Belépés
Ima a keresztről- II. János Pál pápa
..............................
Urunk, Jézus Krisztus, aki a kereszt súlya alatt megalázkodva kinyilatkoztattad a világnak megváltásod árát, add meg minden embernek a hit világosságát, hogy fölismerve Benned Isten és az ember Szenvedő Szolgáját, legyen bátorságuk követni Téged u...
2019-02-16 14:59:00
Erdő Péter: nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné Sárközy Júlia az M
... reagált és kijelentette, hogy Mindszenty bíboros boldoggá avatási eljárása "nagyon jól elő volt készítve". Erdő Péter szerint ez arra utal, hogy az eljárás szentszéki szakasza hosszú, de minden tekintetben kimerítő volt. Az illetékes kongregáció rengeteg dokumentumot, írást, amerikai diplomáciai jelentéseket is átvizsgált.
"A Szentszék elismerte Mindszenty József hősies erény...
2019-02-15 18:31:44
Farkas Imre
... Sírfelirata


BORUS PERCZEK


Hogy irjak én dalt? Fázva, megtörötten
Hogy kezdjek szines, tarkálló mesét,
Mikor elborit mindent körülöttem
Ez a nyomasztó, ólmos szürkeség?
Hogy énekeljek tavaszi ...
2019-02-14 20:30:42
Szent Valentin, a szerelmesek védőszentje
... Ilyenkor a párok megajándékozzák egymást, együtt töltik a napot, ünneplik szerelmüket. Érdekes szokások, hagyományok fűződnek ehhez az ünnephez. A hazánkban is széles körben elterjedt ünnepet mindenki másképp ünnepli, de talán a legfontosabb mindenkinél az együtt töltött idő, amire a rohanó hétköznapokban egyébként egyre kevesebb lehetőség van.

...
2019-02-14 13:12:08
Ferenc pápa: a Miatyánkban nincs „én”
... kihallgatáson. Beszédében rámutatott, hogy amikor imádkozunk, mindig egy közösség tagjaként imádkozunk, és a mennyei Atya nemcsak az ,,én" Atyám, hanem a ,,mi" Atyánk, minden ember közös Atyja.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közöljük. https://www.magyarkurir.hu/ferenc-pa pa/ferenc-papa-miatyankban-nincs-en- kereszteny-ima-mindig-tobbes-sza...
2019-02-14 10:45:05
Mai evangélium – 2019. február 14.
...
- Igenaptár oldalon
Szent Cirill szerzetes és Szent Me­tód püspök, Európa társ védőszentjei.
SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Isten üdvösségre szóló hívása minden néphez szól.
Pál apostolnak a pizídiai Antiochiában mondott beszéde féltékennyé tette a zsidókat. Ezért Pál és Barnabás bátran megfeleltek nekik:
,,Először nektek kellett hir...
2019-02-14 10:21:21
Fontos pápai döntés született Mindszenty József bíboros boldoggá avatási ügyében
... különös kegyelem számunkra egyházunk legfőbb hatóságának elismerése. Ezért hálás köszönetet mondunk a Szentatyának és tovább folytatjuk imádságunkat, hogy tiszteletreméltó elődünket, aki minden szenvedést vállalva, rettenthetetlen hűséggel szerette Istent, Egyházunkat és népünket, mielőbb a boldogok sorában ünnepelhessük" - írta Erdő Péter.
Mindszenty József 1892-ben születet...
2019-02-13 14:42:45
Latorcai János: a kommunisták helyrehozhatatlan károkat okoztak az egyházaknak
...
Latorcai János arról beszélt: a bíboros elleni per koncepciós jellege ugyan nyilvánvaló volt, de mindenki számára egyértelmű üzenetet is hordozott. Ha ugyanis az ország egyik legmeghatározóbb, legnépszerűbb emberét, a magyar katolikus egyház vezetőjét bíróság elé lehetett állítani és el lehetett ítélni a nemzetközi tiltakozás és a pápai kiátkozás ellenére, akkor a társadalomb...
2019-02-13 13:51:52
Az EGÉSZSÉGET ,,Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok" (Mt 10,8
....................
A lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: ,,Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok" (Mt 10,8).
Vigyázzunk az egészségünkre, mert ...
2019-02-11 12:10:19
Ferenc pápa üzenete a betegek 27. világnapjára
A lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: ,,Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok" (Mt 10,8).
.........

Magyar kurír oldalon https://www.magyarkurir.hu/...
2019-02-11 11:12:21
1 2 3 ..............517 518 .......775 776 .......1033 1034 1035 
Címkék: János Pál, Erdő Péter, Eucharisztikus Kongresszust, Sárközy Júlia, Farkas Imre, Szent Valentin, Mindszenty József, Latorcai János, Jézus Krisztus, Benned Isten, Szenvedő Szolgáját, BORUS PERCZEK, Szent Cirill, Szent Me­tód, Apostolok Cselekedeteiből, Ezért Pál, szerelmesek védőszentje, kommunisták helyrehozhatatlan, kereszt súlya, világnak megváltásod, ember Szenvedő, eljárás szentszéki, illetékes kongregáció, párok megajándékozzák, legfontosabb mindenkinél, együtt töltött, rohanó hétköznapokban, közösség tagjaként, mennyei Atya, pizídiai Antiochiában, boldogok sorában, bíboros elleni, ország egyik, magyar katolikus, nemzetközi tiltakozás, pápai kiátkozás, lourdes-i Szűzanya, betegek világnapját, pápa minden, legmeghatározóbb, tiszteletreméltó, rettenthetetlen, cselekedeteiből, megajándékozzák, eucharisztikus, hétköznapokban, egészségünkre, legnépszerűbb, kihallgatáson, ünnepelhessük, védőszentjei, világosságát, dokumentumot, jelentéseket, legfontosabb, világnapjára, szentatyának, antiochiában, kongresszust,
© 2013 TVN.HU Kft.