Belépés
Magyar Szentek és Boldogok...
Árpádházi Szent Erzsébet (1207-1231) Születésének helye nem tisztázott Szent Erzsébetnek. A kutatók felvetik Sárospatakot, Pozsonyt, de Óbudát is. Az időpont (1207) azonban biztosnak tűnik. Szülei II. András magyar király és Meráni Gertrúd voltak. Apja Moráviai Hermann thüringiai grófnak szánta feleségül, ezért gyermekkorától Türingiában nevelkedett, ahol sok negatív élmény érte. 1...
2022-09-28 16:40:54
Koronavírus - Oroszország eltörli a kéthetes karanténkötelezettséget a tesztelt beutazók esetében
... országban a járvány...
2020-07-14 11:52:09
Koronavírus - Szlovénia hétfőtől átfogó szerológiai vizsgálatot indít az országban
... hogy milyen egészségügyi állapotban lehetnek azok, akik számára házi karantént rendeltek el, de a fertőzés enyhe tünetei miatt nem vettek tőlük mintát.
Miroslav Petrovec, a ljubljanai orvosi egyetem mikrobiológiai és immunológiai intézetének igazgatója a szlovén hírügynökségnek (STA) úgy nyilatkozott: a tesztelésben 3000 fő vesz részt meghívásos alapon az ország egész terüle...
2020-04-19 17:31:49
Koronavírus - Moszkva digitális igazolványt vezet be a közlekedésben
... van-e az engedélyigényléseknek.
A munkába járáshoz szükséges kód - amely a korábbi tájékoztatással ellentétben nem QR-kód, hanem számok és betűk kombinációja lesz - április 30-ig, az orvosi rendelésre vagy magáncélból való utazáshoz lekérhető kód egy napig lesz érvényes. Magánútra digitális igazolvány hetente legfeljebb két alkalommal hívható le. A fegyveres testületek tagjai...
2020-04-12 11:31:22
Koronavírus - A kulcsfontosságú dolgozók szükségszállásáról rendelkezik a negyedik romániai katonai rendelet
... elhelyezni.
A katonai rendelet rögzítette, hogy a 65 év fölötti lakosság nemcsak a korábbi rendeletben megszabott délelőtti idősávban, hanem korlátozások nélkül elhagyhatja a lakását, ha orvosi kezelésre kell eljutnia. Az idősek este 20 és 21 óra között írásos nyilatkozat nélkül is kimehetnek a lakásból a háziállatokat ellátni, vagy megsétáltatni.
Új részlet a rendeletb...
2020-03-29 22:42:59
Koronavírus - Moszkvában kötelező házi karantént rendeltek el
...
A moszkvaiak otthonaikat csak sürgős orvosi probléma miatt, közvetlen életveszély vagy egészségük fenyegetettsége esetén, a munkahelyükre való elkerülhetetlen utazás, a legközelebbi üzletben való bevásárlás, legfeljebb száz méterre háziállat-sétáltatás, illetve a háztartási hulladék eltávolítása céljából hagyhatják el.
Az orosz főváros lakóit arra kötelezik, hogy az utcá...
2020-03-29 21:32:53
Koronavírus - Oroszország felfüggeszti a légi járatokat külföldre, Ukrajnában nőtt a fertőzések és halálesetek
... halálos áldozatainak száma, a megerősített fertőzötteké pedig egy nap alatt 43 újabb esettel 156-ra nőtt az országban.
Az egészségügyi minisztérium közlése szerint a nő túl későn kért orvosi segítséget, így már nem tudták megmenteni az életét. A szomszédos Ternopil megyében négy orvos fertőződött meg a vírussal.
Kijev több egészségügyi intézményét utasította a fővárosi ...
2020-03-26 10:21:22
Koronavírus - Járványügyi központ épül Új-Moszkvában
... megígérte, hogy a Putyinon elvégzett vizsgálat eredményéről be fog számolni.
Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök elrendelte, hogy az elítélteket, a katonákat és a diákokat is vonják be az orvosi felszerelések és egyéb egészségügyi védőeszközök gyártásába. Korábban Moszkva megtiltotta ezeknek a cikkeknek az exportját.
Szerda 0 órától érvénybe lépett az a rendelet, ame...
2020-03-18 14:52:16
Koronavírus - Von der Leyen: a szolidaritás kulcseleme az egységes piac működésének biztosítása
... érdekében, melyek nem veszélyeztetik a belső piac működését, nem okoznak zavarokat az ellátási láncokban, de segítenek megfékezni a fertőzés terjedését, ugyanis csak így lehet megakadályozni az orvosi felszerelések és az élelmiszerek hiányát.
Az iránymutatásokban az egészségügyi ellenőrzések általánosítását javasolták a határátkelőknél a schengeni belső határok lezárása helye...
2020-03-17 07:03:23
Koronavírus - Lengyelországban is felfüggesztik az iskolai oktatást
... hangsúlyozta a tárcavezető.
Marlena Malag szociális, család- és munkaügyi miniszter rámutatott: a múlt héten elfogadott különleges törvény értelmében a nyolc év alatti gyerekek szülei orvosi igazolás nélkül, mindössze a munkáltatóhoz eljuttatott nyilatkozat alapján jogosultak a táppénz folyósítására, és lehetséges számukra a távmunka is.
Az egészségügyi miniszter beszámo...
2020-03-11 12:12:09
1 2 3 ...11 12 ..17 18 .21 22 23 
Címkék: Magyar Szentek, Árpádházi Szent Erzsébet, Szent Erzsébetnek, Szülei II, Meráni Gertrúd, Apja Moráviai Hermann, Miroslav Petrovec, Mihail Misusztyin, Korábban Moszkva, Marlena Malag, tesztelt beutazók, kulcsfontosságú dolgozók, negyedik romániai, légi járatokat, szolidaritás kulcseleme, egységes piac, iskolai oktatást, kutatók felvetik, fertőzés enyhe, ljubljanai orvosi, szlovén hírügynökségnek, tesztelésben 3000, ország egész, munkába járáshoz, korábbi tájékoztatással, orvosi rendelésre, napig lesz, fegyveres testületek, katonai rendelet, korábbi rendeletben, idősek este, háziállatokat ellátni, moszkvaiak otthonaikat, munkahelyükre való, legközelebbi üzletben, háztartási hulladék, orosz főváros, megerősített fertőzötteké, egészségügyi minisztérium, szomszédos Ternopil, orvosi felszerelések, belső piac, ellátási láncokban, fertőzés terjedését, élelmiszerek hiányát, egészségügyi ellenőrzések, schengeni belső, múlt héten, munkáltatóhoz eljuttatott, táppénz folyósítására, egészségügyi miniszter,
© 2013 TVN.HU Kft.