Belépés
Gyenge lesz az idei termés, emelkedhet az alma ára
... mondta.
Emellett jelentős terméskiesést okozott a szélsőséges időjárás is. Június 27-én a tavaszi fagykárokkal egyébként is sújtott, a magyar almatermő terület felét adó észak-keleti országrészben egy extrém erejű zivatarlánc jelentős vihar- és jégkárokat okozott - tette hozzá az alelnök.
Magyarország almatermése az elmúlt tíz év átlagában 600 ezer tonna körül mozog, 300...
2019-07-19 15:42:05
Speciális költőládák a vörös vércséknek Vas megyében
... de az emberek hasznára is válik: környezetbarát módon megoldódik a rágcsálók szántóföldi kártétele elleni védekezés.
Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság célja, hogy a nyugati országrészben is minél nagyobb számban telepedjen meg az egyik legkisebb hazai ragadozó madár, a vörös vércse. Ezért vércsevédelmi akciót hirdettek, amelynek lényege kifejezetten a vércsék számára kialakí...
2019-07-08 18:11:52
Varga Mihály: a kormány újabb négy megyére terjeszti ki a munkaerő-piaci reformprogramot
...
A pénzügyminiszter az MTI-nek elmondta: a tavaly augusztusban indított program eredményes, eddig több mint 21 ezer ember munkába állásához járult hozzá a keleti országrészben, amelynek köszönhetően folyamatosan csökken az álláskeresők és a közfoglalkoztatottak száma.
A miniszter hangsúlyozta: a kormány célja, hogy a magas munkaerő-keresleti igényt a még meglévő munkaerő-...
2019-07-07 07:11:01
A következő napokban szélsőséges időjárásra kell számítani Kínában
...
Liao Csün, a hivatal katasztrófavédelmi és közszolgálati osztályának vezetője egy keddi sajtótájékoztatón elmondta: a déli országrészben július 12-ig helyenként 30-70 százalékkal több eső várható, mint a korábbi évek azonos időszakában. Hozzátette, hogy a csapadék mennyisége egyes területeken a 100-200 millimétert, míg a Jangce folyó északi szakaszánál akár a 300 millimétert ...
2019-07-03 07:05:06
Másodfokú riasztásokat adtak ki felhőszakadás veszélye miatt
... elsőfokú a felhőszakadás miatti veszélyjelzés.
Zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Pénteken nagyobb számban a középső és keleti országrészben várható zivatar, míg északnyugaton kevesebb helyen valószínű. A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás (20-30 milliméter feletti csapadék), néhol jégeső, illetve rövid ideig tartó, 60 kilom...
2019-06-21 11:21:57
Vihar - Jelentős késések a vonatközlekedésben a keleti országrészben
...
A miskolci fővonalon Emőd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomás között leszakadt a felsővezeték, ezért ezen a szakaszon a vonatok csak egy vágányon közlekednek.
A Szerencs-Nyíregyháza vonalon villámcsapás miatt nem működik a biztosítóberendezés Görögszállás és Nyírtelek között. Ezeken a vonalakon 40-70 perces késésekre kell számítani az éjszakai órákig.
A záhonyi von...
2019-06-16 22:12:23
Hőség - A meteorológiai szolgálat első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki csütörtökre
... Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna és Veszprém megye - zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Leginkább az Észak-Dunántúlon, illetve a középső országrészben alakulhat ki zivatar. Kísérőjelenségként viharos szél és jégeső társulhat hozzájuk.
Az Országos Meteorológia Szolgálat, valamint a tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különb...
2019-06-12 18:30:01
Csütörtökön is országszerte várhatók zivatarok
... Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyére.
Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szerda éjfélig elszórtan valószínűek zivatarok, kezdetben elsősorban a középső országrészben, majd nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon. Zivatar környezetében éjfélig egy-egy helyen felhőszakadás, viharos szél, kis méretű jég előfordulhat.
Csütörtök hajnalban néhol, főként dél...
2019-06-05 19:02:22
Egy friss felmérés szerint négy párt juthat be biztosan az ukrán parlamentbe
... énekese pár hete alakult Holosz nevű pártjának is, amelynek jelenleg 2,5, illetve 3,3 százalékos a támogatottsága.
Területileg a Nép Szolgája pártnak a népszerűsége a keleti országrészben a legnagyobb - kivéve a Donyec-medencét -, és gyengébb a nyugati megyékben. Az Ellenzéki Platform - Életért párt a Donyec-medencében kapná most a legtöbb szavazatot, az ország többi részébe...
2019-06-03 23:30:40
Időjárás-jelentés
... területeken 13 és 24 fok közti értékeket mérnek. Az említett sekély ciklon hátoldalán még többnyire nedves levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, péntek estig elsősorban a középső és keleti országrészben várható csapadék.

Előrejelzés az ország területére péntek estig
------------------------------------ ---------
Északkeleten, keleten jobbára erősen felhős időre...
2019-05-23 20:52:54
1 2 3 .................111 112 .........167 168 .........222 223 224 
Címkék: Varga Mihály, Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Liao Csün, Országos Meteorológia Szolgálat, Ellenzéki Platform, idei termés, vörös vércséknek, kormány újabb, munkaerő-piaci reformprogramot, következő napokban, keleti országrészben, meteorológiai szolgálat, friss felmérés, ukrán parlamentbe, szélsőséges időjárás, tavaszi fagykárokkal, magyar almatermő, extrém erejű, emberek hasznára, rágcsálók szántóföldi, nyugati országrészben, egyik legkisebb, vörös vércse, vércsék számára, tavaly augusztusban, miniszter hangsúlyozta, kormány célja, keddi sajtótájékoztatón, déli országrészben, korábbi évek, csapadék mennyisége, 100-200 millimétert, felhőszakadás miatti, egész országban, zivatarokhoz elsősorban, miskolci fővonalon, vonatok csak, vágányon közlekednek, vonalakon 40-70, éjszakai órákig, elsőfokú figyelmeztetést, középső országrészben, tisztifőorvos hőség, nyugati megyékben, legtöbb szavazatot, ország többi, említett sekély, ország területére, pénzügyminiszter, figyelmeztetést, reformprogramot,
© 2013 TVN.HU Kft.