Belépés
Isten kardja Isten ostoránál
... kegyelmet kérő pápa feje fölött lebegő, kivont kardú Szent Péter és Szent Pál látványa riasztotta meg a hunok fejedelmét - ezt festette Raffaello 1514-ben a vatikáni Palazzo Pontifici audienciák helyszínéül szolgáló Eliodoro termének a falára.

Az olasz hagyományban kapott Attila kutyafüleket, sőt kutyafejet is. A 13. században írja egy forrás, hogy a Flagellum Dei...
2016-01-10 20:26:28
Naponta mintegy száznegyven hajléktalan tisztálkodik a Szent Péter téri zuhanyzóknál
... ember tisztálkodik itt. A tisztálkodási szereket és törölközőket ingyen kapják. A zuhanyzók minden nap reggel héttől este hat óráig tartanak nyitva, szerdánként és vasárnap csak a pápai audienciák és beszédek alatt zárnak be néhány órára. A hajléktalanoknak önkéntesek segítenek. Hétfőnként ingyenes borbélyszolgáltatás is működik.
A pápai alamizsnahivatalt vezető Konrad Krajwe...
2015-08-02 13:51:45
Ferenc pápa idén sem vesz ki nyári szabadságot
...
Az év közben minden reggel a vatikáni Szent Márta-házban bemutatott pápai szentmisék szeptembertől kezdődnek újra. A Szent Péter téren szerdánként tartott általános audienciák júliusban szünetelnek, Ferenc pápa augusztustól tartja meg ismét őket.
A hívek addig is a vasárnap délben mondott imádság alkalmával találkozhatnak Ferenc pápával. Az állam- és kormányfőknek adott...
2015-07-01 11:41:26
Csaknem hatmillió emberrel találkozott Ferenc pápa 2014-ben a Vatikánban
...
Az adat azokra vonatkozik, akik a Szent Péter téren és a vatikáni audiencia-teremben rendezett általános meghallgatásokon és a pápai államban adott magán audienciákon vettek részt, valamint jelen voltak a Szent Péter-bazilikában, a Szent Péter téren és a Szent Márta-házban a Ferenc pápa által bemutatott miséken vagy a vasárnap délben mondott beszédein.
A majdnem hatmil...
2014-12-29 15:12:06
Több mint egymillióan vettek részt idén Ferenc pápa általános audienciáin
... általános meghallgatást tartott a Szent Péter téren vagy a vatikáni audiencia-teremben. A Pápai Ház prefektúrája hangsúlyozta, hogy valójában sokkal többen voltak, mivel a Szent Péter téri audienciákon résztvevők húsz százaléka nem vált jegyet, és ülőhelyfoglalás nélkül a téren állva hallgatja a pápát. Az audienciákra a Vatikánban váltható jegyek ingyenesek.
A szerdai volt a...
2014-12-17 22:19:01
Ferenc pápa nem költözik be a vatikáni palotákba
... reggel, a többiekkel együtt a menzán eszem" - írta levelében az egyházfő.
Ferenc pápa az apostoli paloták harmadik emeletén levő pápai lakosztály termeit kizárólag a magas rangú audienciákra használja és a vasárnap déli imádságkor, melyet a lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából mond el.
Bergoglio a Buenos Aires-i érseki palotát sem használta, és amikor pápáv...
2013-05-29 15:42:50
Lemond a pápa - Százötvenezres tömeg XVI. Benedek utolsó audienciáján
... búcsúztatására.
Az audiencián ott voltak a már Rómába érkezett bíborosok is, közöttük Erdő Péter, esztergom-budapesti érsek is.
Ez volt XVI. Benedek 348. általános audienciája. Az audienciákon - 2005 áprilisától 2013. február 13-ig, amikor utolsó előtti audienciáját tartotta - összesen 5 116 600-an vettek részt.
A Szent Péter tér biztonságát kétezer rendőr és ötszá...
2013-02-27 12:52:09
Lemond a pápa - Róma több mint egy hónapos eseménysorozatra készül
... olasz kormányfőt, Mario Montit és az államfőt, Giorgio Napolitanót fogadja magánmeghallgatáson. A világ minden részéből érkező hivatalos állami és egyházi delegációk szintén a nyilvános audienciákon vesznek majd részt.
A becslések szerint a február 28. és március 30. közötti időszak egymást követő eseményein - XVI. Benedek lemondása, konklávé, az új pápa beiktatása, húsvét - ...
2013-02-14 08:21:01
Az egyházat és a pápát sértő üzenetek is érkeznek XVI. Benedek Twitter-fiókjára
... egyelőre nyolc nyelvű (olasz, angol, francia, német, spanyol, portugál, lengyel és arab) @Pontifex csak december 12-én indul el a jövő heti általános audiencián és kezdetben a szerdai audienciák tartalmát közli majd.
Ezen kívül a twitterezők, az #askpontifex hastagon hittel kapcsolatos kérdéseket is feltehetnek XVI. Benedeknek.
"A pápa nem fog tudni több százezer jelen...
2012-12-06 20:04:40
A pápa is twitterezik
... kereshetők a Twitter-hálózatán XVI. Benedek 140 karakteres üzenetei.
A mikroblog december 12-én indul, a jövő heti általános audiencia alatt és kezdetben kizárólag a szerdai pápai audienciákon mondott beszédek tartalmát ismerteti. Később a pápai Twitter-üzenetek gyakoribbá válhatnak - hangzott el a vatikáni sajtótájékoztatón.

A pápai Twitter nyolc nyelven indul, ol...
2012-12-03 15:24:26
1 2 
Címkék: Szent Péter, Benedek Twitter-fiókjára, Szent Pál, Palazzo Pontifici, Flagellum Dei, Konrad Krajwe, Szent Márta-házban, Szent Péter-bazilikában, Pápai Ház, Buenos Aires-i, Erdő Péter, Mario Montit, Giorgio Napolitanót, Twitter-hálózatán XVI, vatikáni palotákba, hónapos eseménysorozatra, pápát sértő, hunok fejedelmét, vatikáni Palazzo, olasz hagyományban, tisztálkodási szereket, zuhanyzók minden, pápai audienciák, hajléktalanoknak önkéntesek, pápai alamizsnahivatalt, vatikáni Szent, hívek addig, vasárnap délben, adat azokra, pápai államban, majdnem hatmil, téren állva, szerdai volt, többiekkel együtt, menzán eszem, apostoli paloták, magas rangú, vasárnap déli, világ minden, nyilvános audienciákon, becslések szerint, jövő heti, szerdai audienciák, #askpontifex hastagon, mikroblog december, szerdai pápai, pápai Twitter-üzenetek, vatikáni sajtótájékoztatón, pápai Twitter, meghallgatásokon, eseménysorozatra, hajléktalanoknak, ülőhelyfoglalás, százötvenezres, találkozhatnak, búcsúztatására, szeptembertől,
© 2013 TVN.HU Kft.