Belépés
Beszámoló készült Áder János elmúlt hároméves munkájáról
... Táncszínház megnyitójáról, illetve koszovói látogatásáról a KFOR-kontingensnél.
A Normativitás tematikán belül szót ejt például azokról a jogszabályokról, amelyeket visszaküldött az Országgyűlésnek, azokról, amelyekkel kapcsolatban alkotmánybírósági kontrollt kért, de azokról is, amelyeknek - alapos mérlegelés után - a kihirdetését kérte.
A köztársasági elnök számos meg...
2020-06-13 10:51:08
Krónika 5. rész (költségvetés, vezérszónokok, nemzetiségi szószóló, független)
... Megjegyezte azt is, utoljára négy éve emelkedett érdemi mértékben az országos nemzetiségi önkormányzatok támogatása.
A politikus ugyanakkor köszönetet mondott a kormánynak és az Országgyűlésnek azért a támogatásért, amelyet nemzetiségeknek juttattak az elmúlt hat évben.
Az eredmények között szólt a nemzetiségi pedagógus hallgatói ösztöndíjról vagy a nemzetiségi pedagóg...
2020-06-10 15:13:30
Krónika 11. rész (a nemzeti önazonosság védelméről, napirend után)
...

A nemzeti önazonosság védelme

Székely Sándor: legyen a magyar Országgyűlésnek egy 200. képviselője, külhonból!

Székely Sándor (független) azt mondta, nem ért egyet a jobboldal Trianon-értelmezésével, azt azonban jó volt hallani a kormányoldal részéről, hogy nem a környező országok ellenében, hanem velük együtt szeretné megoldani a problémákat. Felv...
2020-06-08 20:13:12
Koronavírus - Varga Judit: a magyar védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában
... együttműködésére".
Az igazságügyi miniszter kiemelte, hogy a nemzetközi viszonylatban is rendkívül sikeres védekezésnek köszönhetően a kormány már május 26-án benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely a veszélyhelyzet megszüntetését célozza.
Ugyanakkor hangsúlyozta, a járványügyi készültséget fenn kell tartani,hogy a kormány továbbra is időben hozhass...
2020-06-05 15:22:45
Fidesz: a gyöngyöspatai iskolaperben a jog nem találkozott az igazsággal
... hiányoztak az iskolából, erőszakosan félelemben tartották és bántalmazták a környezetükben élőket.
A politikus elmondta, csütörtökön törvénymódosító javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyben azt kezdeményezi: a jövőben a hasonló iskolai perekben a bíróság ne ítélhessen meg pénzbeni kártérítést. Ha valakit az oktatásban ért hátrány, akkor ezt a hátrányt oktatással és...
2020-06-05 13:22:15
Koronavírus - Gulyás: sikeresen és eredményesen védekezett Magyarország
... köszönetet mondanak mindenkinek, aki részt vett a védekezésben és azoknak is, akik betartották a járványügyi szabályokat.
Gulyás Gergely elmondta, a kormány benyújtotta az Országgyűlésnek ajárványügyi készültség fenntartásról és a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot.
Június 16-át követően egy-két napon belül megszűnhet a koronavírus-járvány miatti ves...
2020-06-04 12:51:48
Krónika 15. rész (veszélyhelyzet megszüntetése, kulturális örökség)
... veszélyhelyzet kezeléséről, mivel a különleges jogrendet számos már meglévő törvény megfelelően szabályozza.
Mesterházy Attila (MSZP) arról beszélt: a kormányoldal eljátssza, hogy az Országgyűlésnek van ellenőrző szerepe, holott "Orbán Viktor megmondja, hogy mit kell csinálni", a kormánypárti képviselők pedig megszavazzák. Szerinte a kormány a kritikák hatására döntött a ves...
2020-06-03 23:34:38
Krónika 10. rész (2020-as költségvetés módosítása)
... gazdaságtörténet legnagyobb átcsoportosítása zajlik
Hargitai János (KDNP) bírálta a Magyarországot a veszélyhelyzet hirdetése miatt ért támadásokat, rámutatott ugyanakkor arra: az Országgyűlésnek továbbra is életben kell tartani a meghozott intézkedések egy részét.
Közölte: jelenleg a magyar gazdaságtörténet legnagyobb átcsoportosítása zajlik, amelyek egy része a járvá...
2020-06-03 16:43:12
Krónika 2. rész (napirend előtt: költségvetés, Trianon, nemzeti konzultáció)
... egyetértési pontokra van szükség, még akkor is, ha a baloldal folyamatosan támadja a nemzeti konzultáció intézményét. Hozzátette: a nemzeti konzultáció segít a kormánynak és az Országgyűlésnek is, hogy a döntéseket a magyar emberek elképzeléseihez igazítsák. A most induló konzultációtól azt várják, hogy az emberek véleményére alapozott, időt álló döntéseket hozhassanak - közölte, ...
2020-06-02 15:43:06
Koronavírus - Varga Judit: Magyarország uniós tagállamok között elsőként fogja megszüntetni a különleges jogren
... szükségesek, arányosak és sikeresek, hanem átmeneti jellegűek is.
A járványhelyzet stabilizálódásával a védekezés új szakaszába lépett, ezért a kormány május 26-án benyújtotta az Országgyűlésnek a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a március 30-án elfogadott törvény hatályon kívül helyezéséről szóló törvényjavaslatot - közölte.
Varga Judit arra emlékeztetett, hogy a vesz...
2020-05-28 16:01:58
1 2 3 ................100 101 ........150 151 ........200 201 202 
Címkék: Áder János, Varga Judit, Székely Sándor, Gulyás Gergely, Mesterházy Attila, Orbán Viktor, Hargitai János, nemzeti önazonosság, magyar védekezés, egyik legsikeresebb, gyöngyöspatai iskolaperben, különleges jogren, kihirdetését kérte, köztársasági elnök, országos nemzetiségi, politikus ugyanakkor, eredmények között, nemzetiségi pedagógus, nemzetiségi pedagóg, magyar Országgyűlésnek, kormányoldal részéről, környező országok, igazságügyi miniszter, nemzetközi viszonylatban, veszélyhelyzet megszüntetését, járványügyi készültséget, kormány továbbra, környezetükben élőket, politikus elmondta, hasonló iskolai, hátrányt oktatással, járványügyi szabályokat, kormány benyújtotta, veszélyhelyzet megszüntetéséről, különleges jogrendet, kormányoldal eljátssza, kormánypárti képviselők, kritikák hatására, veszélyhelyzet hirdetése, meghozott intézkedések, magyar gazdaságtörténet, baloldal folyamatosan, nemzeti konzultáció, magyar emberek, most induló, emberek véleményére, kormány május, március 30-án,
© 2013 TVN.HU Kft.