Belépés
Nagyböjt a mi ítéletünk ideje arról, hogy ki nekünk Jézus
... hétköznap a Duna Televízió reggelente, kb. fél nyolctól egy 10 perces napi áhítattal jelentkezik. A ,,Napi áhítatban" az adott naphoz kapcsolódó bibliai részlet felolvasását egy rövid bibliamagyarázat követi.
Palánki Ferenc reggeli gondolatai a napi evangéliumról (Jézus Isten Fiának nevezi magát. Jn 10,31-42) szóló elmélkedése megtekinthető az egyházmegye youtube: ...
2020-04-03 13:12:30
Ferenc pápa a hajléktalanokért ajánlotta a kedd reggeli ....
... gondolkodunk rajta, sohasem jutunk végső következtetésre. Csak szemlélni tudjuk, imádkozni és hálát adni - zárta reggeli homíliáját a Szentatya.

*
A szentmise után Ferenc pápa rövid szentségimádást tartott, majd szentségi áldást adott mindazoknak, akik élő adásban követték a Szent Márta-házban bemutatott szentmisét. Az áldás után elhangzott az Ave regina cael...
2020-04-01 09:32:15
Koronavírus - Ferenc pápa a járvány sújtotta emberiségért imádkozott
...
A katolikus egyházfő a pápai lakosztály úgynevezett könyvtárszobájából jelentkezett be. Ferenc pápa állva mondott rövid beszédet, majd latinul elimádkozta a miatyánkot.
A pápa korábban jelentette be, hogy a világ keresztény közösségeinek vezetőit és hívőit közös imára szólítja az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 miatt kialakult járványhelyzet miatt.
Feren...
2020-03-25 13:23:11
Gulyás: Esterházy János öröksége egyszerre egyetemes és nemzeti
... szerint kudarcra volt ítélve a kommunizmus idején. "Ő azonban nem a sikeresség, hanem tetteinek örök mérce szerinti helyessége alapján cselekedett " - mondta.
Vállalta sorsát, így élete rövid, életigazsága azonban örök lett. A szabadságára és életére törő diktatúrák és eszmék azóta megbuktak, Esterházy János öröksége azonban múlhatatlan példa, "a nemzete mellett határoktól, k...
2020-03-08 13:23:03
Ferenc pápa homíliája hamvazószerdán
Jézus, te szeretsz engem, alakíts át engem!
Február 26-án délután a római Aventinus dombon lévő Szent Anzelm-templomban a Szentatya rövid imát mondott, majd bűnbánati körmenete vezetett a közeli Szent Szabina-bazilikába, ahol hamvazással egybekötött misét mutatott be.
...............
Ferenc p...
2020-02-27 08:58:08
Szent II. János Pál pápa nagyböjti írásaival
... jelentkeztem
Köszönöm, hogy éltél a lehetőséggel és részt veszel e különleges nagyböjti élményben!
Kedves Utazó!
A megadott email címedre küldtem most egy bemutatkozó levelet és egy rövid leírást, mire is számíthatsz a lelki programban.
Mindenképpen nézd meg, olvasd el!
Ha nem kapnád meg, kérlek jelezd elérhetőségeinken!
Üdvözlettel: Vereb István a La...
2020-02-24 22:24:14
Magánkápolnájából követte a keresztúti ájtatosságot II. Jáno
... tizennégy stációra osztva. Karol Wojtyla pápa utoljára 2001-ben vitte - két stáció erejéig - a keresztet, azt követő években, így tavaly is már csak arra volt képes, hogy az ájtatosság végén rövid időre készbe fogja a keresztet, idén pedig betegsége és gyengesége már nem is tette lehetővé személyes részvételét a szertartáson.
Az orvosai tanácsára gyakorlatilag az összes hivat...
2020-02-15 21:02:07
Bakhita Szent Jozefina Szűz 02.08
... megnősülsz, nem vétkezel, és ha a leány férjhez megy, nem vétkezik. Az ilyeneknek azonban testi gyötrelmeik lesznek. Én pedig meg akarlak kímélni ettől titeket. Azt mondom tehát, testvérek: Az idő rövid!
Ezért, akinek van felesége, éljen úgy, mintha nem volna, aki sír, mintha nem sírna, aki örül, mintha nem örülne, aki vásárol, mintha meg sem tartaná, s aki felhasználja a vil...
2020-02-08 18:33:19
Ferenc pápa a szerzeteseknek: - Gyertya szentelő...
... már szegénységről és közösségi életről beszélünk - volt egy romba dőlt bencés monostor, egy másik monostor viszont felajánlotta a nővéreknek, hogy költözzenek át hozzájuk. De ők csak rövid ideig maradtak náluk: nem voltak boldogok, az otthagyott helyre, az elhagyott emberekre gondoltak. Végül úgy döntöttek, hogy visszatérnek, és két lakókocsiból áll majd a monostoruk. Ahelye...
2020-02-02 07:52:15
Imagens de momentos de descanso do Papa São João P
Rövid videó - visszaemlékezés
Videó ...
2020-01-31 19:59:19
1 2 3 ...............................98 99 ................148 149 ...............196 197 198 
Címkék: Esterházy János, Szent II, János Pál, Bakhita Szent Jozefina Szűz, Papa S&#227, Duna Televízió, Palánki Ferenc, Jézus Isten Fiának, Szent Márta-házban, Szent Anzelm-templomban, Szent Szabina-bazilikába, Kedves Utazó, Vereb István, Karol Wojtyla, hajléktalanokért ajánlotta, kedd reggeli, járvány sújtotta, keresztúti ájtatosságot, adott naphoz, rövid bibliamagyarázat, napi evangéliumról, egyházmegye youtube, szentmise után, áldás után, katolikus egyházfő, pápai lakosztály, pápa korábban, világ keresztény, kommunizmus idején, nemzete mellett, római Aventinus, közeli Szent, megadott email, bemutatkozó levelet, rövid leírást, lelki programban, ájtatosság végén, orvosai tanácsára, összes hivat, leány férjhez, ilyeneknek azonban, romba dőlt, másik monostor, otthagyott helyre, elhagyott emberekre, hajléktalanokért, bibliamagyarázat, szentségimádást, visszaemlékezés, következtetésre, szerzeteseknek, hamvazószerdán, járványhelyzet, gyakorlatilag, megtekinthető, evangéliumról, közösségeinek, szegénységről,
© 2013 TVN.HU Kft.