Belépés
Krónika 1. rész (költségvetés)
... társadalmi csoportban pozitív elmozdulás történt. Negyven százalékkal csökkent az egyszülős családok szegénységi kockázata - mondta.
Közölte, Magyarországnál sokkal gazdagabb országokban, például Ausztriában és Németországban is magasabbak a társadalmi különbségek. Ezt a magyarországi béremelésekkel és rezsicsökkentéssel magyarázta, illetve azzal, hogy Németországba és Auszt...
2019-06-21 10:01:31
Richter: a cariprazine megállapodást kiterjesztették Latin-Amerika több országára
...
Az MTI-hez pénteken küldött közleményben a Richter kiemelte, a módosított megállapodás értelmében az Allergan felelőssége a készítmény törzskönyvezése az újonnan bekerülő országokban, emellett az Allergan a nettó értékesítés alapján sávos royaltyt fizet a Richternek.
A cariprazine-t a Richter kutatói fedezték fel, fejlesztették az Allergannal közösen, és licencbe adták á...
2019-06-21 09:01:05
Időjárás-jelentés
... hidegfrontja mögött jelentősen visszaesett a hőmérséklet, ezeken a területeken általában 8 és 17 fok között alakulnak a csúcsértékek. Kelet-Európa más tájain, illetve a délkeleti, déli országokban ezzel szemben egy anticiklon az időjárás fő meghatározója, sokat süt a nap, csapadékról sem érkezik jelentés. A magasnyomás peremén - a Kárpát-medencében és Lengyelország térségében - az...
2019-06-20 21:43:50
Krónika 8. rész (költségvetés)
... reagálva azt mondta, az elmúlt években a kormány által beterjesztett és a parlament által jóváhagyott költségvetések fő számai teljesültek.
A politikus hangsúlyozta, hogy az EU-s országokban akár évekre visszamenő GDP-revízióra is lehetőség van. Hozzátette, a kormány bemutatta, hogy 2018-ban hogyan alakultak a makrogazdasági számok.
A kabinet a 2020-as költségvetésben to...
2019-06-19 19:14:04
ÁSZ: már érzékelhető a magyar családpolitika eredményessége
... formában és hangsúlyokkal - folyamatos volt a gyermekeket nevelő családok állami támogatása. Ez 1980-tól kapott különös jelentőséget, mivel azóta csökken Magyarország lakossága. A fejlett országokban általános tendencia a gyermekvállalás csökkenése, ezért a társadalmi fogyás megállítása komplex és következetes állami szerepvállalást igényel - írta az ÁSZ.
A magyar kormány elk...
2019-06-18 12:21:55
Délnyugat-Kínában 6-os erősségű földrengés történt
... utóbbi évtizedeinek ...
2019-06-18 07:04:53
Azbej Tristan: a migráció támogatása helyett a megelőzése a cél
... szerepe.
Az elmúlt időszakban ugyanis a semlegesség nevében mindenhol megpróbálták háttérbe szorítani az egyházakat, miközben a legmegbízhatóbb partnerek a közel-keleti és afrikai országokban. Az egyházak jelentik a hitelességet, különösen azokban az országokban, ahol gyenge a kormány - mondta Hölvényi György.
Berhaneyesus Demerew Souraphiel bíboros, Addisz-Abeba érseke ...
2019-06-17 22:22:59
WWF: Magyarország már elérte a túlfogyasztás napját
...
Ma a világ népességének 80 százaléka olyan országokban él, ahol több erőforrást használnak fel, mint amennyit az ökoszisztémák meg tudnak újítani. "Bár az európai országok között nem kiemelkedő, világviszonylatban Magyarország ökológiai lábnyoma rendkívül magas" - idézi a közlemény Harmat Ádámot, a WWF Magyarország Éghajlatváltozás programvezetőjét.
A szakember szerint ...
2019-06-17 18:52:56
Európai Bizottság: az európai vállalatok a külföldi piacokon egyre több akadállyal szembesülnek
...
Cecilia Malmström kereskedelempolitikáért felelős uniós biztos a jelentés ismertetésekor közölte, a beszámoló 45 olyan új kereskedelmi akadályt azonosított, amelyeket 2018-ban EU-n kívüli országokban vezettek be, így összesen 425 intézkedés van érvényben 59 országban.
A lista élén Kína és Oroszország áll, amelyekhez 37, illetve 34 problematikus kereskedelmi intézkedés kö...
2019-06-17 17:43:00
PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál ősszel Budapesten
... irodalmi életét, és jó lehetőségnek tartja a PesText célkitűzéseit. Úgy vélte, az európai irodalom sok szempontból közös hangot képvisel, ugyanakkor fontos, hogy a kevésbé előtérben lévő országokban alkotó írók művei minél szélesebb körben ismertté váljanak.
A PesText idei kiemelt témája a szabadság, ehhez magyar nyelvű pályázat is kapcsolódik. A három helyszín a PIM, az A38...
2019-06-17 13:42:15
1 2 3 .................621 622 ........932 933 .........1242 1243 1244 
Címkék: Azbej Tristan, Európai Bizottság, PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál, Hölvényi György, Berhaneyesus Demerew Souraphiel, Harmat Ádámot, Magyarország Éghajlatváltozás, Cecilia Malmström, cariprazine megállapodást, magyar családpolitika, migráció támogatása, túlfogyasztás napját, európai vállalatok, külföldi piacokon, egyszülős családok, társadalmi különbségek, magyarországi béremelésekkel, módosított megállapodás, készítmény törzskönyvezése, újonnan bekerülő, nettó értékesítés, területeken általában, magasnyomás peremén, elmúlt években, kormány által, parlament által, politikus hangsúlyozta, kormány bemutatta, makrogazdasági számok, 2020-as költségvetésben, gyermekeket nevelő, fejlett országokban, gyermekvállalás csökkenése, társadalmi fogyás, magyar kormány, elmúlt időszakban, semlegesség nevében, legmegbízhatóbb partnerek, egyházak jelentik, világ népességének, európai országok, közlemény Harmat, szakember szerint, jelentés ismertetésekor, lista élén, európai irodalom, kevésbé előtérben,
© 2013 TVN.HU Kft.