Belépés
Költségvetés - LMP: méltó finanszírozást az idősgondozásban!
... is fizessék ki a koronavírus-járvány elején beígért egyszeri, 500 ezer forintos kiegészítést, az állami idősotthonok normatíváját emeljék az egyházi intézményekével egy szintre, az otthonápolási díj pedig érje el a minimálbért! - sorolt fel néhányat kezdeményezéseik közül a politikus.
Ungár Péter hangsúlyozta: noha a kormány a családok feladatának tekinti az idős, önmagáról g...
2020-06-11 10:31:31
Koronavírus - Rendkívüli álláskeresési támogatást vezetnek be a budapesti DK-s polgármesterek
... elveszítették a munkájukat, pedig máshol Európában a fizetésük 70-90 százalékát kapják az emberek. A DK polgármesterei eddig is átvették a kormány sok feladatát - maszkot osztottak, otthonápolási támogatást vezettek be -, és most újabb ügyben tesznek így - jelentette ki.
Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi polgármester hangsúlyozta, hogy nem minden kerület egyforma: eltérő mé...
2020-05-10 12:51:18
Koronavírus - LMP: a tisztifőorvos beismerte a hazaküldött betegek kezének elengedését
... szervezeteknek nincsenek eszközeik arra, hogy ellássák a...
2020-05-03 11:46:02
Koronavírus - Fidesz: Gy. Németh Erzsébet inkább a Pesti úti idősotthon botrányára válaszoljon!
... kormánypárt szerdai közleményében Gy. Németh Erzsébet nyilatkozatára reagált, amely szerint a Demokratikus Koalíció által vezetett fővárosi kerületekben egyszeri, ötvenezer forintos otthonápolási támogatást adnak azoknak, akiknek valamelyik családtagját a koronavírus-járvány miatt hazaküldték a kórházból.
A Fidesz szerint Gy. Németh Erzsébetnek inkább arra kellene válaszolnia...
2020-04-22 18:28:34
LMP: módosítsák a gyermekek otthonápolási díjának szabályait!
... esetben az orvosi diagnózis elegendő kellene legyen a támogatás nyújtásához, mivel az összeg olyan gyermekek után jár, akiknek az állapotában nem várható javulás.
Közölte: az otthonápolási díjat ráadásul csupán a gyermekeket gondozók esetében növelte meg a kormány, akik például idős rokonuknak segítenek, tizedik éve 38 vagy 58 ezer forintot kapnak.
Elmondta: otthonápolá...
2020-02-27 12:21:13
Az LMP az otthonápolási díj növelését és az idősellátás javítását szorgalmazza
...
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: az LMP azt szeretné elérni, hogy a nem gyermeküket otthongondozók esetében is legalább a minimálbér szintjét érje el az otthonápolási díj. Emellett a kormánynak legalább 150 milliárd forintot az állami férőhelyek bővítésére kellene fordítania - mondta.
Szükségesnek látják a szociális és az egészségügyi bértáblák egységesítését, a negy...
2020-02-02 14:41:54
Az LMP újra és újra kezdeményezni fogja az otthonápolási díj emelését
...
Az ellenzéki politikus emlékeztetett: a kezdeményezést annak ellenére szavazta le a kormányoldal, hogy azt első ízben a fideszes Mátrai Márta nyújtotta be a Háznak még 2004-ben, amikor pártja ellenzékben volt.
Ungár Péter kifogásolta, hogy az elmúlt négy évben nem bővült a férőhelyek száma az idősgondozásban, így a legtöbb érintett családtag számára a hozzátartozó ápolá...
2019-12-16 13:19:35
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
... további vizsgálatok határérték feletti szennyezést nem mutattak, így a Fővárosi Csatornázási Művek folytatja a további felderítést.
LMP: hány családtól vették el a gyermekek otthonápolási díját?
Ungár Péter (LMP) arra kérdezett rá: milyen eredményt hozott a gyermekek otthonápolási díjára való jogosultság felülvizsgálata? Hány konkrét vizsgálatot végeztek és ha elvették,...
2019-11-25 16:12:38
Krónika 10. rész (Nemzeti Filmintézet, családvédelmi akcióterv)
... elemi rehabilitáció szolgáltatását, amely segít az önálló életvitelre képessé tenni azokat, akik elvesztették látásukat.
Jelezte: adminisztratív könnyítést javasolnak a gyermekek otthonápolási díjában vagy ápolási díjban részesülőknek, támogatáshoz juttatnák két új informatikai rendszer kiépítéséhez a szociális és gyermekvédelmi intézményeket, erősítenék az egyházak szerepét ...
2019-11-20 17:23:14
Krónika 1. rész (napirend előtt: Pécs, tao, szociális ágazat, nyugdíjasok)
... Közölte azt is, egy kormányrendelet alapján rendeltek el vizsgálatot a látványcsapatsportok költségvetési támogatásának ellenőrzésére.

LMP: lesz-e változás a gyermekek otthonápolási díjában?

Ungár Péter (LMP) szóvá tette, hogy Magyarországon nincsenek megfizetve a gondoskodó munkát végző emberek. Egy gyógypedagógus havonta nettó 130 ezer forintot, egy idősott...
2019-11-05 10:49:20
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Németh Erzsébet, Nemzeti Filmintézet, Ungár Péter, Cserdiné Németh Angéla XV, Demokratikus Koalíció, Németh Erzsébetnek, Mátrai Márta, Fővárosi Csatornázási Művek, budapesti DK-s, tisztifőorvos beismerte, hazaküldött betegek, gyermekek otthonápolási, idősellátás javítását, állami idősotthonok, egyházi intézményekével, családok feladatának, fizetésük 70-90, orvosi diagnózis, támogatás nyújtásához, összeg olyan, otthonápolási díjat, gyermekeket gondozók, ellenzéki politikus, minimálbér szintjét, kormánynak legalább, állami férőhelyek, egészségügyi bértáblák, kezdeményezést annak, fideszes Mátrai, elmúlt négy, férőhelyek száma, legtöbb érintett, hozzátartozó ápolá, további felderítést, önálló életvitelre, egyházak szerepét, kormányrendelet alapján, gondoskodó munkát, gyógypedagógus havonta, kezdeményezéseik, kormányrendelet, idősgondozásban, intézményekével, felülvizsgálata, nyilatkozatára, polgármesterek, finanszírozást, gyermekvédelmi, magyarországon, kezdeményezést, gyógypedagógus, szolgáltatását,
© 2013 TVN.HU Kft.