Belépés
Lengyel kommentárok: Salvini varsói látogatása a szövetségesek keresése jegyében zajlott
... amelyek kormányon vannak, ezért "valamiféle megegyezésre kell törekedniük" Brüsszellel, és "képtelenek valódi rendszerellenességre" - áll a cikkben.
Az ilyen "nacionalista" pártok példájaként a cikk szerzője a PiS és a Liga mellett a Új Flamand Szövetséget (N-VA) említi. Egyúttal megjegyzi: Salvini varsói látogatásakor nem került sor konkrét együttműködési megállapodás megköt...
2019-01-11 16:22:06
Forradalom a győri színházban
... irányításra, tisztelet és becsület azoknak, akik nem tagadják meg hitüket, nem simulnak kaméleon módjára a megváltozott helyzethez és egyöntetű bizalom azok iránt, akik Földes Gábor példájaként a szabadságért, függetlenségért, demokráciáért tüntető dolgozók élén haladtak a felejthetetlen napokban.
....
A titkos szavazás megerősítette Gáti Györgyöt igazgatói, Földes G...
2018-12-28 03:31:31
Érdekesség
... síkon emelkedett 18-24 m magasra. Két vagy három emeletes lehetett, hosszúsága 13 m, szélessége 8,7 m volt. Várként emlegetik, de valójában a középkori, főúri lakótornyok egyik jeles példájaként tartják számon. A kőből épült, nagyméretű, vastag falú torony a várúr és családja menedékéül, lakásául szolgált. A birtokos nemes úr személyzetének jó része a környező községekben lakott. ...
2018-12-18 20:56:00
Orosz biztonsági tisztségviselő: Összeolvadhat az Iszlám Állam és az al-Kaida
... intett a kettős mérce alkalmazásától, a terroristák jókra és rosszakra való felosztásától, geopolitikai célok érdekében.
Patrusev a terrorellenes nemzetközi összefogás pozitív példájaként hozta fel a terrorcselekmény nélkül lezajlott oroszországi labdarúgó világbajnokság biztosítását.
Patrusev szerint a világon több mint 200 terrorcsoport működik, amelyek közül öt a lega...
2018-11-07 12:31:21
Lengyel külügyminiszter: a lengyelországi állandó amerikai támaszpont nem sértené a NATO-Oroszország megállapod
... biztonságilag kedvező környezettől teszik függővé" - fejtette ki a lengyel külügyminiszter, hozzáfűzve: "Mint tudjuk, a NATO keleti szomszédságában a helyzet jelentősen megromlott". Ennek példájaként a 2014-ben kirobbant ukrajnai konfliktust emelte ki.
Úgy vélte: a lengyelországi bázis tervét az Egyesült Államok jelenleg "inkább pozitívan" értékeli, mint olyat, amely jelentős...
2018-09-21 12:47:56
A Magyar Tudományos Akadémia székházának történetéről szóló kötetet mutattak be Budapesten
... hogy az 1865. december 11-én megnyitott palota Budapest várostörténetének és építészettörténeti fejlődésének fordulópontján született, a historizáló reneszánsz építészet egyik első példájaként.
Felidézte, hogy az MTA testülete az alapítók iránti tiszteletét kifejezve az akadémia alapításának 190., a székház megnyitásának 150. évfordulójáról egy gazdag programsorozattal emlék...
2018-09-14 13:11:55
Latorcai: fejlődési zsákutca lenne a nemzetállamok leépítése
... bölcseletben, a római jogban gyökerező értékeiről.
Jedraszewski érsek az európai alapértékek kapcsán Esterházy János személyét említette meg a kereszténységből merítő helytállás példájaként.
A közép-európai Davosnak is nevezett krynicai fórumot 28. alkalommal szervezték meg. A rendezvényen mintegy ötezer vendég vett részt.
A csütörtök este véget ért háromnapos fór...
2018-09-07 09:05:58
Szijjártó: az európai közösség ereje az erős tagállamokon alapszik
... jelenségtől kell megszabadulni - fejtette ki Szijjártó, a képmutatást, a politikai korrektséget és a tagállamokkal szemben alkalmazott kettős mérce alkalmazását nevezve meg.
A képmutatás példájaként említette a Lengyelországot és Magyarországot az uniós intézmények részéről ért bírálatokat. Rámutatott: Varsót olyan megoldások miatt bírálják, amelyeket Nyugat-Európában is alka...
2018-09-05 12:50:14
Becsapás
...,,Egy ilyen becsapás feledhetetlen példájaként egy hétgyermekes családanya elmondta, hogy viszonya vagy egy férfivel, akivel az interneten ismerkedett meg. Azt fontolgatta, hogy elhagyja a férjét azért a másikért. Egyik este, amikor találkoztunk, beismerte, tudja, hogy amit tesz, helytelen. 'De ő annyira jó hozzám és a gyerekekhez' - mondta.
Két órán keresztül könyö...
2018-09-04 20:16:14
Német külügyminiszter: ellensúlyt kell képezni Amerikával szemben a multilaterális rend védelmében
... ügyek állása miatt is" - hangsúlyozta a miniszter az új német Amerika-stratégiát első alkalommal felvázoló írásában.
Heiko Maas az amerikai politikával szemben képzett ellensúly példájaként említette az iráni atomprogramról kötött megállapodás ügyét, kiemelve: "stratégiai jelentőségű világosan megmondani Washingtonnak, hogy nem tűrjük, ha a fejünk felett és a kárunkra cseleke...
2018-08-22 11:11:15
1 2 3 ....16 17 ..25 26 ..32 33 34 
Címkék: Iszlám Állam, Magyar Tudományos Akadémia, Flamand Szövetséget, Földes Gábor, Gáti Györgyöt, Földes, Egyesült Államok, Esterházy János, Heiko Maas, szövetségesek keresése, győri színházban, lengyelországi állandó, nemzetállamok leépítése, európai közösség, erős tagállamokon, multilaterális rend, cikk szerzője, megváltozott helyzethez, felejthetetlen napokban, titkos szavazás, kőből épült, birtokos nemes, környező községekben, kettős mérce, terroristák jókra, terrorellenes nemzetközi, terrorcselekmény nélkül, világon több, lengyel külügyminiszter, helyzet jelentősen, 2014-ben kirobbant, lengyelországi bázis, historizáló reneszánsz, alapítók iránti, akadémia alapításának, székház megnyitásának, gazdag programsorozattal, római jogban, európai alapértékek, kereszténységből merítő, közép-európai Davosnak, rendezvényen mintegy, csütörtök este, politikai korrektséget, tagállamokkal szemben, képmutatás példájaként, uniós intézmények, ilyen becsapás, hétgyermekes családanya, interneten ismerkedett,
© 2013 TVN.HU Kft.