26-tól látogatható a városligeti Millennium Háza és az új rózsakert
...
Az eredetileg Műcsarnoknak épült ház a Városliget egyik legrégebbi és legimpozánsabb épülete, amelyet az utóbbi évtizedekben jelentősen átalakítottak, betonfödémmel kettéosztottak, és irodaként használták, majd hosszú ideje lepusztultan állt - idézte fel az épület keddi sajtóbejárásán a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.
Baán László elmondása szerint a Liget Buda...
2019-10-01 12:21:38
Kulturális örökség napjai - Felújítás alatt álló színház és emlékházak is megnyílnak Somogyban
... hétvégén a Szivárvány Kultúrpalota is: az egyiptomi ornamentikával gazdagon díszített szecessziós épület 1928-ban épült Lamping József építészmérnök tervei alapján, egyike volt az ország legrégebbi és legelegánsabb mozijainak. A 2009 óta országosan védett műemlék 2010-ben újult meg, és ma méltó helyszíne kulturális és művészeti eseményeknek.
Siófokon pénteken és szombaton vár...
2019-09-17 11:41:32
Szijjártó: Közép-Európa és Németország együttműködése alapvetően határozza meg az EU jövőjét
... Libanonban, Szíriában és Irakban.
"Mi magyarok hiszünk abban, hogy Európa csak akkor lehet erős, ha az őt alkotó nemzetek is erősek. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország az EU egyik legrégebbi állama, kultúránk és nyelvünk egyedülálló a kontinensen" - mondta Szijjártó Péter.
A miniszter hangsúlyozta: az Európai Uniónak újra a világgazdaság vezető szereplőjévé kell vál...
2019-09-10 16:42:35
Kitüntetéseket adtak át a nemzeti ünnep alkalmából Magyarország pozsonyi nagykövetségén
... szól.
Csütörtöki József, a komáromi Duna-Menti Múzeum igazgatója a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült. A laudációban hangsúlyozták: vezetése alatt az ország egyik legrégebbi múzeuma a Felvidék egyik legnagyobb magyar múzeumi intézményévé vált. Csütörtöki József megköszönve a kitüntetést azt mondta: az több, mint elismerés, az együvé tartozás szimbóluma is, olya...
2019-08-22 19:09:22
Olaf Scholz alkancellár is elindul a német szociáldemokraták elnökválasztásán
... észak-rajna-vesztfáliai helyi politikussal, Christina Kampmann-nal pályázik. Eddig csak ők teljesítették az indulás feltételeit, a többiek csak a szándékukat jelezték.
Az SPD a legrégebbi német párt és a világ első szociáldemokrata pártja. A májusi európai parlamenti választáson a szavazatok 15,8 százalékát gyűjtötte össze, ami 11,5 százalékpontos visszaesés az előző, 2014-be...
2019-08-17 10:52:26
1 2 3 ............40 41 ......61 62 ......80 81 82 
Címkék: Budapest, Virágos Magyarország, Guller Zoltán, Nagy István, Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivált, Liget Budapest, Millennium Háza, Olaf Scholz, Harry Truman, Florale Europe, Magyarországot Európa, Európai Virágos Városok, Verebes György, Szolnoki Művésztelep, OMÉK Magyarország, Csengey Dénes Kulturális Központban, Berki Tamás Máté Péter-díjas, Tóth Viktor, Cserteg István, Peron Mus, Baán László, Liget Buda, Szivárvány Kultúrpalota, Lamping József, Szijjártó Péter, Európai Uniónak, Csütörtöki József, Duna-Menti Múzeum, Magyar Arany Érdemkereszt, Christina Kampmann-nal, turisztikai fejlesztések, fiatalok bekapcsolódása, agráriumba nélkülözhetetlen, városligeti Millennium, nemzeti ünnep, német szociáldemokraták, elnökök óragyártójává, tücsök első, árverésen szereplő, árverés legrégebbi, ismeretlen órásmester, város számára, városban levő, ország legrégebbi, felújítás műszaki, fejlesztés eredményeként, egész országban, fiatalokat ahhoz, egyik legrégebbi, nevezési határidő, eredetileg Műcsarnoknak,
© 2013 TVN.HU Kft.